24 Δωρεάν, must-have, iPhone apps για newbies :)

26 Οκτωβρίου 2011, από

Παρόλο που δεν είμαι ειδικός στις εφαρμογές και σε ό,τι τελευταίο iPhone app κυκολοφορεί (ρίχνετε τακτικές ματιές στα blogs greek-iphone.gr, milaraki.com και iphone-hellas.gr), το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι μπορώ να προτείνω σε νέους χρήστες, ό,τι ΔΕΝ πρέπει να λείπει από το ι-φόουνι τους! Ξεκινάμε με τα social.

 

Social Media iPhone Apps + Photo sharing:

Τα παρακάτω είναι apps για λογαριασμούς που λογικά θα έχετε δημιουργήσει σε social networks από τον υπολογιστή σας, οπότε και θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας! Αν δεν χρησιμοποιείτε αυτά τα social nets ακόμα, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα account στo εκάστοτε site!

Μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές από το Apple App Store ή από το Cyndia εάν έχετε κάνει jailbreak, ενώ θα πρέπει να επιστρέφετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ή όποτε ενημερώνεστε σχετικά με updates, ώστε να “κατεβάζετε” κάθε φορά την τελευταία έκδοσης κάθε εφαρμογής.

facebook appNo 1. Facebook App
Απο-κλεί-ε-ται να μην έχετε Facebook και να διαβάζετε αυτό το blog!

Και αν δεν έχετε, σημαίνει ότι δεν είστε newbie, αλλά συνειδητός expert χρήστης! Οπότε αν δεν έχετε κατεβάσει ακόμα το Facebook App (που δεν νομίζω), πηγαίνετε αμέσως στο app store και κάντε αναζήτηση για να το βρείτε!

Ειδικά το τελευταίο update μετά τη μεγάλη αλλαγή των Profiles (Timeline) είναι άπαιχτο!

Twitter App No 2. Twitter

Το αμέσως πιο διαδεδομένο social net μετά το νούμερο 1 είναι το Twitter, ιδιαιτέρως ανάμεσα σε tech savvy και geek guys!

Παρ’ όλο που στο παρελθόν προτιμούσα το Hootsuite App για τη διαχείριση του @papaki αλλά και του προσωπικού μου twitter account, εδώ και αρκετό καιρό το official Twitter App είναι πολύ καλύτερο! Αναζητήστε το και κατεβάστε το asap, αν δεν το έχετε κάνει ήδη!

No 3. Foursquare

FoursquareΕίναι ευχάριστο να βλέπω αρκετούς νέους χρήστες και φίλους μου να ανακαλύπτουν το Foursquare! Η κύρια χρήση του Foursquare γίνεται από κινητό, οπότε όσοι δεν το γνωρίζετε ακόμα “κατεβάστε” την εφαρμογή για να μπείτε στο παιχνίδι!

To Foursquare είναι ένα πολύ-πολύ ενδιαφέρον geo-tagging εργαλείο/παιχνίδι, με το οποίο θα κολλήσετε. Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές ξεχνάω να κάνω check-in, αλλά πάντα επιστρέφω να δω τι γίνεται και να μαζέψω μερικούς πόντους.. όλοι με περνάνε, πάντα!

Στην πορεία και εφόσον πιάσετε τη φιλοσοφία, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για την επιχείρηση σας. Για το Papaki έχουμε αντίστοιχη σελίδα στο foursquare την οποία θα αναπτύξουμε σιγά σιγά και στο μέλλον.
Το Foursquare App στο iTunes

Νο 4. Instagr.am
InstagramΑγαπώ το instagr.am και αν αγαπάτε τις φωτογραφίες, θα το αγαπήσετε και εσείς! Θα το βρείτε αποκλειστικά και μόνο στο Apple App Store ενώ δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέσω υπολογιστή.

Πολλοί λένε ότι το Instagr.am θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί από το γνωστό Flickr! Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το instagr.am για να ανεβάζουν υπέροχες φωτογραφίες, επιλέγοντας από διάφορα φίλτρα για να τις “πειράξουν” εύκολα και να τις μοιραστούν με του followers τους.

Μπορείτε επιπλέον να ενδιαφέροντες χρήστες και να τους ακολουθείτε και εσείς, ενώ στο feed σας θα βλέπετε όλες τις τελευταίες φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι φίλοι σας. Και social και photo sharing.. απλά τέλειο!

Νο 5. LinkedIn
LinkedInTo professional social network έχει και app, για να συνεχίζετε το networking και από το κινητό. Είναι αρκετά εύχρηστο και χωρίζει το site σε “Updates“, “Inbox“, “You” και “Groups & More“.

Mπορεί κανείς επίσης να κάνει απευθείας tweet στο Twitter account που έχει συνδεδεμένο, ή να αναζητήσει πρόσωπα που βρίσκονται μέσα στο δημοφιλές site. Κατεβάστε το LinkedIn App.

Νο 6. Flickr App

FlickrΤο Flickr είναι άλλο ένα social photo sharing site στο οποίο μπορείτε να ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας, να τις αποθηκεύετε online και να τις οργανώνετε σε badges!

Όπως και με το Instagram, μέσω του Flickr App, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να επιλέξετε από το το Photo gallery σας και να την ανεβάσετε πανεύκολα! Επίσης μέσα από το app είναι εύκολο να δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασαν οι γνωστοί σας, και να αφήνετε τα σχόλια σας.

 

Talk, Chat & Blog Apps:

Παρακάτω είναι τα apps, τα οποία χρησιμοποιώ για chat, free κλήσεις & blogging! Σίγουρα υπάρχουν περισσότερα, αλλά αυτές οι εφαρμογές είναι οι ελάχιστες που θα πρέπει να έχετε κατεβασμένες!

1. SKYPE

SKYPEΓνωστό σε όλους το SKYPE θα λατρέψετε Skype iPhone App και μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το App από το app store.

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται με wifi ή full 3G, διαφορετικά η ποιότητα της κλήσης ίσως να μην είναι καλή. Κατά τ’ άλλα, είναι το γνωστό και αγαπημένο SKYPE, με το οποίο καλείτε και μιλάτε, σαν να μιλούσατε στο κινητό μέσω της Vodafone, Cosmote, WIND κτλ., χωρίς υπολογιστές, καλώδια κτλ. Αγαπώ SKYPE!

2. WhatsApp

WhatsAppΤο WhatsApp είναι ένας δωρεάν τρόπος να κάνετε chat και χρειάζεται να έχετε τον αριθμό του ατόμου με τον οποίο θέλετε να επικοινωνήσετε, αποθηκευμένο στο κινητό σας. Επίσης, είναι απαραίτητο να έχει κατεβάσει και αυτός την εφαρμογή στο δικό του κινητό!

Το WhatsApp app δεν είναι free, είναι όμως από τις αγαπημένες μου , κοστίζει μόλις 0.99€ και το αξίζει! Από εκεί και πέρα όμως, είναι free να στέλνεις και να λαμβάνεις μηνύματα από τους φίλους σου, όπου και αν βρίσκονται. Προσωπικά το χρησιμοποιώ για επικοινωνία με φίλους στο εξωτερικό και βολεύει πολύ!

Πληροφοριακά, για iPhone χρήστες που έχουν κατεβάσει το iOS 5, υπάρχει πλέον η υπηρεσία iMessage, η οποία εντοπίζει αν το κινητό στο οποίο πρόκειται να στείλετε είναι iPhone και στέλνει το μήνυμα σας δωρεάν. Αρκεί ο αποστολέας και ο παραλήπτης να είναι συνδεδεμένος στο internet (και να υπάρχει ενεργή σύνδεση στο κινητό).

3. eBuddy

eBuddy AppΤο δημοφιλές chat application δίνει τη δυνατότητα να κάνετε chat μέσω MSN, GTALK, YAHOO, ICQ, Facebook, MySpace κτλ.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το λογαριασμό σας σε κάθε chat site και να επιλέγετε σε ποιο θέλετε να είστε logged in. Μπορείτε πχ. να είστε ταυτόχρονα logged in και στο Facebook και στο MSN.

Η εφαρμογή eBuddy είναι εύχρηστη και απλή στη χρήση και συγκεντρώνει όλα τα chat accounts σας, σε ένα App.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στη νέα eBuddy XMS εφαρμογή, η οποία λειτουργεί όπως και η WhatsApp.

 

Blogging App: Tumblr ή Blogger ή WordPress

Αν έχετε blog σε μία από τις παραπάνω πλατφόρμες, τότε καλό είναι να έχετε και το αντίστοιχο App για το iPhone σας. Το Tumblr app που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι αρκετά βολικό και μπορώ να εντοπίζω εύκολα ποιος αλληλεπιδρά με το blog μου, αλλά και να ποστάρω εύκολα μέσα από το κινητό.

 

TumblrWordpressBlogger

 

 

Πολύ εύχρηστο είναι και το Blogger App ενώ το WordPress app για να πω την αλήθεια δεν το έχω χρησιμοποιήσει και πολύ μιας και συνήθως βρίσκομαι στο γραφείο όταν ασχολούμαι με το blog του Papaki (wordpress πλατφόρμα).

 

Online shopping/booking

Η αλήθεια είναι ότι έχω κλείσει αεροπορικά εισιτήρια, αρκετές φορές από το κινητό μου, ενώ μου αρέσει να χαζεύω “βιτρίνες” online. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω Apps.

1. eBay

ebayΌτι καλύτερο για το μάτι και για την τσέπη, το eBay App θα βρίσκεται πάντα μαζί σας, στο κινητό σας, για να αναζητήσετε οποιοδήποτε προϊόν σας έρθει στο μυαλό, οποιαδήποτε στιγμή! Με ένα κλικ ο χρήστης έχει πρόσβαση στις Daily Deals και στις κατηγορίες. Απλό, γρήγορο, εύκολο!

2. Amazon
Amazon Όπως και για το ebay παραπάνω, έτσι και το Amazon έχει το δικό του App. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, το Amazon είναι η δημοφιλέστερη online αγορά βιβλίων,ενώ στις κατηγορίες του θα βρείτε πλέον σχεδόν κάθε είδος προϊόντος από ρούχα έως gadgets, αλλά και το Kindle, έναν από τους δημοφιλέστερους e-readers στον κόσμο! Κάντε login με το account σας και είστε έτοιμοι για Browsing στις κατηγορίες του.

3. Skyscanner

skyscannerΞεκινώντας την αναζήτηση εισιτηρίων online, δεν παραβλέπω ποτέ πριν μπω στα ελληνικά sites, να κάνω την 1η μου αναζήτηση στο Skyscanner.

Εμφανίζει συνδυασμούς πτήσεων απ’ όλες τις αεροπορικές εταιρίες και ειδικά το Skyscanner App είναι πάρα πολύ εύχρηστο! Χάρη στο skyscanner εντόπισα σε γνωστό ελληνικό site εισιτήρια Αθήνα-Νέα Υόρκη, απευθείας με DELTA, 348€ aller-retour! Not bad!

4. Airtickets.gr

airtickets.grΤο γνωστό travel site έχει κυκλοφορήσει το airticket.gr App, με το οποίο είναι εξίσου εύχρηστη η αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων.

Κατεβάστε το δωρεάν και δοκιμάστε το.

5. Airbnb

airbnbΑν δεν γνωρίζετε το Airbnb website, χάνετε! Είναι ένα νέο πρωτοποριακό site που επιτρέπει να νοικιάσετε το χώρο σας (σπίτι, δωμάτιο, καναπέ) σε ταξιδιώτες που έρχονται στην περιοχή σας ή να βρείτε εσείς ένα δωμάτιο ή διαμέρισμα σε κάποια άλλη χώρα!

Μπορείτε να “κατεβάσετε” την Airbnb εφαρμογή για να κάνετε αναζήτηση μέσα από το κινητό σας, να τσεκάρετε τυχόν μηνύματα που έχουν αφήσει ενδιαφερόμενοι για το σπίτι σας κ.ο.κ.

Έχω χρησιμοποιήσει το Airbnb για να βρω ένα ποιο οικονομικό μέρος για διαμονή στη Βραζιλία και δεν το μετάνιωσα!

 

Easy life: Apps για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας, στη δουλειά και στο σπίτι ή απλά για χάζι

Παρόλο που η καθημερινότητα μου όπως και πολλών από εσάς, περιλαμβάνει κυρίως την εκτεταμένη χρήση των Social Media Apps, υπάρχουν και άλλες εφαρμογές οι οποίες μας λύνουν τα χέρια σε μικρά, καθημερινά ζητήματα ή απλά μας χαλαρώνουν. Η γνωστή πρόταση.. there is an App for that!

1. DropBox

DropBoxΑγαπάμε DropBox γιατί έχουμε δωρεάν χώρο online για να ανεβάζουμε αρχεία και να στέλνουμε απλά ένα μικρούλι download link, σε όποιον χρειαστεί για να τα κατεβάσει. Ούτε emails, ούτε zip και unzip! Οπότε δεν παραλείπουμε να “κατεβάσουμε” το Dropbox App

2. Kindle

Kindle AppΜπορείτε να κατεβάσετε τη δωρεάν Kindle εφαρμογή στο iPhone σας, να αγοράζετε μέσα από το Amazon βιβλία (Kindle Version) και να τα στέλνετε στο κινητό σας!

Σίγουρα δεν είναι Kindle συσκευή και δεν βολεύει όπως το iPad, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ότι πρέπει, πχ για να κατεβάσετε στα γρήγορα ένα βιβλίο στο κινητό σας, πριν από μία πτήση ή μεγάλη διαδρομή!

3. IKEA catalogue.gr

IKEAΓιατί όχι; Με το IKEA catalogue App μπορείτε να αποθηκεύσετε ολόκληρο τον τρέχον κατάλογο του ΙΚΕΑ και να τον ξεφυλλίσετε με την ησυχία σας!

Η εφαρμογή κάνει update τον κατάλογο της χώρας που επιθυμείτε, κάθε φορά που κυκλοφορεί ο τελευταίος.

Έχει τόσα πολλά ωραία πραγματάκια για χάζι, ενώ μπορείτε να ψάξετε άμεσα για το νέο σας έπιπλο στο γραφείο ή στο σπίτι, ακριβώς τη στιγμή που μπει η ιδέα για ανανέωση του χώρου, στο μυαλό σας. Simply cool!

4. PhotoShop Express

photoshop expressΜια mini έκδοση του PhotoShop διατίθεται δωρεάν στο Apple App store. Μπορείτε να συμμαζέψετε εύκολα τις κακο-τραβηγμένες φωτογραφίες σας και να τις αποθηκεύσετε στο Gallery του iPhone. Ένας μικρός θησαυρός στα χέρια κάθε αρχάριου που βγάζει φωτογραφίες από το i- φόουνι του.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιμεληθείτε τις φωτογραφίες σας πριν τις ανεβάσετε στο flickr, facebook. twitter κ.ο.κ. και να αναδείξετε το μικρό φωτογράφο που κρύβετε μέσα σας!

5. The weather Channel
The Weather Channel
Αν το default weather app του iPhone δεν σας είναι αρκετό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να “κατεβάσετε” την εφαρμογή του The Weather Channel, για να έχετε έγκαιρες προβλέψεις του καιρού στο κινητό σας.

Απλά κάνετε αναζήτηση της περιοχής στην οποία βρίσκεστε και voila, βλέπετε τον καιρό σήμερα, ανά ώρα, τις επόμενες 36 ώρες ή και τις επόμενες 10 ημέρες!

5. Eurodomains

EurodomainsΕπειδή ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σας έρθει στο μυαλό μια τρομερή και ανεπανάληπτη ιδέα για το επόμενο site σας, μπορείτε να κατεβάσετε τη δωρεάν Eurodomains εφαρμογή, ώστε να αναζητάτε ανά πάσα στιγμή domain names στο Papaki.gr.

Εάν το domain που επιθυμείτε είναι διαθέσιμο, τότε μεταφέρεστε στο site του Papaki.gr για να ολοκληρώσετε την κατοχύρωση του. Happy Registering!

6. Runkeeper

RunkeeperΕάν τρέχετε που τρέχετε (jogging, περπάτημα, ποδήλατο, skating, Skiing, snowboarding κτλ.) μπορείτε να τσεκάρετε το χρόνο σας, την απόδοση σας, να αποθηκεύσετε διαδρομές κτλ. με το Runkeeper App.

Το Runkeeper θα σας βοηθήσει να κρατήσετε αρχείο των προπονήσεων σας, ώστε να μην μπορείτε να πείτε ψέματα ούτε στον ίδιο σας τον εαυτό!

Τέλος, υπάρχουν εκατοντάδες apps, για ό,τι μπορεί να βάλει το μυαλό σας (μέχρι και αναζήτηση διαθέσιμης τουαλέτας!) Δυστυχώς πληροφορίες για Gaming εφαρμογές δεν έχω και πολλές να σας δώσω, αλλά σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν με τα σχόλια τους, οι καλοί μας gamers.

Έχετε να προτείνετε apps που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα μας πιο ευχάριστη και εύκολη; Αφήστε τα σχόλια σας παρακάτω!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!