Ελλάδα
801-1136624

Πώς μπορώ να δω τα στοιχεία ιδιοκτήτη ενός domain που δεν μου ανήκει;
Icon Printer

Με μια αναζήτηση WHOIS μπορεί κάποιος να αναζητήσει και να εντοπίσει τα στοιχεία επικοινωνίας ενός ιδιοκτήτη domain name για κάποιες καταλήξεις (.EU, .COM, .NET, κ.ο.κ.). Πιο συγκεκριμένα:


- Για τις καταλήξεις .GR, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν εμφανίζονται στοιχεία.


- Για τις καταλήξεις .EU., αν η κατοχύρωση έχει πραγματοποιηθεί σε στοιχεία φυσικού πρόσωπου τότε εμφανίζεται μόνο το email ιδιοκτήτη στην αναζήτηση WHOIS. Αν η κατοχύρωση έχει γίνει σε στοιχεία νομικού προσώπου, τότε εμφανίζονται τα πλήρη στοιχεία εταιρείας / οργανισμού κτλ.


- Για τις καταλήξεις .COM, .NET, κτλ., τα στοιχεία ιδιοκτήτη σε αναζητήσεις WHOIS είναι ορατά.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τα στοιχεία σας δεν θα εμφανίζονται πια στα αποτελέσματα WHOIS, ώστε να προστατευτεί η ιδιωτικότητα σας και σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR.


Ωστόσο, σε κάποιες καταλήξεις, δεν εμφανίζονται πάντα ενημερωμένες πληροφορίες στην αναζήτηση WHOIS. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν γίνει κάποια αλλαγή στα στοιχείαα επαφών χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να εμφανιστούν ενημερωμένα τα στοιχεία, ανάλογα με την κατάληξη.

Δες εδώ πώς μπορείς να ελέγξεις και να ενημερώσεις τα στοιχεία WHOIS.


Αν κάποιο από τα στοιχεία είναι ανακριβές, θα πρέπει να διορθωθεί.

Αν όλα τα στοιχεία είναι σωστά, δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ενέργεια.


Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους όρους κατοχύρωσης, η παροχή ανακριβών πληροφοριών WHOIS μπορεί να αποτελέσει λόγο για ακύρωση της κατοχύρωσης ενός domain name.


Για οποιαδήποτε απορία ή σχόλια σχετικά με την πολιτική της ICANN, μπορείς να επισκεφτείς τη διεύθυνση http://www.icann.org/registrars/wdrp.htm.
Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
Σχετικά Άρθρα
Πώς μπορώ να ελέγξω ή να τροποποιήσω τα στοιχεία επικοινωνίας επαφών του domain name μου;
Πως μπορω να προωθήσω το domain μου σε μία άλλη σελίδα (Domain Forward);
Δεν έχω πλεον πρόσβαση στο email που χρησιμοποιώ ως username στο λογαριασμό μου στο Papaki. Τι πρέπει να κάνω για να αποκτήσω ξανά πρόσβαση στο λογαριασμό μου στο Papaki;
Πώς ανανεώνω μια υπηρεσία στο Papaki;
Τι είναι το "λουκετάκι" στο domain και τι σημαίνει πως ειναι κλειδωμένο;
Είμαι ο ιδιοκτήτης domain name και έλαβα email απο το Papaki οτι το domain μου πρόκειται να απενεργοποιηθεί, χωρίς να πλησιάζει η ημερομηνία λήξης και χωρίς να εκκρεμεί οικονομική υποχρέωση. Τι χρειάζεται να κάνω για να μη συμβεί αυτό;
Πως μπορώ να αποκτήσω/παραχωρήσω τη διαχείριση ενός Domain Name;
Πως δημιουργώ A RECORDS για το domain μου στο Papaki;
Δημιουργία Private Namservers
Πως μπορώ να ενεργοποιήσω στο domain μου τη σελίδα υπο κατασκευή ή προς πώληση;
ajax-loader.gif