Πως μπορώ να δω το site (sitepreview) μου πριν ενημερώσω τους nameservers ; Microsoft Windows Host file
Icon Printer


Σε περίπτωση μεταφοράς του site σας από άλλη εταιρία προς το Papaki, αλλά και σε περίπτωση εσωτερικής μεταφοράς του site σας, από έναν server του Papaki σε έναν άλλο πριν προχωρήσετε στη δήλωση των εξυπηρετητών μέσω του καταχωρητή σας, μπορείτε να τροποποιήσετε το αρχείο hostsτου υπολογιστή σας και σύμφωνα με αυτή την τροποποίηση ο υπολογιστής σας θα βλέπει τον νέο server και όχι αυτόν από τον οποίο είναι online το site.

Η διαδικασία αυτή αποτελείται από τα παρακάτω απλά βήματα.

Βήμα 1ο : Εντοπισμός προγράμματος Notepad/ Σημειωματάριο

Κάντε κλικ επάνω στο Start/Έναρξη των Windows και στο πεδίο αναζήτησης όπου με γκρι χρώμα αναγράφετε "Search programs and files" πληκτρολογείστε Notepad ή Σημειωματάριο (αναλόγως εάν έχετε Ελληνική ή Αγγλική έκδοση Windows). Αφού ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση, θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος το Notepad ή Σημειωματάριο.
Βήμα 2ο : Εκτέλεση προγράμματος Notepad/ Σημειωματάριο σαν διαχειριστής (Run As Administrator)

Αφού έχετε εντοπίσει το Notepad/Σημειωματάριο κάντε δεξί κλικ επάνω του και ανοίξτε το σαν διαχειριστής (Run As Administrator) .
Βήμα 3ο : Εντοπισμός αρχείου hosts & προσθήκη εγγραφών

Από το Notepad, επιλέξτε "File / Αρχείο" -> "Open / Άνοιγμα" , εντοπίστε το μονοπάτι "c:\windows\system32\drivers\ etc\hosts" και ζητήστε να εμφανιστούν όλα τα αρχεία.Κάντε διπλό click πάνω στο αρχείο "hosts" και εισάγετε τις παρακάτω εντολές , κάτω από τη γραμμή

# 127.0.0.1 localhost
209.85.112.207 Papaki.gr
209.85.112.207 www.papaki.gr

όπου 209.85.112.207 είναι μία τυχαία IP (εσείς δηλώστε την IP του server σας) και όπου Papaki.gr εσείς δηλώστε το δικό σας domain.

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας (save) ,κλείστε το αρχείο hosts και ανοίξτε σε ένα νέο φυλλομετρητή (mozilla firefox, Google chrome, Internet explorer) τα sites σας και προχωρήστε στους απαραίτητους ελέγχους από πλευράς σας.Βήμα 4ο : Επαναφορά αρχείου hosts στην αρχική του μορφή

Τέλος αφού βεβαιωθείτε πως όλα λειτουργούν όπως επιθυμείτε, διαγράψτε από το αρχείο hosts τις εγγραφές που προσθέσατε στο βήμα 3 και αποθηκεύστε με αποτέλεσμα να το επαναφέρετε στην αρχική του μορφή.


Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif