Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Τι είναι ένα sitemap και πώς το δημιουργώ στην Pixida

Τι είναι ένα sitemap και πώς το δημιουργώ στην Pixida

 

Παρόλο που υπάρχουν διαφορετικοί τύποι, θα επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι πιο σημαντικό για το SEO, το XML sitemap. Ένα XML sitemap είναι κυριολεκτικά ένας χάρτης του site σας όπου αναφέρονται όλες οι σελίδες σας. Αυτό το έγγραφο βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα το site σας, ενώ το ανιχνεύουν. Τα sitemaps διευκολύνουν τις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, να βρίσκουν όλες τις σελίδες σας που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να τις βρουν και να τις καταχωρίσουν. Το sitemap σάς επιτρέπει να καθορίσετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με κάθε URL που έχετε. Πληροφορίες όπως πότε ενημερώθηκε η σελίδα, πόσο συχνά αλλάζει το site και πόσο σημαντική είναι η σελίδα για το site θα είναι σαφείς για τις μηχανές αναζήτησης χάρη σε ένα XML sitemap. 

 

Μπορείτε να δείτε μια μηχανή αναζήτησης ως αράχνη και το site σας ως τον ιστό της - έχοντας ένα XML sitemap, βοηθάτε την αράχνη να περάσει εύκολα από όλες τις σελίδες σας. 

Η ύπαρξη ενός XML sitemap επιτρέπει την ταχύτερη αξιολόγηση των δεδομένων και των keywords, πράγμα που σημαίνει ότι οι αλλαγές στο site σας θα βρεθούν πιο γρήγορα και θα αξιολογηθούν καλύτερα από τις μηχανές αναζήτησης. Όταν βελτιστοποιείτε το site σας για μηχανές αναζήτησης, θέλετε οι μηχανές αναζήτησης να παρατηρούν όλες τις αλλαγές που κάνατε, ώστε να φτάσετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Επομένως, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε και να υποβάλετε ένα XML sitemap, ώστε να μπορεί να βρεθεί γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Η Pixida διαθέτει πολλά προσαρμοσμένα tasks για να βελτιστοποιήσετε το site σας, συμπεριλαμβανομένων και tasks σχετικά με το XML sitemap. Η δημιουργία ενός sitemap εξαρτάται από το CMS σας, ωστόσο, όλα τα tasks στην Pixida προσαρμόζονται στο CMS σας, οπότε θα δείτε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα sitemap. Επιπλέον, το task θα περιέχει έναν οδηγό βίντεο που θα σας δείχνει ακριβώς πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα sitemap στο CMS σας. 

Μόλις δημιουργήσετε το XML sitemap, είναι σημαντικό να το υποβάλετε στο ευρετήριο της Google. Αυτό βοηθά την Google να αναλύσει το site σας πιο εύκολα και γρήγορα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να προσθέσετε τον sitemap σας στο Google Search Console. Πριν φτάσετε σε αυτό το βήμα, η Pixida σάς βοηθά να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Search Console, εάν δεν έχετε ήδη. 

Η κατάσταση του sitemap στο Google Search Console θα σας ενημερώσει εάν υποβάλατε με επιτυχία το sitemap σας. Η κατάσταση μπορεί να είναι: "Επιτυχία", "Έχει σφάλματα" και "Δεν ήταν δυνατή η ανάκτηση". Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι υπήρχε σφάλμα ή δεν ήταν δυνατή η ανάκτησή του, αυτό σημαίνει ότι η Google αντιμετώπισε σφάλμα κατά την απόπειρα ανίχνευσης μιας διεύθυνσης URL στο sitemap σας. 

Για να κατανοήσετε ποιο είναι το σφάλμα και πώς μπορείτε να το επιλύσετε, το Google Search Console διαθέτει μια πλήρη λίστα σφαλμάτων. Για να δείτε τη λίστα σφαλμάτων και τις λύσεις, κάντε κλικ εδώ. 

 

 


Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας