Το site μου εμφανίζει λευκή σελίδα. Τι μπορεί να συμβαίνει;
Icon Printer

Όταν το site σας εμφανίζει λευκή σελίδα, σημαίνει πως υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στην php σας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από την προσθήκη ενός ασύμβατου plugin ή από αναβάθμιση σε μία ασύμβατη έκδοση του cms σας ή ακόμα και από ύπαρξη κακόβουλου κώδικα στα αρχεία σας.

Για να βρείτε την αιτία που προκάλεσε το πρόβλημα, συνδεθείτε στο Plesk και στην καρτέλα Websites & Domains από τα εικονίδια που θα εμφανιστούν, επιλέξτε Logs.

Εκεί καταγράφονται όλα τα λάθη - σφάλματα της εφαρμογής σας. Θα δείτε τις αναφορές σφάλματος στο τέρμα της σελίδας και θα έχουν την παρακάτω μορφή :

[Tue Mar 10 13:21:55.307964 2016] [fcgid:warn] [pid 64913:tid 139889819277056] [client 85.72.192.247:47580] mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error:

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα ασυμβατότητας Plugin :

Μπορείτε να μετονομάσετε το Plugin που σας δημιουργεί πρόβλημα μέσα από το Plesk, ακολουθώντας το Path που υποδεικνύει η αναφορά σφάλματος από τα Logs. Μπορείτε να το διαγράψετε είτε αφαιρώντας το από το Plesk σας είτε κάνοντας επαναφορά του site σας σε ημερομηνία που δεν το είχατε εγκαταστήσει, από κάποιο πρόσφατο backup σας. Όταν κάνετε κάτι από τα παραπάνω, αυτομάτως θα αποκαταστήσετε και το πρόβλημα της λευκής σελίδας.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα λόγω κακόβουλου κώδικα :

Υπάρχουν και περιπτώσεις που εμφανίζεται λευκή σελίδα όχι από λάθος ενέργειες του χρήστη, αλλά από κακόβουλη επίθεση στο site που μπορεί να έγινε, είτε μέσω bug στον κώδικά του είτε μέσω ftp.

Για να προστατεύσετε το site σας από ανάλογα περιστατικά, αυτό που σας προτείνουμε είναι να προβείτε σε debugging του κώδικά σας ή αν χρησιμοποιείτε κάποια έτοιμη εφαρμογή όπως το Joomla ή το Wordpress να την αναβαθμίσετε στην τελευταία της έκδοση.

Απαραίτητο είναι να ελέγξετε για τυχών ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού στους υπολογιστές από τους οποίους διαχειρίζεστε τα site σας, έτσι ώστε να αποκλείσετε την περίπτωση υποκλοπή κωδικών σας. Ο έλεγχος θα πρέπει να αφορά και virus αλλά και malware.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα λόγω εσφαλμένου Update του CMS σας :

Αρχικά, βεβαιωθείτε πως πριν από οποιαδήποτε ενέργεια αναβάθμισης, έχετε αποθηκεύσει backup του site σας. Αν για οποιαδήποτε λόγο δεν ολοκληρωθεί το Update ή ολοκληρωθεί και έχετε λευκή σελίδα, αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι η επαναφορά σε προηγούμενη ημερομηνία που το site σας ήταν λειτουργικό. Πριν προχωρήσετε σε update εκ νέου, βεβαιωθείτε πως πληρούνται όλες οι τεχνικές προϋποθέσεις για την αναβάθμιση.

Σημείωση : Σε περίπτωση που σας φανεί δύσκολη η διαδικασία επίλυσης ή δεν γνωρίζετε πως να "αποκρυπτογραφήσετε" τα σφάλματα, τότε μπορείτε να επαναφέρετε το site σας σε προηγούμενη ημερομηνία που λειτουργούσε.


Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif