Περισσότερη ασφάλεια – No 1

Security

20 Ιανουαρίου 2012, από

Security

Στο Papaki εδώ και αρκετά χρόνια δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και επενδύουμε στην ασφάλεια και στην προστασία των δεδομένων σας, ενώ η ασφάλεια του ίδιου μας του site ελέγχεται σε καθημερινή βάση και πιστοποιείται από το Hackersafe.

Στα πλαίσια αύξησης της ασφάλειας των υπηρεσιών μας, πρόσφατα αναβαθμίσαμε το Control Panel μας και πλέον υποστηρίζουμε DNSSEC extensions για .GR και .EU domain names.

Οι βελτιώσεις και αναβαθμίσεις όμως συνεχίζονται, έτσι πραγματοποιήσαμε και βγάλαμε online κάποιες επιπλέον σημαντικές προσθήκες στο control panel, οι οποίες παρέχουν περισσότερη ασφάλεια και καλύτερο έλεγχο του λογαριασμού σας!

Οι παρακάτω αποτελούν την 1η σειρά αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν, ενώ περισσότερες είναι προγραμματισμένες για υλοποίηση! Αναλυτικά:
1. Ενημέρωση για παράλληλες συνεδρίες
Επηρεασμένοι από αυτή την υπηρεσία που παρέχει το Gmail, αποφασίσαμε να την προσθέσουμε και εμείς στο control panel του Papaki.
Μόλις συνδεθείτε, πηγαίνοντας χαμηλά στο control panel θα δείτε ένα μηνυματάκι το οποίο αναφέρει “Ο λογαριασμός αυτός δεν φαίνεται να είναι ανοιχτός σε κάποια άλλη τοποθεσία. (Πληροφορίες)”. Πατώντας στο λινκ “πληροφορίες” θα σας εμφανίζει όπως βλέπετε στην εικόνα πρισσότερες λεπτομέρειες και την IP με την οποία έχετε μπει.
Parallel session βήμα 1
Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιος έχει εισέλθει στο control panel σας από κάποιο άλλο σημείο με διαφορετική IP, ή είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένος με εσάς, θα σας εμφανίσει το μήνυμα που εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να τον αποσυνδέσετε ή αλλιώς, να τον πετάξετε έξω από το λογαριασμό σας! Στη συνέχεια μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό ασφαλείας σας (Password) στην περίπτωση που κάποιος είχε υποκλέψει τα στοιχεία σας!
Parallel session ενεργή
2. Τελευταίες κινήσεις – Ιστορικό
Αυτό που θέλαμε, είναι να σας παρέχουμε τη δυνατότητα να ελέγχετε με μια ματιά, τις αγορές που έχετε κάνει στο Papaki με την πιστωτική σας. Έτσι λοιπόν, υλοποιήσαμε την εμφάνιση ιστορικού και πλέον μπορείτε με ένα κλικ να εντοπίσετε τις τελευταίες κινήσεις πληρωμών που έχουν γίνει με την αποθηκευμένη πιστωτική σας κάρτα στο λογαριασμό σας.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγχετε άμεσα τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο λογαριασμό σας. Πηγαίνετε στη “Διαχείριση Προφίλ” > “Τρόποι Πληρωμής”.
Credit Card
Μπορείτε επίσης να βλέπετε και ιστορικό πληρωμών με credits.
3. Περισσότερα ασφάλεια στην αλλαγή κωδικού χρήστη (Password)
Κάτι που θέλαμε να αλλάξουμε εδώ και καιρό είναι ο ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει κανείς το Password του για το control panel.
Για μεγαλύτερη ασφάλεια, προσθέσαμε ένα extra step στην αλλαγή κωδικού. Για να αλλάξετε λοιπόν τον κωδικό από εδώ και πέρα, θα πρέπει να εισάγετε πρώτα τον παλιό και μετά τον νέο!
Έτσι, ακόμα και αν παραλείψετε να κάνετε log out και φύγετε από τον υπολογιστή, κανείς δεν θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο του λογαριασμού σας, αλλάζοντας το (Password)! Αν δεν θυμάστε τον παλιό σας κώδικο, απλά κάνετε υπενθύμιση password.

Όπως αναφέραμε, αυτό είναι το πρώτο κύμα αλλαγών για την αύξηση της ασφάλειας στο Papaki. Αφήστε σχόλιο αν έχετε να προτείνετε κάποια επιπλέον ιδέα!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!