Ελλάδα
2118003855 Live Chat

Τι είναι το DNSSEC και πως το χρησιμοποιώ; (χειροκίνητη διαδικασία)
Icon Printer


Το DNSSEC (Domain Name System Security Extentions) προσθέτει επιπλέον ασφάλεια στα domain names σας, προσθέτοντας ψηφιακές υπογραφές στις πληροφορίες DNS (Domain Name System) τους.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί μία διεύθυνση με ενεργοποιημένο το DNSSEC, η απάντηση που λαμβάνει, δηλαδή το site στο οποίο ανακατευθύνεται είναι επαληθευμένο ως προς την αυθεντικότητα του.

Για να ενεργοποιήσετε το DNSSEC για οποιοδήποτε από τα TLD's που υποστηρίζονται στο Papaki, θα πρέπει να εισάγετε συγκεκριμένες εγγραφές DS (Delegation of Signing), οι οποίες περιλαμβάνουν τις ψηφιακές πληροφορίες για το DNS (Domain Name System). Τα στοιχεία που θα πρέπει να εισάγετε για να περάσετε τις κατάλληλες εγγραφές στα Domain Names σας, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την εταιρία που σας παρέχει DNS, εφόσον υποστηρίζει DNSSEC.

Εφόσον έχετε ενεργοποιημένη την DNS υπηρεσία, συνδεθείτε στο control panel του Papaki, κάντε κλικ πάνω στο domain που επιθυμείτε και επιλέξτε την Επεξεργασία στην DNS υπηρεσία. Στο νέο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στην καρτέλα Nameservers  και μετά Επεξεργασία.


1. Επιλέξτε " Εισαγωγή νέας DS εγγραφής ". Στα πεδία Key Tag, Digest και Algorithm συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας παρέχει ο Hosting provider σας και κάντε κλικ στο Εισαγωγή.2. Βεβαιωθείτε πως στα πεδία 1 και 2 υπάρχουν δηλωμένα τα dns1.papaki.gr και dns2.papaki.gr και επιλέξτε Συνέχεια.
3. Αφού πραγματοποιήσετε τις παραπάνω ενέργειες θα χρειαστεί μέχρι 48 ώρες για την ενημέρωση της υπηρεσίας.


Δείτε εδώ πως ενεργοποιείτε η DNSSEC υπηρεσία αυτόματα.

Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif