Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Τι είναι το Trademark Clearing House (TMCH);
  1. Home
  2. Προκατοχυρώσεις νέων TLDs
  3. Τι είναι το Trademark Clearing House (TMCH);

Τι είναι το Trademark Clearing House (TMCH);

 

Tο Trademark Clearinghouse (TMCH) είναι μία κεντρική βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί από την ICANN, στην οποία καταχωρούνται όλα τα δεδομένα για τα Τrademarks και για την ενίσχυση της προστασίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Με την καταχώρηση ενός Trademark στη βάση αυτή, οι κάτοχοι του Σήματος λαμβάνουν ειδοποίηση ότι κάποιος χρήστης κατοχύρωσε ένα domain name που περιλαμβάνει το Τrademark τους. 

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι για το όνομα χώρου που είναι trademark (για παράδειγμα το meta.test), υπάρχει κατοχυρωμένο Trademark Clearinghouse σαν Brand, οπότε τη στιγμή που εσείς το κατοχυρώσατε, ο Ιδιοκτήτης του Trademark Clearinghouse θα λάβει ενημέρωση της μορφής : 

 
"Ένας χρήστης παγκοσμίως, έκλεισε μόλις το domain name meta.test που περιλαμβάνει το Trademark σας meta. 

Το Trademark Clearinghouse δίνει τη δυνατότητα στον Ιδιοκτήτη του Brand, εντος 15 ημερών να κινήσει διαδικασίες για να ζητήσει να ακυρωθεί η κατοχύρωσή σας ή να μην κάνει απολύτως τίποτα και να συνεχίσετε να έχετε το νέο σας domain. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να περιμένετε για να δείτε αν θα υπάρξει κάποια διενέργεια από την πλευρά του Ιδιοκτήτη του Brand, ώστε να δούμε έπειτα πως μπορούμε να κινηθούμε. 

Μπορείτε να εντοπίσετε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα εδώ. 


 


Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας