Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Τι είναι το DNSSEC και πως το ενεργοποιώ; (χειροκίνητη διαδικασία)
  1. Home
  2. Extra υπηρεσίες
  3. Τι είναι το DNSSEC και πως το ενεργοποιώ; (χειροκίνητη διαδικασία)

Τι είναι το DNSSEC και πως το ενεργοποιώ; (χειροκίνητη διαδικασία)

Το DNSSEC (Domain Name System Security Extentions) προσθέτει επιπλέον ασφάλεια στα domain names σας, προσθέτοντας ψηφιακές υπογραφές στις πληροφορίες DNS (Domain Name System) τους.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί μία διεύθυνση με ενεργοποιημένο το DNSSEC, η απάντηση που λαμβάνει, δηλαδή το site στο οποίο ανακατευθύνεται είναι επαληθευμένο ως προς την αυθεντικότητα του.

Για να ενεργοποιήσετε το DNSSEC για οποιοδήποτε από τα TLD's που υποστηρίζονται στο Papaki, θα πρέπει να εισάγετε συγκεκριμένες εγγραφές DS (Delegation of Signing), οι οποίες περιλαμβάνουν τις ψηφιακές πληροφορίες για το DNS (Domain Name System). Τα στοιχεία που θα πρέπει να εισάγετε για να περάσετε τις κατάλληλες εγγραφές στα Domain Names σας, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την εταιρία που σας παρέχει DNS, εφόσον υποστηρίζει DNSSEC.

 

1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Papaki.

 

2. Κάντε κλικ πάνω στο domain που σας ενδιαφέρει.

 

 

3.Εφόσον έχετε ενεργοποιημένη την DNS υπηρεσία και επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα το DNSSEC στο domain σας, επιλέξτε Επεξεργασία δίπλα από τους Nameservers. 

 

 

4. Στο νέο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στο Διαχείριση DNSSEC (DS Εγγραφών).

 


 

5. Επιλέξτε Εισαγωγή νέας DS εγγραφής. Στα πεδία Key Tag, Algorithm και Digest ή Public Key (ανάλογα το κλειδί που υποστηρίζεται από την κατάληξη του domain σας), συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας παρέχει ο Hosting provider σας και κάντε κλικ στο Εισαγωγή.

Σημείωση: Για λόγους ασφαλείας στην υποδομή μας υποστηρίζουμε αλγόριθμους 8 & 13, καθώς οι αλγόριθμοι 3-7 υποστηρίζουν SHA-1 κρυπτογράφηση και πλέον δεν είναι ασφαλείς. 

 

 

6. Βεβαιωθείτε πως στα πεδία 1 και 2 υπάρχουν δηλωμένοι οι nameservers του domain σας και επιλέξτε Συνέχεια.

 


 

7. Αφού πραγματοποιήσετε τις παραπάνω ενέργειες θα χρειαστεί μέχρι 48 ώρες για την ενημέρωση της υπηρεσίας.

 

Σε περίπτωση που έχετε domain name με κατάληξη .com και επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε το DNSSEC αυτή η ενέργεια πραγματοποιείται από εμάς μέσω του μητρώου ονομάτων. Συνεπώς θα χρειαστεί να μας προωθήσετε μέσω αιτήματος την εγγραφή DS σε μορφή κειμένου, ώστε να προβούμε στην σχετική ενημέρωση.

 

Δείτε εδώ πως ενεργοποιείται η DNSSEC υπηρεσία αυτόματα.


Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας