Ελλάδα
2118003855 Live Chat

Πώς θα εγκαταστήσω το emai μου σε MAC
Icon Printer

Για να εγκαταστήσεις το email σου σε MAC υπολογιστή, είναι σημαντικό να γνωρίζεις το email σου, το password που καταχώρησες κατά την δημιουργία του email μέσα στο Plesk και την διεύθυνση της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας του email provider.

1. Αφού ανοίξεις το mail application, πηγαίνεις επάνω αριστερά και από τη μπάρα επιλέγεις: Mail > Preferences


2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κλικάρεις στο tab "Accounts”. Κάτω αριστερά υπάρχουν δύο σύμβολα + και -. Κάνεις click στο + για να δημιουργήσεις ένα νέο email account.


3. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο, όπου σου ζητείται να επιλέξεις το mail account που θα εισάγεις. Κάνεις click στο "Add Other Mail Account” και πατάς "Continue”.


4. Στη συνέχεια εισάγεις τη διεύθυνση email & το password που καταχώρησες μέσα στο Plesk όταν δημιούργησες το email σου και πατάς "Create”.


5. Στο επόμενο παράθυρο θα εισάγεις τα Incoming Mail Server Info ώς εξής:
- Account Type: επιλέγεις IMAP,
- Mail Server: mail.yourdomain.gr (όπου "yourdomain.gr” καταχωρείς το domain σου στο Papaki),
- Username: το mail σου,
- Password: το έχει πάρει αυτόματα από την προηγούμενη σελίδα.
Κάνεις click στο "Next”.


6. Έπειτα, εισάγεις Outgoing Mail Server Info ως εξής:
- SMTP Server: mail.yourdomain.gr (όπου "yourdomain.gr” καταχωρείς το domain σου στο Papaki),
- Username: το mail σου,
- Password: το έχει πάρει αυτόματα από την προηγούμενη σελίδα.
Κάνεις click στο "Create”.


7. Το mail account σου έχει δημιουργηθεί! Όπως θα δεις στην εικόνα παρακάτω, τα στοιχεία του Outgoing Mail Server έχουν περαστεί αυτόματα.


Σημ.: Εάν εγκατέστησες πρόσφατα τους nameservers του hosting στο domain name σου, απαιτούνται 4 - 48 ώρες για να ενημερωθούν όλοι οι πάροχοι internet και άρα, να στέλνεις και να λαμβάνεις emails. Εάν οι nameservers υπήρχαν εγκατεστημένοι, το email σου θα λειτουργεί αμέσως μόλις το δημιουργήσεις. Ωστόσο, εάν και πάλι αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το email σου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι δεν εμποδίζει την επικοινωνία σου με τον server κάποιο software ή hardware firewall.


Στην περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση στο webmail ούτε στη διαχείριση του Web Hosting σου (Plesk Paralleles Panel) στείλε μας την public IP σου για να ελέγξουμε εάν υπάρχει πιθανό μπλοκάρισμα από το firewall του server μας. Την public IP σου θα βρεις εδώ: http://whatismyipaddress.com.


Τέλος, ένας επιπλέον έλεγχος που μπορείς να κάνεις για να ελέγξεις αν γενικά η υπηρεσία email λειτουργεί κανονικά, είναι να δεις αν λειτουργεί η υπηρεσία webmail, στη διεύθυνση: webmail.yourdomain.tld. Αν έχεις κανονικά πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω webmail αλλά όχι μέσω email client, τότε το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να οφείλεται σε κάποια ρύθμιση του email client.
Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif