Μία εικόνα = πολλά conversions

image conversions

23 Οκτωβρίου 2013, από

maximize_conversionsΠόσες φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να χαζεύει fashion images στο Pinterest ή στο Instagram.. να φαντάζομαι τον εαυτό μου με το εν λόγω outfit και τελικά να το αναζητώ στο eshop του καταστήματος και να το αγοράζω! Νομίζω θα έχει συμβεί και σε σένα γιατί το online shopping έχει γίνει image oriented και το πρώτο πράγμα που κοιτάμε σε ένα eshop είναι η φωτογραφία του προϊόντος. Εάν η φωτογραφία είναι δελεαστική και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και εάν η περιγραφή και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος μας καλύπτουν τότε οι πιθανότητες να προχωρήσουμε σε αγορά είναι πολλές!

Εαν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις εικόνες και videos για να αυξήσεις τα online conversions, τα tips που ακολουθούν θα σου φανούν χρήσιμα:

– Παρουσίασε τα top features

Πόσες φωτογραφίες να συμπεριλάβεις; Ποιά χαρακτηριστικά να αναδείξεις; Το προϊόν που προωθείς θα σε καθοδηγήσει στην κατάλληλη απάντηση. Το χρώμα και το texture της εικόνας είναι ιδιαίτερα σημαντικά για προϊόντα μόδας, ενώ στα ηλεκτρονικά προϊόντα οι εικόνες που αναδεικνύουν χρηστικότητα και λειτουργικότητα έχουν περισσότερες πιθανότητες για conversions. Ξεκίνα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του προϊόντος και περιέγραψέ τα σύντομα και έξυπνα!

– Εμφάνισε το ίδιο προϊόν σε διαφορετικά χρώματα

Εάν το προϊόν σου βγαίνει σε διαφορετικά χρώματα είναι σημαντικό να εμφανίσεις φωτογραφίες για όλα γιατί ο χρήστης θέλει να γνωρίζει πώς αποτυπώνεται κάθε χρώμα ξεχωριστά. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις textures και σκιές για πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα.

– Δημιούργησε εικόνες ομοιόμορφες

Για να υποδηλώσεις ισχυρή παρουσία του brand σου είναι σημαντικό οι φωτογραφίες που χρησιμοποιείς να έχουν συνέπεια και συνοχή μεταξύ τους αλλά και με το website σου. Χρησιμοποίησε τον κατάλληλο φωτισμό και παρόμοιο χρώμα στο background για να δημιουργήσεις το κατάλληλο feeling στον shopper και φρόντισε τα images να συμβαδίζουν με τα συνολικά aesthetics του website.

– Προσάρμοσε τα images για tablets και smartphones

Εαν οι φωτογραφίες του προϊόντος δεν εμφανίζονται σωστά σε συσκευές tablet ή smartphone τότε χάνεις conversions. Βελτιστοποίησε τα images ώστε να ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά κάθε συσκευής και φρόντισε για το load time της εικόνας. Εαν το load time καθυστερεί τότε ο χρήστης δεν θα περιμένει πολύ για να “φορτώσει” η εικόνα..

– Πρόσθεσε videos

Τα videos είναι ένας συναρπαστικός και γρήγορος τρόπος για να δουν οι shoppers πώς φαίνεται ένα προϊόν και πώς χρησιμοποιείται και εάν στοχεύεις στο συναισθηματικό engagement με τον χρήστη σίγουρα είναι ένα σημαντικό εργαλείο. Basic Tip: Πρόσθεσε ένα Play button στα videos για να τα διαχωρίσεις από τα images.

– Δημιούργησε σωστή πρώτη εντύπωση

Για να δημιουργήσεις αποτελεσματικά images ακολούθησε το “what you see is what you get” και ξεκαθάρισε στον χρήστη τί προορίζεται για πώληση. Εάν η φωτογραφία δείχνει ένα smartphone μαζί με την θήκη του, η τιμή πώλησης αφορά και τα 2; Η πρώτη εντύπωση μετράει, οπότε φρόντισε να μην είναι λανθασμένη.

– Ξεχώρισε από τον ανταγωνισμό

Πώς θα ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό; Δημιουργώντας! Βάλε φαντασία στις εικόνες σου και χάραξε τον δικό σου δρόμο! Πολλοί χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες των προμηθευτών, ωστόσο ξεχώρισε με την προσωπική σου πινελιά και τέσταρε τα αποτελέσματα.

– Βελτιστοποίησε τις εικόνες

Βοήθησε τις μηχανές αναζήτησης να εμφανίζουν τις εικόνες σου στα πρώτα αποτελέσματα και ξεχώρισε από τους ανταγωνιστές με σωστό image seo.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αλλαγή στο design των εικόνων που χρησιμοποιούν τα eshops για να προβάλουν τα προϊόντα τους. Το ύφος είναι minimal και έχουν περιοριστεί αισθητά τα περιγραφικά κείμενα. Οι λέξεις εξακολουθούν να είναι σημαντικές, ωστόσο όταν αναφερόμαστε στα conversions τα multimedia στοιχεία, τα χρώματα, τα textures, οι σκιές και το γενικό feeling που δημιουργεί η εικόνα και το video θα ενθαρρύνουν τελικά τις πωλήσεις.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!