Πώς θα εγκαταστήσω το email μου στον Mozilla Thunderbird;
Icon Printer


Για να εγκαταστήσεις το email σου στον Mozilla Thunderbird, είναι σημαντικό να γνωρίζεις το email σου, το password που καταχώρησες κατά την δημιουργία του email μέσα στο Plesk και την διεύθυνση της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας του email provider.

1. Αφού έχεις δημιουργήσει email για το domain σου μέσα στο Plesk και εφόσον έχεις εγκαταστήσει τον email client Mozilla Thunderbird στον υπολογιστή σου, επιλέγεις "Create a new account" > κλικ στο "Email”.2. Στο παράθυρο που εμφανίζεται καταχωρείς τα στοιχεία σου: Όνομα, Email & Password και κλικάρεις "Continue”. Το Password είναι το ίδιο με αυτό που καταχώρησες όταν δημιούργησες το email σου στο Plesk.


3. Επιλέγεις POP 3 & στη συνέχεια κλικάρεις στο "Manual Config”.4. Στο παράθυρο που εμφανίζεται καταχωρείς τα εξής:

- Incoming (εισερχόμενη αλληλογραφία): Δηλώστε το προσωρινό host name πχ linux77.papaki.gr

Το hostname μπορείτε να το βρείτε στο email ενεργοποίησης φιλοξενίας με θέμα "Ενεργοποίηση Web Hosting - Στοιχεία Λογαριασμού"και συγκεκριμένα στο πεδίο"Στοιχεία Πρόσβασης στο FTP" και "Προσωρινό Hostname"όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα :

Στο Port, δηλώστε το 995 με STARTTLS 

 


 

 

- Outgoing (εξερχόμενη αλληλογραφία): το ίδιο προσωρινό host name πχ linux77.papaki.gr όπως δηλώσατε και στον Incoming mail server.

Port (θύρα): 587 ενεργοποιώντας το TLS ή εναλλακτικά, αλλάζεις τη θύρα στην 465 και ενεργοποιείς το SSL.

- Username: Εισάγεις ολόκληρο το email σου και Κλικ στο "Re-testΤέλος, στo επόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κλικάρεις "ΟΚ” και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί!

Σημ.: Εάν δήλωσες πρόσφατα τους nameservers του hosting στο domain name σου, απαιτούνται 4 - 48 ώρες για να ενημερωθούν όλοι οι πάροχοι internet και, άρα να στέλνεις και να λαμβάνεις emails.  Εάν οι nameservers υπήρχαν updated, το email σου θα λειτουργεί αμέσως μόλις το δημιουργήσεις. Ωστόσο, εάν και πάλι αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το email σου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι δεν εμποδίζει την επικοινωνία σου με τον server κάποιο software ή hardware firewall.


Στην περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση στο webmail ούτε στη διαχείριση του Web Hosting σου (Plesk Paralleles Panel) στείλε μας την public IP σου για να ελέγξουμε εάν υπάρχει πιθανό μπλοκάρισμα από το firewall του server μας. Την public IP σου θα βρεις εδώ: http://whatismyipaddress.com.


Τέλος, ένας επιπλέον έλεγχος που μπορείς να κάνεις για να ελέγξεις αν γενικά η υπηρεσία email λειτουργεί κανονικά, είναι να δεις αν λειτουργεί η υπηρεσία webmail, στη διεύθυνση: webmail.domain.tld. Αν έχεις κανονικά πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω webmail αλλά όχι μέσω email client, τότε το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να οφείλεται σε κάποια ρύθμιση του email client.

Δείτε επίσης :Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif