3 βήματα για την εύκολη δημιουργία eshop

11 Φεβρουαρίου 2011, από

Πάω στοίχημα ότι στους περισσότερους από εσάς, όπως και σε εμένα δεν το κρύβω, έχει περάσει τουλάχιστον μία φορά από το μυαλό σας, η ιδέα της κατασκευής ενός online καταστήματος! Οι περισσότερες ιδέες μένουν στις σκέψεις, μιας και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένoυ και λειτoυργικού eshop προϋποθέτει πολύ χρόνο και χρήμα. Ίσως και όχι, μιας και τα δεδομένα στην κατασκευή eshop έχουν αλλάξει δραματικά και διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε τι εννοώ.

PapakiShop

 

Αρχικά, γιατί να δημιουργήσω eshop;

Ο λόγος που οι περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στη δημιουργία ενός eshop είναι η μείωση των πάγιων και λειτουργικών εξόδων (εγταταστάσεις, ενοίκια, εξοπλισμός, προσωπικό), το τεράστιο online καταναλωτικό κοινό και οι πολλαπλές δυνατότητες online προώθησης και διαφήμισης του eshop, με πολύ χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μέσα (φυλλάδια, αφίσες, διαφημίσεις σε τηλεόραση/ραδιόφωνο κ.ο.κ.)

Είναι όμως όλα τα eShops κερδοφόρα? Όχι, και μέσα από αυτό το Post θα μάθετε πως να αποφύγετε πολυέξοδα και συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Ξεκινάμε ως εξής:

Έχετε την απαιτούμενη ιδέα ή offline επιχείρηση και θέλετε και εσείς να ξεκινήσετε την online πώληση προϊόντων & υπηρεσιών, αλλά η διαδικασία σας φαίνεται βουνό! Domain, Hosting, Web design, SEO και άλλες υπηρεσίες εμφανίζονται περισσότερο σαν εμπόδια στο δρόμο για την κατασκευή ενός online καταστήματος, παρά ως λύση! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 βασικές λύσεις.

1η Λύση: Να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Ένας ειδικός θα μπορέσει να κατασκευάσει για εσάς ένα ολοκληρωμένο online κατάστημα, καλαίσθητο και λειτουργικό, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τις τελευταίες τάσεις της online αγοράς. Μειονεκτήματα αυτής της λύσης είναι ότι το κόστος είναι μεγάλο και απαιτείται αρκετός χρόνος για την υλοποίηση του. Σημαντικό είναι να επιλέξετε προσεκτικά τον επαγγελματία ή την εταιρία που θα αναλάβει το έργο αλλά και να καθορίσετε εξαρχής αναλυτικά τις προδιαγραφές ώστε να μη ξεφύγει το κόστος στις αλλαγές και διορθώσεις.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα βρείτε διάφορες επιλογές εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες κατασκευής eshop στην Ελλάδα.

2η Λύση: Η επιλογή ενός έτοιμου πακέτου eshop

Μια εναλλακτική λύση είναι τα έτοιμα πακέτα δημιουργίας eshop, τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να στηθεί ένα site, αλλά και ένα περιβάλλον εύκολης διαχείρισης του ηλεκτρονικού καταστήματος. Μειονέκτημα των έτοιμων πακέτων είναι ότι οι προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του eshop είναι σταθερά και συνήθως δεν μπορούν να καλύψουν εξειδικευμένες ανάγκες που πιθανόν να έχετε για το δικό σας site. Είναι όμως η ιδανική λύση για κάποιον που θέλει άμεσα να ανεβάσει το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα, με πολύ χαμηλό κόστος.

Επιγραμματικά, μερικά από τα χαρακτηριστικά των έτοιμων πακέτων δημιουργίας eshop, είναι:
– Domain και Hosting περιλαμβάνονται στο πακέτο
– Έτοιμα Templates αλλά και δυνατότητα δημιουργίας μοναδικού δικού σας
– Εύχρηστο, οπτικό περιβάλλον διαχείρισης. Δεν απαιτείται γνώση προγραμματισμού
– Εύκολη και γρήγορη εισαγωγή κατηγοριών, προϊόντων, περιγραφών και τιμών
– Δυνατότητα παροχής πολλαπλών τρόπων πληρωμής στους πελάτες κα.

