Γιατί να επιλέξεις ένα .shop domain 

γιατί να επιλέξεις ένα .shop domain

08 Ιουλίου 2024, από

Αναζητάς domain για το eShop σου; Αν θέλεις μια εύστοχη κατάληξη, τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείς ένα .shop. Είναι αξιομνημόνευτο και παγκοσμίως γνωστό gTLD (generic-top-level domain) σχεδιασμένο για επιχειρηματίες και επιχειρήσεις που θέλουν να πωλούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους online. 

Ας δούμε γιατί αξίζει να επιλέξεις ένα .shop domain.

Γιατί το .shop είναι ιδανικό για το site σου 

Δημοφιλία   

Από τότε που η ICANN άνοιξε τον δρόμο για νέα εξειδικευμένα domains, το .shop αυξάνει συνεχώς τη δημοτικότητά του. Από το 2024, το .shop έχει καταχωρήσει πάνω από 3 εκατομμύρια ενεργά domains. Ανάμεσα σε περισσότερα από 1.000 νέα gTLDs, κατατάσσεται στα τρία κορυφαία TLDs 

Μάλιστα, ορισμένα κορυφαία brands παγκοσμίως, όπως η Wahl και η ghd, καλωσορίζουν τους πελάτες τους με μια διεύθυνση .shop. Με τις ψηφιακές αγορές να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, τα .shop domain names αναμένεται να συνεχίσουν να έχουν αυξημένη ζήτηση.  

Παγκόσμια εμβέλεια  

Όπως καταλαβαίνεις, ο όρος “shop” είναι παγκοσμίως κατανοητός. Κι αυτό το καθιστά ιδανική επιλογή για όλα τα sites ηλεκτρονικού εμπορίου, ανεξάρτητα από τη χώρα που δραστηριοποιείσαι. Έτσι, το eShop σου αποκτά παγκόσμια εμβέλεια και έχεις τη δυνατότητα να προσεγγίσεις ένα ευρύτερο κοινό. 

Μοναδικά domain names  

Αν θέλεις το ιδανικό όνομα για το site σου, είναι πιο πιθανό να είναι διαθέσιμο με μια κατάληξη .shop, καθώς είναι σχετικά νεότερη. Έτσι, δεν χρειάζεται πλέον να συμβιβαστείς με ένα διαφορετικό όνομα ή παραλλαγή του brand name σου. Μπορείς να κατοχυρώσεις το ίδιο το brand name σου με ένα .shop.  

Κι αυτό είναι σημαντικό, όχι μόνο για να σε βρίσκουν πιο εύκολα οι χρήστες στα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά και για τις φωνητικές αναζητήσεις, καθώς οι παραλλαγές ονομάτων δεν λειτουργούν αποτελεσματικά. 

Άμεση αναγνώριση του brand  

Ένα .shop domain είναι συνώνυμο με τις αγορές. Κι αυτό γιατί επικοινωνεί αμέσως στο κοινό σου ότι το site σου είναι ένα μέρος όπου μπορεί να ψωνίσει. Είναι σαφές, άμεσο και δεν αφήνει περιθώρια παρεξήγησης. Επίσης, η άμεση αναγνώριση του brand σου μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους ανταγωνιστές σου.  

Επιπλέον, αν έχεις ήδη ένα site και θέλεις και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείς να κατοχυρώσεις ένα .shop για να βοηθήσεις τους πελάτες σου να σε βρίσκουν πιο στοχευμένα. Μάλιστα, είναι ένας καλός τρόπος για να αναπτύξεις το online branding σου χωρίς να συγχέεις τον χώρο του περιεχομένου σου με τον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Άλλωστε, μεγάλα brands όπως το Netflix χρησιμοποιούν αυτή την πρακτική για να διακρίνουν τον σκοπό του site τους και να παραμένουν αναγνωρίσιμα. 

Καλύτερο SEO και online προβολή 

λόγοι να επιλέξεις ένα .shop

Θέλεις να ενισχύσεις την προβολή του eShop σου; Το SEO (Search Engine Optimization) είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να επιτύχει online. Οι αλγόριθμοι της Google έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τα πιο συναφή αποτελέσματα στους χρήστες και ένα .shop domain μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Η αναφορά της λέξης “shop” στο domain name σου ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τα ερωτήματα αναζήτησης που σχετίζονται με τις αγορές, αυξάνοντας τις πιθανότητες να “ανέβεις” ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να φτάσουν πιο εύκολα στο site σου. 

Επαγγελματισμός και αξιοπιστία 

Μπορεί ένα .shop domain να δείχνει επαγγελματισμό; Η απάντηση είναι “ναι”! Κι αυτό γιατί οι πελάτες είναι πιο πιθανό να νιώσουν ασφαλείς να αγοράσουν από ένα site που αυτοπροσδιορίζεται σαφώς ως κατάστημα, σε σύγκριση με ένα πιο ασαφές domain name.  

Επιπλέον, ένα .shop domain μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με τα προφίλ σου στα social media, παρέχοντας μια συνεπή και επαγγελματική εικόνα του brand σου σε όλα τα κανάλια. Αυτή η συνέπεια συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της αναγνώρισης, καθιστώντας τις προσπάθειές σου στα social media πιο αποτελεσματικές. 

Αποτελεσματικό email marketing 

Το email marketing παραμένει ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας με τους πελάτες. Ένα .shop domain μπορεί να ενισχύσει τις email marketing προσπάθειές σου παρέχοντας μια επαγγελματική και αξιόπιστη διεύθυνση email. Για παράδειγμα, το “[email protected]” είναι πιο πιθανό να το θυμούνται και να το εμπιστεύονται σε σχέση με ένα email με γενικό domain. 

Υψηλότερο conversion rate 

Ένα σαφές και σχετικό domain name μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το ποσοστό μετατροπής (conversion rate). Οι επισκέπτες που μπαίνουν σε ένα .shop site έχουν ήδη την πρόθεση να κάνουν αγορές. Επομένως, η ξεκάθαρη αναγνώριση ενός .shop domain διευκολύνει το customer journey, αυξάνοντας τις πιθανότητες αγορών και συνεπώς το conversion rate. 

Η επόμενη στρατηγική κίνηση 

Όπως έχεις ήδη καταλάβει, η επιλογή ενός .shop domain είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τάση. Είναι μια στρατηγική κίνηση που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την online παρουσία της επιχείρησής σου. Από την ενίσχυση του SEO έως την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και την αύξηση των ποσοστών μετατροπής, τα οφέλη είναι ξεκάθαρα. Αν έχεις δική σου επιχείρηση και θέλεις να ξεχωρίσεις στην ψηφιακή αγορά, ένα .shop θα μπορούσε να είναι η ιδανική επιλογή για σένα.  

Είσαι έτοιμος/-η για την επόμενη στρατηγική σου κίνηση; Κατοχύρωσε ένα .shop σήμερα και ενίσχυσε την online παρουσία της επιχείρησής σου! 

Διάβασε ακόμα

Πώς η κατοχύρωση domains θωρακίζει το brand σου

8 tips για τη δημιουργία μιας τέλειας σελίδας προϊόντος

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!