Ελλάδα
801-1136624

Πώς ενεργοποιώ το DKIM μέσα από το Plesk ;
Icon Printer


DKIM (DomainKeys Identified Mail) είναι μία μέθοδος ελέγχου ταυτότητας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση πλαστογραφημένου email (spoofing). Επιτρέπει στον παραλήπτη να ελέγξει ότι το email που έχει παραλάβει, έχει προέλθει από συγκεκριμένο domain και πράγματι έχει εξουσιοδοτηθεί από τον ιδιοκτήτη του εν λόγω domain. Σκοπός του DKIM είναι να αποτρέψει πλαστές διευθύνσεις αποστολέα σε email, μία τεχνική που χρησιμοποιείται συχνά σε phishing και spam e-mail.

Συνήθως, DKIM υπογραφές δεν είναι ορατές στους τελικούς χρήστες, και τοποθετούνται ή επαληθεύονται από την υποδομή και όχι τους αποστολείς και τους παραλήπτες του μηνύματος.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε φιλοξενία και έχετε nameservers του Papaki :

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις DKIM υπογραφές μέσα από το Plesk. Για να πραγματοποιήσετε την ενεργοποίηση, ακολουθείστε τις οδηγίες που περιγράφονται παρακάτω :

1. Συνδεθείτε στο Plesk


2. Επιλέξτε Mail Settings και check στο κουτάκι αριστερά από το Use DKIM spam protection system to sign outgoing email messages. Apply και OK

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε την φιλοξενία του Papaki, αλλά την email υπηρεσία του :

Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω και μέσα από το DNS Settings αντιγράψτε την DNS εγγραφή που έχει δημιουργηθεί κατά την ενεργοποίηση των DKIM υπογραφών και επικολλήστε την στην εταιρία που φιλοξενεί το site σας. Η εγγραφή θα είναι της μορφής που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία :

Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif