Ελλάδα
801-1136624

Σχετικά με το Carousel widget και τη χρήση του
Icon Printer


Συχνές ερωτήσεις για το Carousel widget


Το Carousel μπορεί να κινείται αυτόματα μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα ή όταν ο χρήστης πατάει πάνω στα βελάκια "επόμενο/προηγούμενο".

Q: Μπορώ να έχω περισσότερα από ένα carousel σε μία σελίδα;
A: Ναι. Το μόνο που έχετε να προσέχετε είναι η εμφάνιση της σελίδας. Επίσης θα πρέπει να φροντίσετε να μην επιβαρύνετε πολύ τη σελίδα με πολλά carousel, μιας και λόγω του μεγέθους των φωτογραφιών, η σελίδα θα αργεί να "φορτώσει". Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε σελίδα, ανεξάρτητα από τον αν κατασκευάστηκε με το Website builder ή όχι.

Q: Υπάρχει κάποιο όριο για τον αριθμό των σελίδων μέσα σε ένα carousel;
A: Όχι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όριο, παρόλο που το widget έχει δοκιμαστεί με μέγιστο αριθμό σελίδων τις 16, για το λόγο αυτό προτείνουμε να μη ξεπεράσετε αυτόν τον αριθμό. Carousels με περισσότερες από 20 σελίδες ίσως αργούν να φορτώσουν.

Q: Γιατί αλλάζει συνέχεια σχήμα το widget;
A: Εάν χρησιμοποιείτε συνέχεια διαφορετικά μεγέθη εικόνων, το widget θα αλάζει αναλόγως. Φροντίστε όλες οι εικόνες να είναι ίδιου μεγέθους, για να αποφύγετε αυτές τις αλλαγές.

Q: Πρόσθεσα μερικές μεγάλες εικόνες στο carousel μου και έχει γίνει πολύ αργό. Γιατί συμβαίνει αυτό;
A: Σε οποιοδήποτε site, ανεξάρτητα τον τρόπο δημιουργίας του, αρχεία μεγάλου μεγέθους παίρνουν περισσότερο χρόνο να "φορτώσουν" απ' ότι άλλα μικρού μεγέθους. Φροντίστε όλες οι εικόνες σας να είναι σε σωστό μέγεθος και επιλέξτε αρχεία JPEG σε σχέση με αρχεία PNG.

Q: Μπορώ να επεξεργαστώ τα κουμπιά πάνω στο widget;
A: Προς στιγμή, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα κουμπιά του carousel, μέχω του CSS editor. Η χρήση του editor προϋποθέτει να έχετε κάποιες γνώσεις πάνω σε . Δείτε το Επεξεργασία του carousel widget

Q: Δεν με εξυπηρετεί απόλυτα το widget του carousel. Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική;
A: Ναι, μπορείτε να ενσωματώσετε τον κώδικα κάποιας άλλης εφαρμογής όπως είναι το www.widgetbox.com (tip: κάντε αναζήτηση με τον όρο 'slideshow').

Ένα παράδειγμα είναι το http://www.widgetbox.com/widget/slideshow-pro
Επίσης και η Google έχει παρόμοια widgets: πχ. το http://bit.ly/gBS51b

Παρακαλούμε, έχετε υπόψιν ότι δεν μπορούμε να παρέχουμε υποστήριξη για εφαρμογές τρίτων.

 

Σύρετε το widget πάνω στη σελίδα

 


Πατήστε στο εικονίδιο της Επεξεργασίας για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις


 

Ρυθμίσεις Carousel1: Προσθέστε σελίδες στο Carousel πατώντας στο κουμπί Προσθήκη Σελίδας (1). Αφαιρέστε σελίδες πατώντας στο κουμπί Αφαίρεση.
2: Ορίστε τα χρονικά περιθώρια ρυθμίζοντας στο επιθυμητό τη μπάρα Χρονικό διάστημα (2) . Αν η μπάρα παραμείνει στα 0 δευτερόλεπτα τότε το carousel θα περνάει από τη μία εικόνα στην άλλη, μόνο εάν ο χρήστης πατήσεις πάνω στο κουμπί επόμενο/προηγούμενο
3: Επιλέξτε τους Δείκτες Σελίδας (3) για να εμφανίσετε τα κυκλικά κουμπάκια στο κάτω μέρος του widget
4: Κάντε κλικ πάνω στο Επόμενο / Προηγούμενο κουτάκι (4) για να εμφανίζονται τα κουμπιά Επόμενο και Προηγούμενο

Το Carousel widget υποστηρίζει μόνο Κείμενο, Εικόνες και Στήλες. Δεν υποστηρίζει video. Το Carousel widget δεν μπορεί να ενσωματωθεί.


 

Προσθήκη εικόνων στο Carousel

Προσθήκη εικόνων στο Carousel

Αρχικά, σύρετε μια εικόνα μέσα στο Carousel.

Για να προσθέσετε μία άλλη εικόνα, πατήστε στο κουμπί Επόμενο στο Carousel. Αυτό θα εμφανίσει την επόμενη σελίδα του Carousel. Σύρετε τη δεύτερη εικόνα μέσα στη δεύτερη σελίδα του carousel. Συνεχίστε να πατάτε στο κουμπί Επόμενο, για να προσθέσετε περισσότερες εικόνες σε επόμενες σελίδες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι όλες οι εικόνες σας έχουν ήδη το μέγεθος που επιθυμείτε και αποφύγετε να αλλάζετε το μέγεθος των εικόνων μέσα στο carousel σας. Εάν αλλάξατε το μέγεθος μιας εικόνας μέσα στον editor και βλέπετε το site σας σε παλιό browser, η εικόνα ίσως εμφανιστεί στην αρχική της διάσταση και χαλάσει την όλη εμφάνιση.


 

Επεξεργασία carousel widget μετά την προσθήκη εικόνωνΕάν θέλετε να επεξεργαστείτε το carousel widget μετά την προσθήκη των εικόνων, μην κάνετε διπλό κλικ πάνω στις εικόνες καθώς θα εμφανιστεί ο πίνακας διαχείρισης τους, ενώ αυτό που θέλετε είναι τον πίνακα ρυθμίσεων του carousel.

Πατήστε έξω από το widget, στη συνέχεια πατήστε στο λευκό κενό, χαμηλά στην εικόνα κάτω από τα κυκλικά κουμπάκια (1) και τέλος πατήστε το εικονιδιάκι των ρυθμίσεων (2). 
Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif