Οδηγίες για να συνδέσω το domain μου με το blogger κανείς?

στάλθηκε 16 Δεκ '12, 02:07

gravatar image

nikos_123
1242525
ποσοστό αποδοχής: 0%


Για να συνδέσετε το domain που έχετε κατοχυρώσει απευθείας με το blog σας στο blogger, θα πρέπει αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο papaki, να πατήσετε επάνω στο domain σας και στη συνέχεια στην "ενεργοποίηση" στην "Υπηρεσία DNS". Αυτή η ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενημέρωση των εξυπηρετητών στους dns1.papaki.gr και dns2.papaki.gr, που είναι απαραίτητο για να χρησιμοποιήσετε τον DNS server του papaki για να θέσετε αυτά τα records. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση των nameservers, θα πατήσετε επάνω στο σχετικό εικονίδιο "blogger" για να το επιλέξετε και στη συνέχεια στην "Αποθήκευση", όπου με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται αυτομάτως τα απαραίτητα records για τη σύνδεση με το blog σας. Αυτό που δεν δημιουργείται αυτομάτως και θα πρέπει να το εισάγετε χειροκίνητα, είναι ένα CNAME που θα σας δοθεί μέσα από τη διαχείριση του blog, όταν θα συνδεθείτε για να περάσετε το domain σας σε αυτό.

Από την πλευρά του blog σας, αφού κάνετε είσοδο στη διαχείριση μέσα από Google, θα πατήσετε στην επιλογή "Settings" -> "Basic"-> "Add a custom domain"-> θα εισάγετε το domain σας-> "Save", όπου θα εμφανιστεί ένα error ακριβώς από κάτω από το πεδίο αυτό ενημερώνοντάς σας για το δεύτερο CNAME που θα πρέπει να προσθέσετε. Θα επιστρέψετε στον λογαριασμό σας στο papaki, στην Υπηρεσία DNS όπου επιλέξατε πριν το εικονίδιο του blogger, όμως αυτή τη φορά θα πατήσετε στην επιλογή "Για προχωρημένους"-> "Εισαγωγή νέου CNAME", και θα θέσετε και το δεύτερο CNAME αποθηκεύοντας την αλλαγή.

Τέλος, θα επιστρέψετε πάλι στη σελίδα μέσα στο blogger (πατάτε back από τη σελίδα ρυθμίσεων DNS του Google), επιλέγετε "custom domain", εισάγετε πάλι το domain σας και πατάτε "Save". Η σύνδεση του domain name με το blog σας στο Blogger έχει πλέον ολοκληρωθεί. Θα πρέπει απλώς να περιμένετε 4-48 ώρες για να είναι ορατό το blog μέσω του domain σας, διότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει και οι Internet πάροχοι (π.χ. otenet, hol κτλ) να ενημερώσουν τις DNS εγγραφές τους.

Μπορείτε να βρείτε και από εδώ αναλυτικά τις παραπάνω οδηγίες στο papaki blog, όπου περιέχονται και screenshots που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε σωστά τις ρυθμίσεις.

μόνιμο link

απαντήθηκε 14 Σεπ '13, 02:25

gravatar image

spanou
01
ποσοστό αποδοχής: 0%

Η απάντησή σου
toggle previewΠαρακολούθησε αυτήν την ερώτηση

Μέσω Email:

Μολίς συνδεθείς στο λογαριασμό σου θα μπορείς να κάνεις εγγραφή για να λαμβάνεις ενημερώσεις από εδώ

Με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** ή __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "τίτλος ερώτησης")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "τίτλος ερώτησης")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αφήσεις μια κενή σειρά απλά πρόσθεσε δύο κενά στο σημείο που θέλεις να προσθέσεις την κενή σειρά.
  • υποστηρίζονται επίσης τα βασικά HTL tags

Ετικέτες ερώτησης:

×41
×6

Η ερώτηση προστέθηκε: 16 Δεκ '12, 02:07

Η ερώτηση έχει προβληθεί: 8,148 φορές

Τελευταία ενημέρωση: 14 Σεπ '13, 02:25

ajax-loader.gif