Ελλάδα
801-1136624

Το site μου εμφανίζει "The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems." Τι συμβαίνει;
Icon Printer


Σε περίπτωση που πληκτρολογείτε το site σας και ο browser σας εμφανίζει "The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems" σημαίνει πως το site σας εκείνη τη στιγμή εξαντλεί τους πόρους που αφοράν την CPU, RAM και Disk IO. Το Plesk, καταγράφει αυτά τα δεδομένα και μπορείτε να δείτε γραφήματα που αφορούν τη CPU, την RAM και το DISK IO. Για να δείτε τι έχει καταγράψει, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1) Συνδεθείτε στο Plesk
2. Από την καρτέλα Websites & Domains, επιλέξτε Resource Usage

Εκεί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες του System User σας, όπως και ένας αναλυτικός πίνακας με το όνομα Usage. Αυτός ο πίνακας, εμφανίζει την ανά ώρα χρήση των πόρων στον server. Εξετάστε τα δεδομένα που φαίνονται στις στήλες "mIO (max DIsk IO)"και το"lIO (limit Disk IO)". Συγκεκριμένα, δείτε το χρόνο που αυτές οι δύο στήλες, έχουν τις ίδιες τιμές (φτάνουν τα όρια).

Σημείωση : Σε περίπτωση που έχετε πολλά domains, ελέγξτε πρώτα αυτά που έχουν μεγαλύτερο traffic.

Τι μπορώ να κάνω τώρα για να το διορθώσω;


Όταν βρείτε το χρονικό διάστημα που το site σας φτάνει τα όρια CPU, RAM και DISK IO, μέσα από το Access Logs, εντοπίστε τα Requests που τρέχουν εκείνη τη στιγμή, και προσπαθήστε μέσω των εργαλείων που περιγράφονται παρακάτω να τα διορθώσετε ή ακόμα και να τα σταματήσετε.

Υπάρχουν κάποια εξωτερικά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του site σας.

1. Ελέγξτε μέσω των Access Logs για Ips που προκαλούν φόρτο στη σελίδα σας και δεν προέρχονται από πραγματικές επισκέψεις, όπως bots, crawlers, spiders. Όταν τις εντοπίσετε, μπλοκάρετε τις μέσω του αρχείου .htaccess

2. Παρότι υπάρχουν ενεργοποιημένα caching modules στον server που βοηθάν στην ταχύτητα, ενεργοποιήστε τα αντίστοιχα, σε επίπεδο site καθώς είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για το στήσιμο ενός γρήγορου site.

3. Συμβουλευτείτε site που υπολογίζουν την ταχύτητα φόρτωσης του site σας και με αναφορές και γραφήματα σας συμβουλεύουν για το τι θα πρέπει να κάνετε για άμεση βελτιστοποίηση. Κάποiα από τα πιο δημοφιλή, είναι το gtmetrix, που απλά δηλώνετε το όνομα χώρου και πατώντας στο Analyze, έχετε τις αναφορές βελτιστοποίησηςκαι το pagespeed της Google, που επιλέγετε Run Insights, δηλώνετε το site σας και επιλέξτε ανάλυση.4. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την δωρεάν υπηρεσία cdn της cloudflare οι οποίες φορτώνουν τα στατικά αρχεία της σελίδας, έτσι ώστε να μειωθούν τα δεδομένα που φορτώνει ο server.

5. Μέσα από τα error logs, εντοπίστε λάθη που επαναλαμβάνονται και διορθώστε τα.

6. Αναβαθμίστε σε τελευταίες εκδόσεις την εφαρμογή που έχετε χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του site σας (πχ wordpress / Jooma), θέματα (Themes) ή plugins που χρησιμοποιείτε.


Σχόλια Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια σε αυτό το άρθρο. Γράψε πρώτος ένα σχόλιο.
ajax-loader.gif