Πως να δημιουργήσετε ένα eshop, δωρεάν, σε 3 βήματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν η λύση του έτοιμου πακέτου σας ταιριάζει, δεν είναι άλλος από το να τη δοκιμάσετε. Έτσι γλιτώνετε χρόνο και χρήμα, ανακαλύπτοντας αν η εκάστοτε πλατφόρμα κατασκευής eshop μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας. Το Papaki.gr παρέχει την πλατφόρμα papakishop για δημιουργία eshops.

3 βήματα για τη δημιουργία eShop

Βήμα 1. Ενεργοποιήστε το δωρεάν πακέτο papakishop
Πηγαίνετε στη σελίδα http://www.papaki.gr/eshop.htm και ενεργοποιήστε το δωρεάν πακέτο eshop, το οποίο, παρόλο που δέχεται 10 μόνο προϊόντα, παρέχει τις ίδιες δυνατότητες με τα μεγαλύτερα πακέτα, πχ. online πληρωμές με πιστωτική κ.α (update). Κατά την ενεργοποίηση, εισάγετε την επωνυμία του eshop σας και το όνομα και κωδικό χρήστη του λογαριασμού σας στο papaki. Αν δεν είστε ήδη πελάτης θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε δωρεάν ένα νέο λογαριασμό.

Βήμα 2. Εισάγετε προϊόντα
Μέσα από το περιβάλλον διαχείρισης μπορείτε εύκολα να εισάγετε κατηγορίες,προϊόντα, περιγραφές και τιμές. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε template και να εισάγετε το λογότυπο της επιχείρησης σας. Τέλος εισάγετε τα στοιχεία του καταστήματος και ορίζετε τους τρόπους πληρωμής και παράδοσης.
To papakishop παρέχει τη δυνατότητα παραγγελίας προϊόντων με πιστωτική κάρτα, μέσω της Eurobank και της Πειραιώς. Έχουμε ανεβάσει σχετικό πληροφοριακό υλικό για τις ενέργειες που απαιτούνται για να παρέχετε online χρέωση πιστωτικών καρτών μέσω Eurobank και μέσω Πειραιώς.

Βήμα 3. Είστε έτοιμοι για πωλήσεις!
Ολοκληρώνοντας τις παραπάνω ενέργειες είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις πωλήσεις. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προχωρήσετε στην προώθηση και διαφήμιση του eshop σας για να προσελκύσετε επισκέπτες και πελάτες.

Στην πορεία, αν δείτε ότι το eshop σας πάει καλά, δηλαδή έχετε ξεκινήσει τις πωλήσεις σας και θέλετε να παρέχετε περισσότερα προϊόντα προς πώληση, μπορείτε να αναβαθμίσετε σε κάποιο μεγαλύτερο πακέτο. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάτε με μικρά και σταθερά βήματα, χωρίς κόστος και στην πορεία κινήστε ανάλογα με τη ζήτηση του eshop σας, γλιτώνοντας αρκετό χρόνο και χρήμα.

Όλα τα πακέτα, αλλά και demo χρήστη, demo διαχειριστή, βήμα βήμα video tutorials και συχνές ερωτήσεις θα τα βρείτε στη σελίδα http://www.papaki.gr/eshop.htm.

Εσείς πιστεύετε ότι η κατασκευή eshop μπορεί να είναι εύκολη υπόθεση στις μέρες μας; Δοκιμάστε το δωρεάν πακέτο και αφήστε τα σχόλια σας παρακάτω.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο;

Αν το άρθρο που μόλις διάβασες σου φάνηκε ενδιαφέρον, φρόντισε να μη χάσεις κανένα από τα επόμενα! Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας. Είναι δωρεάν!

Κάνε δωρεάν την εγγραφή σου και στο εξής θα λαμβάνεις ενημερώσεις για τα νέα post του Papaki Blog. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις μπορείς να κάνεις απεγγραφή. Μάθε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου.

Κάνε δωρεάν την εγγραφή σου και στο εξής θα λαμβάνεις ενημερώσεις για τα νέα post του Papaki Blog. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις μπορείς να κάνεις απεγγραφή. Μάθε περισσότερα στην Πολιτική Απορρήτου.