WebsiteBuilder: Ένας κέρσορας που δεν άλλαζε σε ‘χεράκι’

Website Builder

04 Ιουλίου 2013, από

Website Builder

Ο Σπύρος είναι φωτογράφος με πλούσιο βιογραφικό. Σπούδασε φωτογραφία στην Ιταλία και εργάστηκε ως φωτογράφος στην Ισπανία, στη Νέα Υόρκη και σε αραβικές χώρες, για τα δημοφιλέστερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως Reuters και United Press International. Έχει καταφέρει να αποθανατίσει με το φακό του μοναδικά στιγμιότυπα βίας, πολέμου αλλά και καθημερινότητας, ελληνικών τοπίων που κόβουν την ανάσα και πολλά άλλα.

 

Στις αρχές Μαΐου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Website Builder του Papaki για να μοιραστεί ένα δείγμα της δουλειάς του με τον online κόσμο.

Αρχικά επέλεξε ένα έτοιμο template και δημιουργήθηκε αυτόματα ένα “έτοιμο” site τριών σελίδων με προσωρινό κείμενο και εικόνες. Μετά πρόσθεσε το δικό του λογότυπο, αντικατέστηκε το κείμενο, “ανέβασε” τις φωτογραφίες του και το βιογραφικό του. Αυτό ήταν, όλα έγιναν οπτικά, χωρίς κώδικα και περίεργα σύμβολα!

Για τις φωτογραφίες του χρησιμοποίησε το widget εικόνας και έκανε την καθεμία να ανοίγει σε μεγαλύτερο lightbox παράθυρο, πολύ σημαντικό για ένα site φωτογραφίας. Ανέβασε πρώτα τις φωτογραφίες του στα media, τις έσυρε στη θέση που ήθελε στο site και το μόνο που είχε να κάνει μετά είναι να τις σύρει και μέσα στο πεδίο “lightbox” (δεξιά), από τις ρυθμίσεις.

 

website builder lightbox

 

Γιατί ο κέρσορας δεν γίνεται “χεράκι”;

Το site του ήταν σύντομα έτοιμο και πριν πατήσει δημοσίευση, έριξε μια ματιά στην “Προεπισκόπηση” για να δει πως φαίνεταιι. Και.. να το! Περνώντας τον κέρσορα πάνω από κάθε φωτογραφία, δεν άλλαζε σε “χεράκι” όπως αλλάζει στα links και σε κάθε τι πάνω στο οποίο μπορείς να κλικάρεις.

Μα, που την εντόπισε αυτή τη λεπτομέρεια; Μπορεί να είναι ασήμαντο για πολλούς χρήστες, αλλά όχι για ένα φωτογράφο! Εξάλλου, πως αλλιώς μπορεί ο επισκέπτης να “δει” ότι μπορεί να κάνει κλικ πάνω σε μια φωτογραφία ώστε πχ. να τον παραπέμψει σε μια μεγαλύτερη, με ξεκάθαρες λεπτομέρειες. Ελαφρώς μπερδεμένος ο Σπύρος επικοινώνησε με το Support.

 

Αυτό σημαίνει παραμετροποιήσιμο

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αντιλαμβάνεσαι πόσο παραμετροποιήσιμο είναι το εργαλείο που επέλεξες για το site σου και πόσο καλή ήταν η επιλογή σου!

Εντοπίστηκαν δύο λύσεις για να διορθωθεί αυτή η λεπτομέρεια στο Website Builder. Η πρώτη ήταν μία γραμμή έτοιμου κώδικα την οποία έπρεπε να προσθέσει στο CSS πεδίο μιας εικόνας του site. Έτσι, αλλάζουν αυτομάτως όλες οι φωτογραφίες στο site.

Η δεύτερη ήταν η προσθήκη της ίδιας εικόνας και στο πεδίο rollover, αριστερά του lightbox. Έτσι, όταν το ποντίκι είναι πάνω από την εικόνα, η φωτογραφία γκριζάρει και φαίνεται ότι είναι clickable!

 

Το αποτέλεσμα;

Ο Σπύρος δημοσίευσε το site του παρουσιάζοντας εύκολα τον εαυτό του και τη δουλειά χρόνων online! Είναι ευχάριστο να γνωρίζεις ότι το Website Builder που έχεις επιλέξει μπορεί να βρει πολλαπλές λύσεις, ακόμα και σε κάτι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες!

Ευχαριστούμε το Σπύρο που επέλεξε το Website builder του Papaki και επειδή η ιστορία του τράβηξε την προσοχή μας, τη μοιραζόμαστε μαζί σας!

 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!