Πώς θα εγκαταστήσω το email μου στο Outlook 2013;
Icon Printer


Για να εγκαταστήσεις το email σου στο Outlook 2013, είναι σημαντικό να γνωρίζεις το email σου, το password που καταχώρησες κατά την δημιουργία του email μέσα στο Plesk και την διεύθυνση της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας του email provider.


1. Αφού ανοίξεις το Outlook 2013, κάνετε κλικ στο μενού File > Add Account.2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, συμπληρώνεις τα στοιχεία σου: Name, Email, Password & Re-type Password και κάνεις κλικ στο Manual Setup or additional server types. Μετά κλικ στο Next.3. Επιλέγεις POP or IMAP.4. Στο Account Type επίλεξε POP3.

Για τα POP και SMTP στοιχεία, θα χρειαστεί να δηλώσετε τις τιμές ανάογα με την υπηρεσία που email που διαθέτετε.

- Υπηρεσία Titan email
- Υπηρεσία Plesk email

Ρυθμίσεις POP / SMTP για το Titan email 

POP
Email: Το Titan email που έχετε δημιουργήσει, π.χ.: [email protected]<domainName>
Password: Το password για το αντίστοιχο email

Incoming (εισερχόμενη αλληλογραφία): pop.titan.email     
Encryption (κρυπτογράφηση): SSL/TLS
Port (θύρα): 995

Outgoing (εξερχόμενη αλληλογραφία): smtp.titan.email
Encryption (κρυπτογράφηση): SSL/TLS
Port (θύρα): 465

Ρυθμίσεις POP3 / SMTP για το Plesk email 

POP3
Email: Το email που έχετε δημιουργήσει, π.χ.: [email protected]<domainName>
Password: Το password για το αντίστοιχο email

Incoming (εισερχόμενη αλληλογραφία): Οι mail servers σας είναι το προσωρινό host name π.χ. linuxzone79.grserver.gr το οποίο μπορείτε να βρείτε στο email ενεργοποίησης της φιλοξενίας σας.   
Encryption (κρυπτογράφηση): SSL/TLS
Port (θύρα): 110 (χωρίς χρήση SSL) ή 995 (με χρήση SSL)

Outgoing (εξερχόμενη αλληλογραφία): Ίδια διεύθυνση με το Incoming (π.χ. linuxzone79.grserver.gr)
Encryption (κρυπτογράφηση): SSL/TLS
Port (θύρα): 587 (με χρήση ΤLS) ή την 465 (με χρήση SSL)

Username: Ολόκληρη τη διεύθυνση email

Κλικ στο More Settings.

 5. Κάνεις κλικ στο tab Outgoing Server και τσεκάρεις το My outgoing server (SMTP) requires authentication.
6. Κάνεις κλικ στο tab "Advanced” και στο Outgoing server (SMTP) πληκτρολογείς 587 ενεργοποιώντας το TLS, γιατί αρκετοί ISPs πλέον μπλοκάρουν την 25. Αν και πάλι υπάρχει πρόβλημα άλλαξε τη θύρα στην 465 και ενεργοποίησε το SSL.

Τέλος, κλικ στο "OK”.Σημ.: Εάν δήλωσες πρόσφατα τους nameservers του hosting στο domain name σου, απαιτούνται 4 - 48 ώρες για να ενημερωθούν όλοι οι πάροχοι internet και, άρα να στέλνεις και να λαμβάνεις emails. Εάν οι nameservers υπήρχαν εγκατεστημένοι, το email σου θα λειτουργεί αμέσως μόλις το δημιουργήσεις. Ωστόσο, εάν και πάλι αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το email σου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι δεν εμποδίζει την επικοινωνία σου με τον server κάποιο software ή hardware firewall.


Στην περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση στο webmail ούτε στη διαχείριση του Web Hosting σου (Plesk Paralleles Panel) στείλε μας την public IP σου για να ελέγξουμε εάν υπάρχει πιθανό μπλοκάρισμα από το firewall του server μας. Την public IP σου θα βρεις εδώ: http://whatismyipaddress.com.


Τέλος, ένας επιπλέον έλεγχος που μπορείς να κάνεις για να ελέγξεις αν γενικά η υπηρεσία email λειτουργεί κανονικά, είναι να δεις αν λειτουργεί η υπηρεσία webmail, στη διεύθυνση: webmail.domain.tld. Αν έχεις κανονικά πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω webmail αλλά όχι μέσω email client, τότε το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να οφείλεται σε κάποια ρύθμιση του email client.

Δείτε επίσης 

Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif