Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Το site μου εμφανίζει 500 Internal Server Error. Τι συμβαίνει ;
  1. Home
  2. Γενικές ερωτήσεις για Plesk
  3. Το site μου εμφανίζει 500 Internal Server Error. Τι συμβαίνει ;

Το site μου εμφανίζει 500 Internal Server Error. Τι συμβαίνει ;

Ένα γενικό μήνυμα σφάλματος που μπορεί να εμφανίσει ο browser όταν προσπαθείτε να προσπελάσετε το site σας, είναι το 500 Internal Server Error, το οποίο μπορεί να προκληθεί από πολλές αιτίες και σαν σφάλμα είναι πολύ γενικό δεδομένου πως δεν δίνει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία.


Παρακάτω, θα δούμε ενέργειες που απαιτείται να κάνετε έτσι ώστε να διορθώσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Ελέγξτε τα Error Logs μέσα από το Plesk :

Το Plesk σας δίδει τη δυνατότητα να ελέγχετε τα error logs της Php. Αυτές οι καταγραφές παρέχουν πολύτιμη πληροφορία για εσφαλμένο κώδικα, ή κάποια ασυμβατότητα που έχει προκύψει κατά την εγκατάσταση ή αναβάθμιση κάποιου plugin ή extension ή αναβάθμισης ακόμα και στο ίδιο το πρόγραμμα με το οποίο έχετε κατασκευάσει το site σας. Για να βρείτε τα Logs του site σας, συνδεθείτε στο Plesk και στην καρτέλα Websites & Domains, επιλέξτε Logs




Περισσότερες πληροφορίες για τα Error Logs, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σφάλμα στο .htaccess αρχείο :

Αν χρησιμοποιείτε το .htaccess αρχείο στο site σας, υπάρχει περίπτωση να παρεμβαίνει στη σελίδα σας όταν προσπαθεί να τη φορτώσει ο Browser. Ελέγξτε το configuration του .htaccess. Οποιοδήποτε συντακτικό σφάλμα μπορεί να προκαλέσει το 500 Internal Server Error. Για να επιβεβαιώσετε πως υπάρχει σφάλμα στο αρχείο και επηρεάζει το site σας, καταργείστε το ή μετονομάστε το προσωρινά και δοκιμάστε να φορτώσετε και πάλι τη σελίδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το .htaccess αρχείο, μπορείτε να δείτε εδώ.

Timeout στον κώδικα της Php :

Σε περίπτωση που έχετε κάποιο script της Php και πραγματοποιεί εξωτερικές συνδέσεις για τις ανάγκες του site, τότε αυτές, υπάρχει η περίπτωση να κάνουν timeout. Αν γίνονται πολλές προσπάθειες σύνδεσης και κάνουν timeout, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει το 500 Internal Server Error. Για να μην αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως τα Php scripts, βρίσκονται κάτω από κανόνες χρονικού ορίου. Αν αφαιρέσετε εξωτερικές συνδέσεις, αυξάνετε την ταχύτητα του site σας αλλά και μειώνετε τις πιθανότητες να εμφανίσει 500 Internal Server Error το site σας.

Δικαιώματα στα αρχεία και στους φακέλους :

Βεβαιωθείτε πως τα δικαιώματα που έχουν οριστεί ή έχετε ορίσει, είναι για τα αρχεία 644 και για φακέλους 755.

Περισσότερες πληροφορίες για το πως θα διαχειριστείτε τα δικαιώματα σε Windows Server, μπορείτε να δείτε εδώ.

Σημείωση : Σε περίπτωση που σας φανεί δύσκολη η διαδικασία επίλυσης ή δεν γνωρίζετε πως να "αποκρυπτογραφήσετε" τα σφάλματα, τότε μπορείτε να επαναφέρετε το site σας σε προηγούμενη ημερομηνία που λειτουργούσε. 




Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας