Ελλάδα
801-1136624

Πώς θα εγκαταστήσω το email μου στο Outlook 2013;
Icon Printer


Για να εγκαταστήσεις το email σου στο Outlook 2013, είναι σημαντικό να γνωρίζεις το email σου, το password που καταχώρησες κατά την δημιουργία του email μέσα στο Plesk και την διεύθυνση της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας του email provider.


1. Αφού ανοίξεις το Outlook 2013, κάνετε κλικ στο μενού File > "Add Account”2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, συμπληρώνεις τα στοιχεία σου: Name, Email, Password & Re-type Password και κάνεις κλικ στο "Manual Setup or additional server types”. Μετά κλικ στο "Next”.3. Επιλέγεις "POP or IMAP”4. Καταχωρείς τις εξής πληροφορίες:

Account Type: POP3

Incoming Mail Server: 

δηλώστε το προσωρινό host name πχ linux77.papaki.gr

Το hostname μπορείτε να το βρείτε στο email ενεργοποίησης φιλοξενίας με θέμα "Ενεργοποίηση Web Hosting - Στοιχεία Λογαριασμού" και συγκεκριμένα στο πεδίο "Στοιχεία Πρόσβασης στο FTP" και "Προσωρινό Hostname" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα :


Outgoing Mail Server (SMTP): Δηλώστε το ίδιο προσωρινό host name πχ linux77.papaki.gr όπως δηλώσατε και στον Incoming mail server.

Username: Ολόκληρη τη διεύθυνση email

Κλικ στο "More Settings”

 5. Κάνεις κλικ στο tab "Outgoing Server” και τσεκάρεις το "My outgoing server (SMTP) requires authentication”
6. Κάνεις κλικ στο tab "Advanced” και στο Outgoing server (SMTP) πληκτρολογείς 587 ενεργοποιώντας το TLS, γιατί αρκετοί ISPs πλέον μπλοκάρουν την 25. Αν και πάλι υπάρχει πρόβλημα άλλαξε τη θύρα στην 465 και ενεργοποίησε το SSL.

Τέλος, κλικ στο "OK”.Σημ.: Εάν δήλωσες πρόσφατα τους nameservers του hosting στο domain name σου, απαιτούνται 4 - 48 ώρες για να ενημερωθούν όλοι οι πάροχοι internet και, άρα να στέλνεις και να λαμβάνεις emails. Εάν οι nameservers υπήρχαν εγκατεστημένοι, το email σου θα λειτουργεί αμέσως μόλις το δημιουργήσεις. Ωστόσο, εάν και πάλι αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το email σου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι δεν εμποδίζει την επικοινωνία σου με τον server κάποιο software ή hardware firewall.


Στην περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση στο webmail ούτε στη διαχείριση του Web Hosting σου (Plesk Paralleles Panel) στείλε μας την public IP σου για να ελέγξουμε εάν υπάρχει πιθανό μπλοκάρισμα από το firewall του server μας. Την public IP σου θα βρεις εδώ: http://whatismyipaddress.com.


Τέλος, ένας επιπλέον έλεγχος που μπορείς να κάνεις για να ελέγξεις αν γενικά η υπηρεσία email λειτουργεί κανονικά, είναι να δεις αν λειτουργεί η υπηρεσία webmail, στη διεύθυνση: webmail.domain.tld. Αν έχεις κανονικά πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω webmail αλλά όχι μέσω email client, τότε το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να οφείλεται σε κάποια ρύθμιση του email client.

Δείτε επίσης 

 


Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif