Πως συνδέω το domain μου με το Weebly site μου!

εξυπηρέτηση

10 Μαΐου 2011, από

Σύμφωνα με τα παιδιά από το τμήμα εξυπηρέτησης που ασχολούνται με τα αιτήματα σας, ένα άλλο δημοφιλές site το οποίο χρησιμοποιείτε συχνά και για το οποίο έχετε απορίες, είναι το Weebly! Το Weebly, όπως και το Blogger, το Tumblr, το WIX κ.ο.κ. δίνει  τη δυνατότητα στο χρήστη, να συνδέσει τη σελίδα που δημιούργησε, με το domain του.

Update: Πλέον απαιτείται συνδρομή σε ένα από τα 3 paid πακέτα του Weebly.

Παρακάτω θα βρείτε βήμα-βήμα, τη διαδικασία σύνδεσης του domain name σας στο Papaki με τη σελίδα σας στο Weebly! Είναι εύκολη και σύντομη, γίνεται με τη χρήση της δωρεάν υπηρεσίας DNS hosting και με την ολοκλήρωση της, το site σας θα ανοίγει με το domain σας και όχι σε subdomain του weebly.

 

Βήματα μέσα από το control panel του Papaki.gr

Βήμα 1. Μέσα στο control panel, στην αρχική σελίδα διαχείρισης, πατήστε πάνω στο domain και στη συνέχεια, στη σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξτε ενεργοποίηση της DNS Hosting υπηρεσίας.

 

DNS Hosting μέσα στο control panel

 

Στη συνέχεια θα γίνει αυτόματη ενημέρωση των nameservers (εάν δεν έχουν ενημερωθεί στο παρελθόν)

 

step1: Ενημέρωση nameservers

 

Bήμα 2. Μέσα από την καρτέλα των DNS Ρυθμίσεων πατήστε πάνω στο εικονίδιο Weebly και μετά αποθήκευση. Έτσι περνάνε αυτόματα οι εγγραφές DNS στο domain σας. Είστε έτοιμοι και μένει να περάσετε το domain στο Weebly site σας, σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

weebly

 

Ενημερωτικά μπορείτε να περάσετε και χειροκίνητα τις εγγραφές ή να τις επεξεργαστείτε από την καρτέλα “ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ”.
 Πατήστε πάνω στο κουμπί “εισαγωγή νέου CNAME record”. Στη φόρμα που θα εμφανιστεί, στο Host Name/Allias βάζετε “www” και στο canonical name (Destination) βάζετε το domain σας π.χ. “papaki.info” και αφήνετε το TTL ως έχει. Στην συνέχεια πατήστε στο κουμπί “Αποθήκευση Νέου CNAME record”.
Weebly CName Record
Στη συνέχεια, πατήστε πάνω στη “Εισαγωγή νέου A record”

 

Αλλαγή A name records

 

Αφήστε κενό το πρώτο πεδίο, “Εισάγετε το όνομα του domain” και στο πεδίο “Εισάγετε IP διεύθυνση” βάλτε την IP 199.34.228.100. Αφήστε το TTL στην τιμή που έχει ήδη και πατήστε «Αποθήκευση Νέου Α record»

 

 

Weebly A Record insertion

 

Ενέργειες μέσα στο Weebly

Αφού έχετε ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις του DNS στο papaki, θα πρέπει να «ενημερώσετε» το Weebly ότι το site σας επιθυμείτε να ανοίγει με το δικό σας domain. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1. Συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχείρισης του Weebly, πατήστε πάνω στο site σας και μετά στις ρυθμίσεις, “Settings”.

 

Weebly Settings

 

Στη συνέχεια κάντε click στο “Change” κάτω από το  site address.

 

Weebly insert domain

Βήμα 2. Εισάγετε το domain σας.
Από τις τρεις επιλογές επιλέξτε “Use a Domain You Already Own” και εισάγετε το domain σας εκεί.

 

Weebly insert domain

 

Η σύνδεση του domain name σας με το Weebly θα έχει ολοκληρωθεί αφού οι nameservers “ενημερωθούν” από τους Πάροχους πρόσβασης Internet (Forthnet, Otenet, Hol, Cyta κλπ.), για να μπορέσετετε να “δείτε” το site σας από τους νέους servers. Η διαδικασία ενημέρωσης των παρόχων διαρκεί 4-48 ώρες.

Συναντήσατε κάποια δυσκολία ή θέλετε κάποια διευκρίνηση; Χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο site, εκτός του Weebly; Αφήστε σχόλιο με τις απορίες ή προτάσεις σας.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!