Τα email μου πηγαίνουν στα spam όταν στέλνω σε Yahoo / Hotmail / Gmail. Τι μπορώ να κάνω για να μη συμβαίνει αυτό;
Icon Printer


Υπάρχει περίπτωση να στέλνετε email από τον email λογαριασμό του hosting σας σε Yahoo, Hotmail, Gmail και αυτό να παραδίδεται σαν ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Συνήθως, αυτό προκαλείται γιατί υπάρχουν πολύπλοκα antispam φίλτρα στον απομακρυσμένο διακομιστή που λανθασμένα θεωρούν τα μηνύματα σας ως spam.Οι απομακρυσμένοι email servers έχουν διαφορετικούς τύπους κανόνων προστασίας για την ανίχνευση των email που είναι Spam και ποιων δεν είναι. Ακριβής λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να δοθεί. Στο Papaki και συγκεκριμένα σε όλους τους Linux server μας, έχουμε εγκατεστημένο ήδη το SPF record.

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε από τους παραλήπτες το μηνύματος σας, να προσθέσουν στην email διεύθυνση σας στον διευθυνσιογράφο τους. Αυτή η διαδικασία πολλές φορές λύνει το πρόβλημα, αλλά είναι δύσκολο να υλοποιηθεί.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε και να προσθέσετε στα Dns του domain σας μέσα από το Plesk μία SPF εγγραφή. Η συγκεκριμένη εγγραφή διασφαλίζει πως οι απομακρυσμένοι mail servers που διαθέτουν φίλτρα για έλεγχο SPF, θα δέχονται πάντα email από το domain σας αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο server. Η παραπάνω διαδικασία, θεωρείται πολύ αποτελεσματική στην καταπολέμηση της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας αλλά και της πλαστογραφίας.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα SPF record μέσα από το DNS Settings στο Plesk σας.

Περισσότερες πληροφορίες για μία SPF εγγραφή, μπορείτε να δείτε εδώ
Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif