Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. WordPress
  3. Κλωνοποίηση WordPress site μέσα από το Plesk
  1. Home
  2. Εφαρμογές
  3. Κλωνοποίηση WordPress site μέσα από το Plesk

Κλωνοποίηση WordPress site μέσα από το Plesk


Σε περίπτωση που στο site σας έχετε εγκαταστήσει το WordPress μέσα από το Plesk, μπορείτε να το κλωνοποιήσετε σε κάποιο άλλο domain ή subdomain που έχετε προσθέσει. Για να πραγματοποιήσετε την παραπάνω ενέργεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται παρακάτω :


1. Συνδεθείτε στο Plesk με τα στοιχεία πρόσβασης σας.


 

2. Δίπλα ακριβώς από την εγκατάσταση του WordPress, επιλέξτε το εικονίδιο Clone.



3. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει:




Νο(1). Source, εδώ αναφέρεται το αρχικό site που θέλουμε να κλωνοποιήσουμε. Στο παράδειγμά μας, θα κλωνοποιήσουμε το WordPress site του domain1.com

No(2). Τarget, εδώ αναφέρεται το site στο οποίο επιθυμούμε να δημιουργήσουμε τον κλώνο του source site.  Σε αυτό το σημείο έχετε τη δυνατότητα :
  • Nα δημιουργήσετε ένα νέο subdomain του κεντρικού domain, όπου θα πραγματοποιηθεί η κλωνοποίηση του Source site (Create subdomain)
  • Να επιλέξετε ένα ήδη υπάρχον domain ή subdomain που έχετε δημιουργήσει στο Plesk, όπου θα θέλατε να κλωνοποιήσετε το Source site. (Use existing domain or subdomain).  Στο παράδειγμά μας, το domain2.com το έχουμε δημιουργήσει ήδη στο Plesk, οπότε επιλέγουμε Use existing domain or subdomain.
    Από το drop down list που εμφανίζεται ακριβώς από κάτω, επιλέξτε το domain ή το subdomain στο οποίο επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την κλωνοποίηση (domain2.com).

No(3). Στο πεδίο Database Name, δώστε ένα όνομα της βάσης με το οποίο θα συνδέεται το νέο site, αλλίως αφήστε το ως έχει.

No(4). Kάντε κλικ στο Start

4. Το Plesk σας ενημερώνει πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιήσετε καμία επιπλέον ενέργεια.




Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας