Πώς ενεργοποιώ το Basic (DV) SSL για το site που φιλοξενώ σε άλλο hosting provider;
Icon Printer


Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Papaki και από την ενότητα SSL Πιστοποιητικά επιλέξτε το SSL που σας ενδιαφέρει, για να μεταφερθείτε στο διαχειριστικό του περιβάλλον, και ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω.

1. Επιλέξτε το text link Πατήστε εδώ κάτω από το Ενεργοποίηση SSL.
2. Στο pop up που εμφανίζεται, επιλέξτε αν το πακέτο hosting σας είναι στο Papaki ή σε κάποιον άλλο hosting provider.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί το CSR μέσω του hosting provider σας, θα πρέπει να το εισάγετε στο αντίστοιχο πεδίο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.3. Αφού δηλώσετε ότι το hosting σας είναι σε άλλο hosting provider, συμπληρώστε τις πληροφορίες που θα σας ζητηθούν για το CSR καθώς και τα στοιχεία του υπεύθυνου διαχείρισης και του τεχνικού υπεύθυνου. 

4. Επιλέξτε Ενεργοποίηση Υπηρεσίας.
5. Κατεβάστε και αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας το Private Key για το SSL σας, θα το χρειαστείτε κατά τη διαδικασία της ενεργοποίησης. Για λόγους ασφαλείας η πληροφορία αυτή δεν αποθηκεύεται στη βάση του Papaki.
6. Λίγα λεπτά αργότερα θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης ιδιοκτήτη domain για το SSL σας (approval email), στο email που δηλώσατε στο πεδίο Approval Email. Ενδέχεται να λάβετε και επιπλέον email με οδηγίες στα Αγγλικά, oι οποίες διαφέρουν ανάλογα με το SSL που έχετε επιλέξει. Μόλις λάβετε το email επιβεβαίωσης,πατήστε στο link μέσα στο approval email για να ολοκληρώσετε το validation των στοιχείων σας. (To link είναι διαθέσιμο για 30 ημέρες και στην συνέχεια απενεργοποιείται).Σε περίπτωση που επιλέξετε μέθοδο επιβεβαίωσης (validation) με ανέβασμα αρχείου στο hosting σας, κατεβάστε το validation αρχείο και ανεβάστε το στο path που θα σας αποστείλουμε με email μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί το CSR μέσω του hosting provider σας, θα πρέπει να το εισάγετε στο αντίστοιχο πεδίο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
7. Λίγα λεπτά μετά το validation των στοιχείων σας, θα λάβετε με email τα στοιχεία CRT του πιστοποιητικού σας.


8. Για να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση του SSL σας, πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία CRT, τα στοιχεία CRS και το Private Key μέσα στο πακέτο hosting που έχετε στο δικό σας πάροχο. Εάν δεν γνωρίζετε πως να ανεβάσετε τα στοιχεία, προωθήστε τα παραπάνω στοιχεία στο Τμήμα Υποστήριξης του πάροχου hosting σας, για να το κάνουν για εσάς.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέσα από το cp του λογαριασμού σας στο Papaki, σας δίδεται η δυνατότητα να προχωρήσετε σε επαναποστολή του SSL, επιλέγοντας επανέκδοση SSL.


Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif