Μα πόσα ακόμα TLDs: .CO, .ME, .BIZ, .PRO κ.α.

15 Μαρτίου 2011, από

New Domain TLDS: .CO .ME .TEL .PRO .US .BIZ

Ήρθε ο Μάρτης και αν και λίγο γδάρτης, όσο και αν επιμένει το κρύο, είναι στα τελευταία του! Ο ήλιος και σήμερα το πρωί έλαμπε, τα πουλιά έχουν αρχίσει να tweetάρουν, τα ζουζούνια να ζουζουνίζουν και τα TLDS (ή αλλιώς καταλήξεις) στο Papaki να αυξάνονται!!


Όπως θα έχετε παρατηρήσει ορισμένοι δεινοί domainers (να φανταστώ από senior “badged” και πάνω users) πριν λίγο καιρό προστέθηκαν ορισμένα νέα TLDs στο Papaki! Συγκεκριμένα, προστέθηκαν τα: .CO .ME, .BIZ, .PRO, .US και .TEL.

Θα μου πείτε, μα πόσα ακόμα TLDs;

Η αγορά των TLDs αυξάνεται και ολοένα πιο ευρηματικές και αξιόλογες καταλήξεις εμφανίζονται για να εξυπηρετήσουν τις ολοένα αυξανόμενες domains ανάγκες. Με την ευκαιρία, για τα πιο promising, αλλά και για ευρέως γνωστά TLDs όπως .ORG & .EU, δημιούργησα ξεχωριστές σελίδες με mini-FAQs, extra πληροφορίες και πιθανές χρήσεις, ώστε να εντοπίσετε άμεσα ποια από αυτά εξυπηρετούν τις ανάγκες σας!

.CO – Νέες ευκαιρίες, περισσότερες επιλογές

co domain

Τα περισσότερα “καλά” .COM domains έχουν κατοχυρωθεί, η αγορά τους έχει κορεστεί και πάνω που πολλοί συμβιβάζονταν με κατοχυρώσεις δυσκολομνημόνευτων .com domains, ή domains σε άλλες καταλήξεις, έρχονται τα .CO και αλλάζουν με Κολομβιανό αέρα τα δεδομένα!

Παρ’ όλο που αποτελεί το country code top-level domain (ccTLD) της Κολομβίας, έχει εδραιωθεί ως εναλλακτικό του .com, παραπέμποντας με τον ίδιο τρόπο σε commercial χρήση! Τα .CO domains είναι παγκοσμίως διαθέσιμα για κατοχύρωση, ενώ η δημοτικότητα τους αυξάνεται ραγδαία! Μάθετε περισσότερα για τα .CO domains>

.ME – Δώστε άμεσα προσωπικό χαρακτήρα στο site σας

me domains
Ευρηματική, παιχνιδιάρικη και πολλά υποσχόμενη η .ME κατάληξη μετράει ήδη χιλιάδες κατοχυρώσεις. Έρχεται από το Montenegro και είναι ανοιχτή σε όλους για κατοχύρωση, ενώ μπορεί να αποτελέσει από μόνη της, πολύτιμο εργαλείο marketing! Μάθετε περισσότερα για τα .ME domains

.TEL – Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας Online

tel domains
Μια έξυπνη επιχειρηματική λύση για άμεση και οκονομική online παρουσία μιας επιχείρησης online. Σε ένα .tel domain θα έχετε τη δυνατότητα να “ανεβάσετε” ότι στοιχεία επικοινωνίας επιθυμείτε για την εταιρία σας (website, email, links, social nets) και να δημιουργήσετε ένα Online προφίλ, μόνο με το domain σας. Αναλυτικές πληροφορίες στο επίσημο site του .tel TLD.

.PRO – Online ταυτότητα, αποκλειστικά για επαγγελματίες Online

pro domains
Η κατάληξη .PRO είναι η μόνη κατάληξη που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για επαγγελματίες, ενώ αρχικά ήταν ανοιχτή για συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως πχ. δικηγόρους, μηχανικούς κτλ., με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα ελεύθερα, αρκετά αξιόλογα domain names.
Για να κατοχυρώσει κανείς ένα .PRO domain name, θα πρέπει να φέρει διαπιστευτήρια, αμέ! Θα χρειαστεί να καταθέσει φορολογικά στοιχεία της επαγελματικής του δραστηριότητας (ΑΦΜ κτλ.), για να μπορέσει κάποιος να κατοχυρώσει ένα .pro domain. Για το λόγο αυτό εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό. Μάθετε περισσότερα στο επίσημο website των .PRO domain names.

.BIZ domains και .US domain names

Τα .biz domains είναι διαθέσιμα παγκοσμίως για κατοχύρωση, μόνο από επιχειρήσεις και για εμπορική χρήση, ενώ φωνητικά παραπέμπουν στη λέξη “business”. Άκρως επιχειρηματικό domain για το οποίο περισσότερα θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του TLD.

Η κατάληξη .US προσωπικά για εμένα, είναι τόσο δημιουργική όσο και η .ME, παρ’ όλα αυτά θα πρέπει κάποιος χρήστης ή επιχειρήση, να έχει έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οπότε, όποιος έχει βάση την Αμερική και θέλει κάτι διαφορετικό, μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το TLD για να δημιουργήσει ένα ευκολομνημόνευτο και ξεχωριστό domain name.

.Περισσότερα για τα δημοφιλή .MOBI, .TV, .EU και .ORG TLDs

Τις παραπάνω καταλήξεις τις βρίσκετε εδώ και καιρό στο Papaki, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστές και σε επίδοξους domainers αλλά και σε Newbies. Παρ’ όλα αυτά, προσπαθώντας να συγκεντρώσω συγκεκριμένες πληροφορίες για την καθεμία, χρειάστηκα κάποιο χρόνο, τον οποίο δεν χρειάζετε να ξοδέψετε και εσείς..
Οπότε συγκέντρωσα τις περιγραφές, mini FAQ και δυνατότητες χρήσης σε ξεχωριστές σελίδες για τo κάθε TLD, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε με 2 ματιές, αν μία από τις παραπάνω είναι η κατάλληλη για το domain σας.

.EU domains: Ευρωπαϊκή online ταυτότητα

eu domains
Είναι ευρύ αλλά και στοχευμένο και αφορά όλους τους Ευρωπαίους. Εάν βρίσκεστε στην Ευρώπη και σας περιορίζει ένα .GR domain name, τότε η .EU κατάληξη μπορεί να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε με τον καλύτερο τρόπο τις δραστηριότητες σας εκτός συνόρων. Μάθετε περισσότερα στη σελίδα για .EU domains στο Papaki.

.ORG domains: Αξιόπιστη Online παρουσία βασισμένη στην ανθρώπινη επικοινωνία

org domains
Η Νο1 επιλογή από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ενώνει ανθρώπους και ιδέες κάτω από μία κοινή αποστολή. Προσωπικά θα την επέλεγα αν το site μου βασιζόταν σε ένα σκοπό, κάτω από τον οποίο θα μπορούσαν οι χρήστες του site μου να δημιουργούν meaningful content, μέσα από επικοινωνία και interaction. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι διόλου απαγορευτικό για μια επιχείρηση. Περισσότερα στη σελίδα για .ORG domain names στο Papaki.

.MOBI: Website on the go

mobi domains
Με το που βλέπω .mobi αντιλαμβάνομαι ότι θα μπορώ να βλέπω σωστά το site από το κινητό μου και πολύ βασικό, θα μπορώ να αγοράσω εύκολα και χωρίς προβλήματα. Εάν στοχεύετε στους χρήστες mobile internet (που σύντομα όλοι θα στοχεύουν), μπορείτε με αυτό το TLD να τους δώσετε να καταλάβουν από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται να μπουν σε ένα λειτουργικό site. Περισσότερα, στη σελίδα που δημιούργησα για .MOBI domains στο Papaki.

.TV: Online τηλεόραση

tv domains
Οποιοδήποτε site που έχει να κάνει με Live streaming, ή παρακολούθηση online videos, highlights, αθλητικά κτλ. αξίζει ένα .TV domain name. Με τις Google και Apple TVs να αλλάζουν τον τρόπο που βλέπαμε έως σήμερα τηλεόραση, τα .TV domains θα αποτελέσουν ισχυρά εργαλεία marketing για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Περισσότερα στη σελίδα για .TV domains.
Τέλος, μην ξεχνάτε ότι με κάθε domain name στο Papaki, ανεξαρτήτως το TLD που θα επιλέξετε, παίρνετε δωρεάν Hosting 100Mb-400Mb, δωρεάν DNS υπηρεσία και μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν site ή eshop. Πειραματιστείτε με τις δωρεάν υπηρεσίες για να δείτε τι ακριβώς ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Υπάρχει κάποιο TLD για το οποίο θέλετε να μάθετε περισσότερα; Για απορίες και διευκρινήσεις αφήστε μας παρακάτω τα σχόλια σας.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!