Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Τι είναι οι επικεφαλίδες και γιατί είναι σημαντικές για το SEO

Τι είναι οι επικεφαλίδες και γιατί είναι σημαντικές για το SEO

 

Οι επικεφαλίδες είναι σαν τίτλοι και υπότιτλοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δομήσετε το κείμενό σας και να βοηθήσετε τους αναγνώστες σας να πάρουν μια σαφέστερη εικόνα του περιεχομένου σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τίτλων με διαφορετικά επίπεδα σπουδαιότητας. Το πιο σημαντικό είναι η H1 και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως τον κύριο τίτλο της σελίδας σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο σημαντικές επικεφαλίδες, όπως τις H2 και H3, για να δομήσετε περαιτέρω το κύριο σώμα του περιεχομένου σας. 

Ωστόσο, οι επικεφαλίδες δεν είναι μόνο χρήσιμες για τους επισκέπτες σας. Από πλευράς SEO, σας βοηθούν επίσης να λάβετε καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης, επειδή σας δίνουν τη δυνατότητα να δώσετε έμφαση στα keywords σας. 

 


 

Οι επικεφαλίδες δημιουργούνται χάρη στις ετικέτες που ενσωματώνονται στην ενότητα του πηγαίου κώδικα. Οι ετικέτες τίτλου υποδεικνύουν στις μηχανές αναζήτησης ότι πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στο κείμενο μεταξύ αυτών των ετικετών κατά την αξιολόγηση του site σας. Οι επικεφαλίδες διευκολύνουν τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύουν το site σας, να βρουν keywords και επομένως να κατανοούν τι είναι οι σελίδες σας, ώστε τα ρομπότ μηχανών αναζήτησης να μπορούν να αντιστοιχίσουν τις σελίδες σας με τις αναζητήσεις keywords από έναν πιθανό επισκέπτη. 



Η Pixida έχει δημιουργήσει tasks για να σας βοηθήσει να ενσωματώσετε τα keywords σας στις επικεφαλίδες σας. Για να βρείτε όλα τα tasks που σχετίζονται με επικεφαλίδες, κάντε κλικ στο "Εργασίες" στο μενού στα αριστερά και στη συνέχεια στο "Μηχανές αναζήτησης". Για καθένα από αυτά, θα βρείτε λεπτομερείς οδηγίες, καθώς και ένα βίντεο που εξηγεί πώς να επεξεργαστείτε τις H1, H2 και H3. Μην ανησυχείτε εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για επικεφαλίδες και δεν ξέρετε πώς να τις βρείτε, οι οδηγίες μας είναι προσαρμοσμένες στο CMS σας και θα σας καθοδηγήσουν βήμα προς βήμα στη διαδικασία βελτιστοποίησης. 

Θα πρέπει να έχετε μόνο μία επικεφαλίδα H1 ανά σελίδα. Ωστόσο, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τους άλλους τύπους επικεφαλίδων περισσότερες από μία φορές για τη δομή του κειμένου σας. 

Όταν γράφετε τις επικεφαλίδες σας, φροντίστε να ενσωματώσετε τα keywords σας και, εάν λειτουργείτε τοπικά, θα πρέπει επίσης να αναφέρετε την περιοχή ή την πόλη στην οποία δραστηριοποιείστε. Δεν χρειάζεται να ενσωματώσετε όλα τα keywords σας στην ίδια επικεφαλίδα, μπορούν να διαδοθούν σε διαφορετικές. Ωστόσο, το κορυφαίο keyword σας για την επιλεγμένη σελίδα πρέπει να βρίσκεται στην H1. Επίσης, φροντίστε να γράψετε φυσικές φράσεις που θα έχουν νόημα για τους αναγνώστες σας και όχι απλώς να αναφέρετε τα keywords σας. 

Λάβετε υπόψη ότι το ιδανικό μήκος για τις επικεφαλίδες σας είναι μεταξύ 50 και 70 χαρακτήρων, οπότε προσπαθήστε να παραμείνετε εντός αυτών των ορίων. 


Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας