Τι πρέπει να προσέξεις με το site σου τον Αύγουστο

08 Αυγούστου 2019, από

Το πιθανότερο είναι κι εσύ να έχεις αφήσει ένα κενό στο ημερολόγιο σου τον Αύγουστο, έτσι ώστε να ξεκουραστείς. Με το site σου όμως, τι θα γίνει; Είναι λογικό να αναρωτιέσαι, από τη στιγμή που όλα εξαρτώνται από σένα και δεν έχεις μια μεγάλη ομάδα πίσω, να φροντίζει την ενημέρωσή του.

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις μερικά από εκείνα που πρέπει να προσέξεις ως admin, πριν φτιάξεις βαλίτσες!

1. Τακτική ανανέωση

Το πρώτο και πιο σημαντικό που πρέπει να έχεις στο νου σου, είναι ότι το site σου δεν πρέπει να “μαρτυράει” ότι ο ιδιοκτήτης του ξεκουράζεται σε κάποια παραλία. Δεν είναι μυστικό ότι θα κάνεις κι εσύ διακοπές, αλλά καλό είναι ο επισκέπτης να μη μπορεί να καταλάβει πότε ακριβώς δεν ανοίγεις υπολογιστή.

Επομένως, φρόντισε να ενημερώνεις το site σου. Σαφώς ο ρυθμός που θα το κάνεις θα είναι πιο αργός, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει νέο περιεχόμενο. Για να το καταφέρεις αυτό χωρίς να θυσιάσεις μέρες ξεκούρασης, χρήσιμο είναι να κάνεις εκ των προτέρων ένα πλάνο για το πώς θα κινηθείς. Μετά προχώρησε με τον προγραμματισμό, ο οποίος ειδικά σε WordPress είναι παιχνιδάκι. Προσοχή: κάνε προεπισκόπηση του περιεχομένου σου, για να βεβαιωθείς ότι δεν “κλωτσάει” κάποια εικόνα ή δεν υπάρχει κάποιο λάθος.

2. Καλοκαιρινό περιεχόμενο

Αφού, λοιπόν, μιλήσαμε για το “πότε”, ώρα να πούμε και για το “τι” είναι καλό να δημοσιεύεις στο site σου τον Αύγουστο. Όπως καταλαβαίνεις, δε γίνεται ο περισσότερος κόσμος να είναι σε διακοπές και εσύ να μην έχεις ίχνος καλοκαιρινής διάθεσης. Προσάρμοσε το περιεχόμενο ή βάλε σε κάποιο σημείο κάτι που να θυμίζει καλοκαίρι. Καλό θα ήταν δηλαδή να απομακρύνεις από την κεντρική σου σελίδα, περιεχόμενο που είναι ξεκάθαρα… χειμωνιάτικο. Ξέρεις σε τι αναφέρομαι! Σε εκείνη τη φωτογραφία που εμφανίζονται κάποιοι με μακρυμάνικα.

3. Ασφάλεια

Θέλεις εκεί που απολαμβάνεις τις διακοπές σου, ξαφνικά να σου έρθει ειδοποίηση ή ένα μήνυμα στο Facebook από κάποιον επισκέπτη, ότι το site σου έχει “πέσει”, δεν είναι διαθέσιμο ή έχει χακαριστεί και οι εικόνες που φιλοξενεί είναι ακατάλληλες για ανηλίκους πχ; Σίγουρα όχι. Γι’ αυτό φέρσου προνοητικά και φρόντισε την ασφάλεια του site σου.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το προστατευτείς από επίδοξους εισβολείς. Μερικοί από αυτούς είναι να:

  • Aλλάξεις κωδικούς πρόσβασης. Βάλε κάτι δύσκολο, και άφησε μια αξιόπιστη εφαρμογή κωδικών να θυμάται για σένα. Εμείς στο Papaki αυτό κάνουμε πάντως.
  • Κάνεις update στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς (Joomla, WordPress κλπ) ώστε να “τρέχεις” την πιο πρόσφατη έκδοση.
  • Βεβαιωθείς ότι ο υπολογιστής σου ή όποιος υπολογιστής χρησιμοποιήσεις για να μπεις στο site σου, έχει ενημερωμένο antivirus.
  • Συνδέεσαι με FTPS. Αν όχι, τουλάχιστον όταν συνδέεσαι σε FTP βεβαιώσου ότι δε χρησιμοποιείς κάποια σπασμένη ή πειρατική εφαρμογή γιατί συχνά έτσι ανοίγεις το δρόμο να σου κλέψουν κωδικούς.
  • Προμηθευτείς SSL έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι τα δεδομένα που αποστέλλονται από και προς το site σου είναι κρυπτογραφημένα, κι έτσι λιγότερο ευάλωτα.
  • Ζητήσεις τη βοήθεια ενός developer, ο οποίος θα μπορεί να δει τυχόν “κενά” στο site σου και να το διορθώσει.

4. Social media

Μη ξεχνάς τα social media σου! Οι επισκέπτες σου μπορεί να είναι σε διακοπές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπαίνουν στα αγαπημένα τους social media. Φρόντισε να κάνεις την εμφάνισή σου σε αυτά, με φρέσκα posts, έτσι ώστε τον Σεπτέμβρη να μη σε έχουν ξεχάσει. Eμείς, για παράδειγμα, χρησιμοποιήσαμε μια καλοκαιρινή φωτογραφία για να γνωστοποιήσουμε το γεγονός ότι ο Όμιλός μας, μας επιβραβεύει με 4 ώρες εργασίας κάθε Παρασκευή του καλοκαιριού.

friday4thewin

Πάντως, και στην περίπτωση των social media, ο προγραμματισμός θα σε σώσει! Αν σε ενδιαφέρει μόνο το Facebook, μπορείς να προγραμματίσεις δημοσιεύσεις σου σε μελλοντική ημερομηνία. Αν όμως θέλεις να κρατήσεις καλά ενημερωμένους όλους τους social λογαριασμούς σου, τότε χρησιμοποίησε εργαλεία όπως το Buffer, το Hootsuite κλπ.

Eκτός από φωτογραφίες, καλή ιδέα είναι και οι διαγωνισμοί στα social media, δεδομένου ότι θα βοηθήσουν τους επισκέπτες σου να μείνουν σε επαφή και να αλληλεπιδρούν.

Αξιοποίησε τον χρόνο!

Αφού κάνεις τα παραπάνω, μπορείς να φύγεις για διακοπές νιώθοντας ασφάλεια. Aν περάσεις όλο το μήνα δίπλα στη θάλασσα, δεν έχουμε να σου προτείνουμε τίποτα άλλο, παρά μόνο να απολαύσεις κάθε στιγμή. Αν ωστόσο κάποιες μέρες επιστρέψεις στο γραφείο ή στο laptop, το tip μας είναι να αξιοποιήσεις τη χαλαρή περίοδο προς όφελός σου. Ο Αύγουστος είναι ιδανικός μήνας για να:

  • Κάνεις έρευνα. Τι νέο υπάρχει; Τι κάνει ο ανταγωνισμός; Ποιες είναι οι τάσεις;
  • Δεις τα στατιστικά σου. Πώς έχει πάει η χρονιά μέχρι τώρα;
  • Να κρατήσεις σημειώσεις και να κάνεις σχέδια.

 

Καλές διακοπές!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!