Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Email στο Plesk
  3. Πώς ενεργοποιώ το DKIM μέσα από το Plesk ;
  1. Home
  2. Plesk
  3. Πώς ενεργοποιώ το DKIM μέσα από το Plesk ;

Πώς ενεργοποιώ το DKIM μέσα από το Plesk ;


DKIM (DomainKeys Identified Mail) είναι μία μέθοδος ελέγχου ταυτότητας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση πλαστογραφημένου email (spoofing). Επιτρέπει στον παραλήπτη να ελέγξει ότι το email που έχει παραλάβει, έχει προέλθει από συγκεκριμένο domain και πράγματι έχει εξουσιοδοτηθεί από τον ιδιοκτήτη του εν λόγω domain. Σκοπός του DKIM είναι να αποτρέψει πλαστές διευθύνσεις αποστολέα σε email, μία τεχνική που χρησιμοποιείται συχνά σε phishing και spam e-mail.


Συνήθως, DKIM υπογραφές δεν είναι ορατές στους τελικούς χρήστες, και τοποθετούνται ή επαληθεύονται από την υποδομή και όχι τους αποστολείς και τους παραλήπτες του μηνύματος.


Α. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε φιλοξενία και έχετε nameservers του Papaki :


Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις DKIM υπογραφές μέσα από το Plesk. Για να πραγματοποιήσετε την ενεργοποίηση, ακολουθείστε τις οδηγίες που περιγράφονται παρακάτω :


1. Συνδεθείτε στο Plesk με τα στοιχεία πρόσβασης σας.




2. Επιλέξτε Mail Settings στο domain που σας ενδιαφέρει.



3.  Στο κάτω μέρος, τσεκάρετε το κουτάκι Use DKIM spam protection system to sign outgoing email messages και επιλέξτε ΟΚ.




Β. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε την φιλοξενία της Papaki, αλλά μόνο την email υπηρεσία της.

Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω στην περίπτωση Α και στη συνέχεια μέσα από το DNS Settings αντιγράψτε δύο DNS εγγραφές που έχουν δημιουργηθεί κατά την ενεργοποίηση των DKIM υπογραφών και επικολλήστε την στην εταιρία που φιλοξενεί το site σας.


Οι εγγραφές θα είναι της μορφής που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:




Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας