Τι σημαίνει όταν το domain μου είναι σε καραντίνα;
Icon Printer

Ένα domain name μπαίνει σε "καραντίνα" από την επομένη της ημερομηνίας λήξης του και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα την κατάληξη του. Συγκεκριμένα για τις δημοφιλέστερες καταλήξεις η διάρκεια είναι:

- Για .GR domains 15 ημέρες
- Για .EU domains 40 ημέρες
- Για .COM domains 40 ημέρες.

"Καραντίνα" σημαίνει ότι το domain απενεργοποιείται προσωρινά και μέσα σ'αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να ανανεωθεί μόνο από το νόμιμο ιδιοκτήτη του. Αν περάσει η περίοδος καραντίνας και το domain name δεν ανανεωθεί, τότε ελευθερώνεται και είναι διαθέσιμο προς κατοχύρωση από τον καθένα. (Τα .COM domains δεν απελευθερώνονται πάντα αμέσως, αλλά μπαίνουν σε μία δεύτερη κατάσταση που λέγεται redemption. Το αν θα μπει ένα .COM domain σε αυτή την κατάσταση εξαρτάται από τη δημοτικότητα του κτλ.)

Καλό είναι το domain να ανανεώνεται πριν μπει σε καραντίνα. Έτσι θα είστε ήσυχοι ότι δεν πρόκειται να προκύψει extra κόστος για την ανανέωση του.

Μπορείτε να δείτε τυχόν επιπλέον κόστος ανανέωσης και άλλες λεπτομέρειες για την καραντίνα ανάλογα με την κατάληξη, στις σημειώσεις κάτω από τον τιμοκατάλογο για domain names του Papaki.Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif