Πως συνδέω το domain μου με το tumblr blog μου

08 Φεβρουαρίου 2011, από

Το tumblr είναι μια νέα σχετικά πλατφόρμα Blogging, η οποία παρ’ όλα αυτά γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, λόγω του social χαρακτήρα της. Για το λόγο αυτό, την επέλεξα για το προσωπικό μου Blog.

Όταν λέω social εννοώ δυνατότητες όπως το να κάνω “follow” blogs άλλων χρηστών, “favorite” posts που μου αρέσουν και το σημαντικότερο, “reblog” (ή αλλιώς share) ολόκληρα posts τρίτων, αναρτώντας τα με ένα κλικ στο δικό μου Blog.

Τέλος, δίνει τη δυνατότητα όπως και το wordpress ή το blogger, να χρησιμοποιήσω το δικό μου domain (custom domain) και παρακάτω θα δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία, για να συνδέσετε και εσείς εύκολα το tumblr blog σας, με το domain σας στο Papaki.

Βήμα 1. Μέσα στο control panel, στην αρχική σελίδα διαχείρισης, πατήστε πάνω στο domain και στη συνέχεια, στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξτε ενεργοποίηση της DNS Hosting υπηρεσίας.

 

DNS Hosting μέσα στο control panel

 

Στη συνέχεια θα γίνει αυτόματη ενημέρωση των nameservers (εάν δεν έχουν ενημερωθεί στο παρελθόν)

step1: Ενημέρωση nameservers

 Βήμα 2. Πατήστε πάνω στο εικονίδιο tumblr για να δημιουργηθούν αυτόματα οι DNS εγγραφές. Θα δημιουργηθούν 2 A records, ένα για να ανοίγει το Blog με τη μορφή πχ. www.todomainsas.gr και ένα για να ανοίγει με σκέτο το domain, χωρίς τα www, πχ. todomainsas.gr, δείχνοντας στην IP 66.6.44.4. Πατήστε αποθήκευση και είστε έτοιμοι.

tumblr

Βήμα 3. Τώρα πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του Tumblr Blog σας, πατώντας στο εικονίδιο των ρυθμίσεων από το dashboard.

Tumblr Settings
Tumblr Settings

H 1η ρύθμιση αφορά το username και είναι το σημείο στο οποίο μπορείτε να εισάγετε και το domain σας.  Κάντε click πάνω στο σχετικό εικονίδιο δεξιά.

trSettings2

Στο πεδίο κάτω από το “Use a custom domain” θα εισάγετε το domain name naked, χωρίς δηλαδή τα ‘www’. Με κλικ στο κουμπί “Save” η σύνδεση έχει ολοκληρωθεί!
trSettings3

Αν το site σας δεν ανοίξει άμεσα με το domain σας, σημαίνει ότι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα οι nameserevers (τα βήματα που κάνατε στην αρχή αυτού του άρθρου). Η διαδικασία αυτή παίρνει 4-48 ώρες ανάλογα τον πάροχο Internet (otenet, forthnet κτλ.) και μπορείτε να ελέγξετε αν έχει γίνει η ενημέρωση με κλικ πάνω στο “Test domain”.

Έχετε κάποια απορία πάνω στα βήματα ή αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία; Θέλετε να προσθέσουμε οδηγίες για κάποια άλλη υπηρεσία που χρησιμοποιείτε; Αφήστε τα σχόλια σας παρακάτω!

p.s.δείτε εδώ τι άλλο μπορείτε να κάνετε με το domain σας στο Papaki

Μπες στη συζήτηση

  • Θέλει λίγα λεπτά για να λειτουργήσει. Λογικά μετά από 5 λεπτά θα είναι οκ, προχθές επανέλαβα την ίδια διαδικασία με το Blog ενός φίλου μου, για να δει πως γίνεται και στην αρχή δεν εμφανιζόταν το blog, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά ήταν οκ.

    Στην περίπτωση που δεν ήταν ενημερωμένοι οι nameservers στο domain, τότε ίσως χρειαστεί να περιμένεις να ενημερωθούν οι εγγραφές από τον Internet provider σου (fortnet, otenet κτλ.) Παίρνει το πολύ 72 ώρες.

    Αν έχεις ακόμα πρόβλημα ενημέρωσέ με :)

Πες μας τη γνώμη σου!