Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Email Clients
  3. Κατάργηση των απαρχαιωμένων εκδόσεων του TLS v1.0 & v1.1

Κατάργηση των απαρχαιωμένων εκδόσεων του TLS v1.0 & v1.1

 

Στα πλαίσια αναβάθμισης του επιπέδου ασφαλείας των επικοινωνιών με τους servers μας, έχουμε προχωρήσει στην κατάργηση των εκδόσεων v1.0 και v1.1 του πρωτοκόλλου TLS. Η κατάργηση των συγκεκριμένων εκδόσεων είναι υποχρεωτική για λόγους ασφάλειας των επικοινωνιών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας για την άμεση αναβάθμιση των παρωχημένων εκδόσεων του πρωτοκόλλου TLS.  

   

Η κατάργηση των παραπάνω παρωχημένων εκδόσεων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01/04/2021. Για την ενημέρωσή σας, είχε ήδη αποσταλεί σχετική ειδοποίηση με τίτλο "Κατάργηση υποστήριξης παρωχημένων εκδόσεων πρωτοκόλλου TLS 1.0 και TLS 1.1" στο email διαχειριστή του λογαριασμού σας, όπου σας ενημερώσαμε και για τυχόν εναλλακτικές λύσεις.  

   

Εφόσον ο client σας δεν υποστηρίζει σύγχρονες εκδόσεις TLS, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η ασφαλής επικοινωνία με τον server ο οποίος και τη διακόπτει. Αυτό που θα πρέπει να γίνει άμεσα είναι η αναβάθμιση τόσο του λειτουργικού όσο και των εφαρμογών των συσκευών σας, έτσι ώστε να μπορέσει να εξασφαλιστεί η επικοινωνία με την εκάστοτε υπηρεσία που φιλοξενείται στις υποδομές μας.  

   

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να προβείτε άμεσα σε αναβάθμιση των εκδόσεων των clients που χρησιμοποιείτε, σας προτείνουμε τη χρήση του webmail το οποίο και θα βρείτε στο ακόλουθο URL  

https://webmail.domain.tld/  

   

Αναλυτικότερες πληροφορίες για την κατάργηση των παλαιών εκδόσεων του TLS μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο 

   

Για τις εκδόσεις Windows 7 και νεότερες όπου δεν έχουν εγκατασταθεί οι τελευταίες ενημερώσεις και το TLS 1.2 δεν είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με την παρακάτω εφαρμογή:  

https://www.nartac.com/Products/IISCrypto/ 

 


Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας