Το Papaki είναι εναντίον του SOPA!

Against SOPA

28 Δεκεμβρίου 2011, από

Against SOPA Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο buzz σχετικά με το SOPA (Stop Online Piracy Act) με πολλές εταιρίες να εκφράζουν επίσημα τη γνώμη τους.

Μετά και από ερώτηση του αγαπητού tweep @dionyziz εκφράζουμε επίσημα την άποψη μας ως καταχωρητής, για το SOPA . Διάφοροι καταχωρητές και μεγάλες εταιρίες έχουν ταχθεί είτε υπέρ είτε κατά. Το Papaki.gr είναι αντίθετο στο SOPA και παρακάτω αναπτύσσουμε τους λόγους.

Αρχικά, τι είναι το SOPA;
Είναι ένα νέος νόμος προς ψήφιση στις Η.Π.Α., ο οποίος υποστηρίζει ότι θα καταπολεμήσει την πειρατεία, προστατεύοντας τα πνευματικά δικαιώματα πχ. μουσικής, επιτρέποντας σε εταιρίες και στο Υπουργείο Δικαιοσύνσης των Η.Π.Α. να προχωρούν δικαστικά εναντίον websites.

Με αυτόν τον τρόπο ένα site θα μπορεί να μπλοκαριστεί, δεν θα μπορεί να συνδεθεί με δίκτυα Online διαφήμισης (πχ. adwords), δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Paypal ως τρόπο πληρωμής, δεν θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης ενώ ακόμα και οι πάροχοι Internet θα εμποδίζουν την είσοδο σε αυτό το site.

Με απλά λόγια, με το SOPA ένα λινκ μέσα σε ένα site το οποίο επιτρέπει ή διευκολύνει την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων (copyrights) θα είναι αρκετό για να μπλοκαριστεί ένα site από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Φανταστείτε ένα video ερασιτέχνη στο Youtube που χρησιμοποιεί ένα τραγούδι μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας; Ή κάποιον χρήστη στο Twitter, στο Facebook ή σε κάποιο forum, ο οποίος αναρτεί link προς site που πιθανόν να μη συμφωνεί με το SOPA. Με απλά λόγια, εάν ίσχυε σήμερα ένας τέτοιος νόμος δεν θα υπήρχε το Twitter, το Facebook, το YouTube κ.ο.κ.

Στο Papaki είμαστε ενάντια στην λογοκρισία όσο είμαστε και στην πειρατεία και θεωρούμε ότι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν για την καταπολέμηση και των δύο, αποκλειστικά με νόμιμα μέσα που προστατεύουν την ελευθερία και τα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη.

Υποστηρίζουμε κάθετα την ελεύθερη ροή της πληροφορίας στο internet. Αυτή η ελευθερία έχει επιτρέψει την καινοτομία, την ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα, καθώς και την ίδια τη δημιουργία μέσων επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε όλοι, όπως το twitter, το YouTube και το facebook!


Πιστεύουμε ότι οι αλλαγές που θα επιφέρει το SOPA στο internet θα είναι δραματικές, κάτι σαν online μεσαίωνας και ελπίζουμε να μην εφαρμοστεί ένας τέτοιος νόμος.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!