Πώς να μεταφέρω τα περιεχόμενα των email μου χρησιμοποιώντας mail client και όχι μέσω webmail ;
Icon Printer


Για να μεταφέρουμε τα περιεχόμενα των email μας από έναν server σε έναν άλλο, μέσω ενός Email Client (για παράδειγμα το Microsoft Outlook) που έχουμε κατεβάσει και εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας, υπάρχουν δύο τρόποι και θα τους δούμε παρακάτω.


Ο πρώτος, είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος καθώς χρησιμοποιείται ευρέως, αλλά είναι και ο ασφαλέστερος για να μην υπάρξει απώλεια των email.


Ο δεύτερος, απευθύνεται σε χρήστες που έχουν mailbox μεγαλύτερα από 500mb. Είναι τροποποιημένος σε σχέση με τον πρώτο, καθώς στα μεγάλα mailbox υπάρχει περίπτωση το outlook να μην μπορεί να αντεπεξέλθει και να διακοπεί η λειτουργία του.

 

Μέθοδος Πρώτη :


1. Δημιουργήστε ένα κενό φάκελο στον υπολογιστή σας και ονομάστε τον σε κάτι που θα θυμάστε, για παράδειγμα BackupMail


2. Ανοίξτε το Microsoft Outlook αν δεν το έχετε κάνει ήδη.


3. Κάντε κλικ στο File (Στην επάνω αριστερή γωνία) και επιλέξτε Open.


4. Κάντε κλικ στην επιλογή Import (το Outlook θα επιστρέψει στην αρχική οθόνη και θα ανοίξει το Import and Export Wizard - οδηγός)Σημείωση : Στο Outlook 2003 και 2007 κάντε κλικ στο File και μετά κλικ στο Import and Export.


5. Στον Import and Export Wizard (οδηγόεπιλέξτε το Export to a file και πατήστε Next.
6. Επιλέξτε Outlook Data File (.pst) και πατήστε Next.
7. Επιλέξτε τον email λογαριασμό σας και βεβαιωθείτε πως έχετε κάνει check στο Include Subfolders και πατήστε Next.
 

8. Κάντε κλικ στο Browse και επιλέξτε τον φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε μέσα το backup σας (αυτόν που δημιουργήσατε αρχικά) και θα πατήσετε στο Finish.


9. Από το Outlook θα σας δοθεί η επιλογή να ορίσετε ένα password για να προστατέψετε τον φάκελο με το backup σας. Aν δε θέλετε να ορίσετε password, αφήστε το πεδίο κενό και πατήστε Ok. Σε περίπτωση που ορίσετε κωδικό θα πρέπει να τον ξανά δηλώσετε και στο επόμενο βήμα πριν ξεκινήσει η εξαγωγή.


10. Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να πάρει κάποια λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί και το Outlook να φαίνεται πως δεν ανταποκρίνεται. Όταν θα είναι πάλι διαθέσιμο, βεβαιωθείτε πως υπάρχει το .pst αρχείο στον φάκελο που έχετε ορίσει.


Μέθοδος Δεύτερη (Προτείνεται για mailboxes με πάνω από 500mb δεδομένα):


1. Ανοίξτε το Outlook και κάντε δεξί κλικ επάνω στο λογαριασμό σας που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά και επιλέξτε Data File Properties.
 

2. Επιλέξτε Advanced.
3. Στο File name επιλέξτε όλο το path εκτός από τον email λογαριασμό .pst  Αυτό σημαίνει πως το σωστό path που θα έχετε θα είναι της μορφής.../Microsoft/Outlook/
 

4. Στον υπολογιστή σας πατήστε στο Έναρξη και χρησιμοποιώντας το Search ή το Run επικολλήστε το path που αντιγράψατε στο βήμα 3 και πατήστε Enter. Η αναζήτηση των Windows θα εντοπίσει και θα ανοίξει το φάκελο που περιέχει το .pst αρχείο.


5. Βρείτε το Outlook Data File από τη λίστα. Το όνομα του αρχείου θα πρέπει να έχει το όνομα Outlook.pst ή ο mail λογαριασμός σας.pst

 

Διαδικασία Επαναφοράς :

 

1. Ανοίξτε το Outlook και κάντε κλικ στο File (Στην επάνω αριστερή γωνία) και επιλέξτε το Open.


2. Κάντε κλικ στην επιλογή Import (το Outlook θα επιστρέψει στην αρχική οθόνη και θα ανοίξει το Import and Export Wizard - οδηγός).


Σημείωση : Στο Outlook 2003 και 2007 θα κάντε κλικ στο File και μετά κλικ στο Import and Export.

Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif