5 βήματα για μια WOW εργασιακή κουλτούρα!

5 βήματα για να χτίσετε μια WOW εργασιακή κουλτούρα!

22 Μαΐου 2013, από

5 βήματα για να χτίσετε μια WOW εργασιακή κουλτούρα!
Εντάξει, η παραπάνω εικόνα δεν συμβαίνει κάθε μέρα, αλλά που και που τα διαλείμματα μας τα κάνουμε!

Δεν θα νιώθατε μεγάλη επιτυχία αν κάθε ένας υπάλληλος της εταιρείας σας ήταν ευτυχισμένος με το εργασιακό του περιβάλλον; Δε λέω ότι όλοι στην εταιρεία μας είναι ευτυχισμένοι, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο σαν ομάδα.

Αν θέλετε να ‘χτίσετε’ μια εταιρεία που να προσελκύει και να διατηρεί πιστούς υπαλλήλους, αλλά και πελάτες, θα πρέπει να βάλετε σε προτεραιότητα τη δημιουργία μιας ‘δυνατής κουλτούρας’ της εταιρεία σας.

Σε όλες τις επιχειρήσεις υπάρχει ήδη μια κουλτούρα, αλλά μπορεί να μην είναι η επιθυμητή ή να έχει δημιουργηθεί τυχαία. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική κουλτούρα που θα οδηγήσει τους υπαλλήλους σας, αλλά και την εταιρεία σας, προς την επιτυχία, μπορείτε να ξεκινήσετε τροποποιώντας την κουλτούρα που ήδη έχετε.

Πολλοί λένε ότι ένα περιβάλλον με κέφι και διασκέδαση δίνει κίνητρα στους εργαζόμενους και έχει θετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε εδώ κάποιες ιδέες και ξεκινήστε σήμερα!

1. Δείξτε στους υπαλλήλους σας ότι νοιάζεστε (πραγματικά)
Αν θέλετε να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη μεταξύ των υπαλλήλων σας, φροντίστε να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε για αυτούς και γενικά για τη ζωή τους. Πάρτε τους τηλέφωνο ή στείλτε τους μια κάρτα ή ένα δώρο σε σημαντικά γεγονότα της ζωής τους. Μάθετε για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά τους, ώστε να μπορείτε να συζητάτε για αυτά μαζί τους.

2. Προσλάβετε ανθρώπους που σας ταιριάζουν
Το να βρείτε ανθρώπους που ταιριάζουν απόλυτα στην κουλτούρα της εταιρείας σας είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας ακόμα και αν χρειαστεί να κάνετε μερικές δεκάδες συνεντεύξεις σε υποψηφίους.

3. Πάρτε feedback
Μετρήστε την ικανοποίηση των υπαλλήλων σας περιστασιακά και στη συνέχεια απαντήστε στα σχόλια τους και προσπαθήστε να κάνετε πράξεις τις προτάσεις τους.

4. Δημιουργήστε ένα motto
Happy.People.Online είναι το motto μας στο Papaki.gr!
Μέσα στην εταιρεία και στις ομάδες των ανθρώπων που την αποτελούν όλοι πρέπει να γνωρίζουν “τι” κάνουν και τι αντιπροσωπεύουν. Όλες οι σκέψεις, οι αποφάσεις και οι δράσεις μπορούν να ευθυγραμμιστούν με αυτό. Επίσης, το motto σας θα πρέπει να είναι απλό και σύντομο για να το θυμούνται όλοι εύκολα.

5. Διοργανώστε ‘WOW’ events
Η δυνατή κουλτούρα θέλει διασκέδαση! Διοργανώστε εταιρικά beach party, ντυθείτε τις απόκριες, κάντε Happy Fridays, πάρτε μέρος σε ένα ομαδικό άθλημα, κάντε μασάζ εν ώρα εργασίας. Αυτά είναι κάποια από τα events που τo Papaki.gr έχει προσφέρει στους εργαζομένους του και μπορείτε να τα πάρετε ως παραδείγματα. Η δουλειά θέλει διασκέδαση!

Δώστε έμφαση στο να χτίσετε μια εταιρεία που να ενδυναμώνει και να παροτρύνει το προσωπικό σας να μαθαίνει καινούρια πράγματα, χωρίς να φοβάται την αποτυχία. Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στη διασκέδαση και την καινοτομία. Αναγνωρίστε τις επιδόσεις τους και δώστε έμφαση στην ενδυνάμωση της ομαδικότητας, αλλά και της ξεχωριστής κουλτούρας τους!

Χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια για να χτιστεί η επιθυμητή ‘WOW’ κουλτούρα της εταιρείας, γι’ αυτό μην βιαστείτε για τα αποτελέσματα.

Κάποιος είχε πει ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάει το χτύσιμο της ομάδας μια εταιρείας, με άτομα που αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα που θέλετε να έχετε. Είναι αυτοί που θα βάλουν το θεμέλιο λίθο για να φτιάξετε μια εταιρεία με την ιδανική κουλτούρα.

Καλη επιτυχία!

Ετικέτες

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!