Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Τι είναι ένα domain name και γιατί να προχωρήσω σε κατοχύρωση;
  1. Home
  2. Γενικές ερωτήσεις για Domain names
  3. Τι είναι ένα domain name και γιατί να προχωρήσω σε κατοχύρωση;

Τι είναι ένα domain name και γιατί να προχωρήσω σε κατοχύρωση;


Το Domain Name (όνομα χώρου) είναι μια "διεύθυνση" στο διαδίκτυο που δεσμεύεται για αποκλειστική δυνατότητα χρήσης του  σε ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο για το χρονικό διάστημα που έχει εκχωρηθεί.

Ένα Domain Name έχει μια κατάληξη (TLD) με την οποία γίνεται διακριτή η χώρα προέλευσης του ή ο λόγος χρήσης του.
Μπορείτε να βρείτε όλες τις καταλήξεις που παρέχει το Papaki από εδώ.

Έχοντας καταχωρήσει το domain, μπορείτε να δημιουργήσετε μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο όπου πληκτρολογώντας το domain σε ένα browser (Mozilla, Chrome, Opera κλπ) θα μπορούν όλοι να την δουν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.
Το όνομα χώρου δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη πριν δει την ιστοσελίδα να έχει μια ιδέα για το περιεχόμενο του site, υπηρεσίες, προϊόντα που ενδεχομένως να παρέχει.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαφημίσετε την επιχείριση σας, να δημιουργήσετε ένα e-shop ή ένα προσωπικό blog και είναι ουσιαστικά η online ταυτότητα σας στο διαδίκτυο και το όνομα με το οποίο θα σας αναζητούν οι πελάτες και επισκέπτες σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε επαγγελματικά emails της μορφής [email protected]

Για να κατοχυρώσετε ένα domain name μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό εδώ.
Θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα του domain και να το κατοχυρώσετε το συντομότερο δυνατόν. Αν δεν είναι διαθέσιμο δοκιμάστε περισσότερες αναζητήσεις παρόμοιων domain names, προσθέτοντας παύλες, "παίζοντας" με το όνομα κλπ. 

Το domain name αποτελεί για τις μηχανές αναζήτησης σημαντικό κριτήριο κατάταξης ενός site στα αποτελέσματα του. Είναι σημαντικό το domain σας να είναι σύντομο και να αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της ιστοσελίδας σας. Επιδιώξτε το domain σας να αποτελεί ή να περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά, τα οποία χρησιμοποιούνται στις μηχανές αναζήτησης.


Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας