Πως συνδέω το domain μου με το Blog μου στο Blogger
Icon Printer

Έχετε δημιουργήσει ένα Blog στο Blogger (blogspot) και θέλετε να ανοίγει με το domain name σας στο Papaki; Τέλεια!

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να συνδέσετε εύκολα και μέσα σε λίγα clicks το domain σας.Η διαδικασία είναι απλή και επιτυγχάνεται μέσω της DNS Hosting υπηρεσίας, που είναι δωρεάν για κάθε domain name στο Papaki.

Βήμα 1. Μέσα στο control panel, στην αρχική σελίδα διαχείρισης, πατήστε πάνω στο domain και στη συνέχεια, στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξτε ενεργοποίηση της DNS Hosting υπηρεσίας.

 

DNS Hosting μέσα στο control panel

 

Στη συνέχεια θα γίνει αυτόματη ενημέρωση των nameservers (εάν δεν έχουν ενημερωθεί στο παρελθόν). Διαφορετικά θα πρέπει να εισάγετε χειροκίνητα τους nameservers του Papaki dns1.papaki.gr και dns2.papaki.gr.

 

step1: Ενημέρωση nameservers

Βήμα 2. Μέσα από την καρτέλα των DNS Ρυθμίσεωνπατήστε πάνω στο εικονίδιο Bloggerκαι όλες οι εγγραφές περνάνε αυτόματα στο domain. Στο τέλος πατήστε «Αποθήκευση».

blogger

Απαιτείται η δημιουργία και ενός 2ου CNAME record, πληροφορίες για το οποίο θα λάβουμε από το Blogger. Δείτε παρακάτω.

 

Βήμα 3. Ενημερώνοντας τις ρυθμίσεις του Blog σας

Η Google φιλοξενεί πολλά blogs, άρα θα πρέπει να ξέρει ποιο είναι αυτό που πρέπει να ανοίγει με το domain σας. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας login στο blog σας από την Google και στην συνέχεια πηγαίνοντας στην επιλογή Settings | Basic.

settings basic

Εκεί που εμφανίζει Publishing στο πρώτο πεδίο Blog Address θα πατήσετε πάνω στο «Setup a 3rd party URL for your blog»

clickonsetupyoururl

Στη συνέχεια θα εισάγετε το domain σας και θα πατήσετε «Save».

domainwww

Θα εμφανιστεί ένα error, στο οποίο θα εντοπίσετε τα προσωπικά στοιχεία για το 2ο CNAME record που θα δημιουργήσετε χειροκίνητα μέσα από το Control Panel του Papaki.

cnamedata

Οπότε, επιστρέφετε στο Control Panel του Papaki για να δημιουργήσετε χειροκίνητα το 2ο CNAME record μέσα από την DNS Hosting υπηρεσία και τηνκαρτέλα για προχωρημένους.

addanewcnamerecord

 

Πληκτρολογείτε τα στοιχεία που βρίσκονται στο Blogger, κάτω από τοName, Label or Host field και Destination, Target or Points to field (δείτε τη photo παραπάνω) και πατάτε «Αποθήκευση Νέου CNAME record».

cname

Όταν περάσετε το CNAME στο Papaki, επιστρέφετε και πάλι στη σελίδα μέσα στο Blogger (πατάτε back από τη σελίδα ρυθμίσεων DNS του Google), επιλέγετε «custom domain», εισάγετε πάλι το domain σας και πατάτε «Save». Η σύνδεση του domain name με το blog σας στο Blogspot έχει ολοκληρωθεί.

lastimagedone

Aφού οι nameservers «ενημερωθούν» από τους παρόχους πρόσβασης Internet, θα μπορείτε να «δείτε» το blog σας από το domain name σας. Η διαδικασία ενημέρωσης των παρόχων διαρκεί 4-48 ώρες. Ο χρόνος αυτός δεν εξαρτάται από το Papaki αλλά από το πόσο συχνά ανανεώνει τις εγγραφές των DNS ο κάθε Πάροχος Internet.
Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif