Ελλάδα
2118003855 Live Chat

Πως ενεργοποιώ το 2-Factor Authentication στο Webmail μου
Icon Printer


Αν σας ενδιαφέρει η αυξημένη ασφάλεια στην υπηρεσία του Webmail σας, έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία 2-Factor Authentication. Το 2-Factor Authentication προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου ταυτότητας κατά τη σύνδεσή σας στο Webmail. Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, σε κάθε μεμονωμένη διαδικασία σύνδεσης,εκτός από το password θα είναι απαραίτητο να εισάγετε ένα πρόσθετο κωδικό επιβεβαίωσης, όπως αυτός παράγεται μέσω application στην smartphone συσκευή σας. Για να ενεργοποιήσετε το 2-Factor Authentication, ακολουθήστε τα βήματα όπως περιγράφονται στη συνέχεια.


Βήμα 1 . Συνδεθείτε στην webmail υπηρεσία σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:


1. Πληκτρολογήστε στον browser:webmail.yourdomain.gr (όπου yourdomain.gr δηλώστε το δικό σας όνομα χώρου) και πατήστε enter.

2. Θα σας ζητηθεί να κάνετε login μεusernameολόκληρη τη mail διεύθυνσή σας καιpasswordαυτό που δηλώσατε κατά τη δημιουργία του μέσα από το Plesk.

3. Παρακάτω φαίνεται η αρχική σελίδα του email σύμφωνα με το παράδειγμα στα βήματα 1 και 2.


Βήμα 2 : Ενεργοποιήστε το 2-Factor Authentication στο Webmail.


Αφού συνδεθείτε στο webmail σας, για να ενεργοποιήσετε το 2-Factor Authentication :

1. Αριστερά από το μενού, επιλέξτεSettings.

2. Στη στήλη Settings κάντε κλικ στο 2-Factor Authentication.

3. Κάντε check το κουτίActivate.

4. ΕπιλέξτεFill all fields (make sure you click save to store your settings).


5. Στο παράθυρο pop up που θα σας εμφανιστεί επιλέξτε ΟΚ.6. Στη συνέχεια οι γραμμές Secret και Recovery codes θα συμπληρωθούν αυτόματα.7. ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύσετε τους κωδικούς Secret και Recover codes κάπου τοπικά σε περίπτωση που η εφαρμογή απεγκατασταθεί από τη συσκευή σας ή σε μελλοντική χρήση που αλλάξετε συσκευή, ώστε να μπορέσετε να έχετε και πάλι πρόσβαση στο webmail σας χωρίς χρήση QR code.


8. Σκανάρετε με τη συσκευή σας τοQR codeπου θα σας εμφανιστεί.

Μπορείτε να σκανάρετε αυτόν τον QR code ο οποίος περιέχει τις ρυθμίσεις του 2-Factor, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή δημιουργίας time-sensitive κωδικών ασφαλείας (TOTP)Authy | Two-factor Authentication (2FA) App & Guides.

Στην εφαρμογή Authy για να σκανάρετε τον κωδικό, επιλέξτε το εικονίδιο(+), επιλέξτεScan QR codeκαι επιλέξτεSave.


9. Μόλις το app συνδεθεί με το account του webmail σας, θα ξεκινήσει να παράγει κωδικούς επιβεβαίωσης. Ο κάθε κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Συμπληρώστε τον κωδικό που σας εμφανίζεται στη συσκευή σας στο παρακάτω πεδίο και επιλέξτε Check code.


10. Αν ο κωδικός που συμπληρώσατε είναι σωστός, το παρακάτω επιβεβαιωτικό παράθυρο θα εμφανιστεί, κάντε κλικ στο OK.


11. Επιλέξτε Save.


9. To 2-Factor Authentication έχει πλέον ενεργοποιηθεί στο Webmail σας.


Στο εξής, για να συνδεθείτε στη διεύθυνση webmail.yourdomain.gr, θα συμπληρώνετε το username και password >> Login

Και στο επόμενο βήμα συμπληρώστε στον κωδικό 2-Factor Authentication που παράγεται στη συσκευή σας και επιλέξετε Login.Τι γίνεται στην περίπτωση που έχω χάσει την συσκευή μου και έχω ενεργοποιήσει το 2-Factor Authentication στο webmail μου;


Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε την εφαρμογή  Authy | Two-factor Authentication (2FA) App & Guides ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Add Account
  • Enter Code Manually
  • Στο πεδίο Key συμπληρώστε το Secret code που αποθηκεύσατε κατά την ενεργοποίηση του 2 Factor Authentication στο webmail σας (βήμα 7 της παραπάνω διαδικασίας)
  • Save
  • Επιλέξτε ένα Logo και πατήστε Continue.
  • Δώστε ένα ψευδώνυμο/nickname στο όνομα του λογαριασμού σας και επιλέξτε Save
  • Η εφαρμογή σας θα ξεκινήσει να παράγει και πάλι κωδικούς επιβεβαίωσης τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε και πάλι στο webmail.yourdomain.gr (όπου yourdomain.gr δηλώστε το δικό σας όνομα χώρου).


Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif