6 Digital Tips για να είσαι on top το 2014!

28 Νοεμβρίου 2013, από

digital marketing trendsQuiz: Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει κάποιος όταν ξυπνήσει το πρωί;

α. Να σηκωθεί από το κρεββάτι, να τεντωθεί και να περπατήσει νωχελικά μέχρι το μπάνιο

β. Να κοιτάξει δίπλα του και να πάρει μια ζεστή αγκαλιά το αγαπημένο του πρόσωπο

γ. Να πιάσει το smartphone από το κομοδίνο, να ελέγξει emails και ότι εκτυλίσσεται πρωί πρωί στα social!

Πρόσφατη έρευνα από το marketingcharts.com έδειξε ότι η πλειοψηφία των αγουροξυπνημένων δεν αποχωρίζεται την ψηφιακή ζωή και η πρώτη ενέργεια που κάνουν μόλις ξυπνήσουν το πρωί είναι να ρίξουν μια γρήγορη ματιά σε emails και social media.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις του 2013 υποδεικνύουν στους marketers τί μέλει γενέσθαι για το έτος που φτάνει με ταχύτητα.. ψηφιακή. Ακολουθούν προσωπικά tips για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εξελίξουν το brand τους online και να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις digital εξελίξεις την χρονιά που έρχεται!

1. Θέσε mobile προτεραιότητες

Τα παραπάνω δεδομένα όπως και τα στατιστικά της Wikipedia, σύμφωνα με τα οποία σε κάποιες χώρες ο αριθμός των mobile συσκευών που χρησιμοποιούνται έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον πληθυσμό τους, αποδεικνύουν την δύναμη του mobile. Η καινοτομία στις mobile διαφημίσεις σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές εξελίξεις στο WiFi και τις broadband ταχύτητες θα οδηγήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές στον mobile διαφημιστικό χώρο! Είναι εύκολο να δημιουργήσεις ένα χρηστικό και λειτουργικό mobile website, ωστόσο για να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείς τις διαφορετικές μορφές mobile διαφήμισης με έμφαση στο video advertising.

2. Dot Pizza / Tattoo / London και πολλά άλλα

Πρωτότυπες, φρέσκιες, νέες gTLD καταλήξεις αναμένονται σύντομα να γίνουν launch ανατρέποντας τα ψηφιακά δεδομένα, όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα! Κάθε brand έχει να επιλέξει ανάμεσα σε αμέτρητες νέες καταλήξεις, και η πλεον κατάλληλη θα το βοηθήσει να στοχεύσει αποτελεσματικά και να βελτιώσει το online branding. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να ενισχύσεις το κύρος και την online φήμη του brand προ-κατοχυρώνοντας ένα νέο gTLD εντελώς δωρεάν!

3. Δώσε έμφαση στο value και το content

“Για ποιό λόγο να σε εμπιστευτώ;” “Τί παραπάνω μπορείς να μου προσφέρεις από τον ανταγωνιστή σου;” Συχνά ακούμε ή σκεφτόμαστε ερωτήσεις όπως αυτές και οι απαντήσεις που λαμβάνουμε αποδεικνύονται, τις περισσότερες φορές, μή ικανοποιητικές. Οι επιχειρήσεις δημιουργούν πολλαπλά social profiles, διαχειρίζονται corporate blogs και προωθούν newsletters με στόχο να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη και αφοσίωση του κοινού τους, όμως πόσο ικανοποιητικό είναι το αποτέλεσμα; Οι αναγνώστες αποκομίζουν κάτι ενδιαφέρον από το post που κάνουν share ή απλά κάνουν το κλικ και μετά ξεχνούν τί διάβασαν;

Δημιούργησε μια μοναδική πρόταση αξίας για το κοινό σου, δεν αρκεί να τονίσεις τα χαρακτηριστικά που κάνουν το προϊόν σου ξεχωριστό αλλά να δώσεις έμφαση στον τρόπο με τον οποίο αυτό θα βοηθήσει τον κάθε ένα να βελτιώσει την καθημερινότητά του, την δουλειά του, την υγεία του κ.ο.κ. Έτσι θα έχει ένα σοβαρό λόγο να σε εμπιστευτεί, να σε προτείνει στους φίλους του και να σε επιλέξει ξανά.

4. Βελτίωσε το user experience

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ενθουσιάστηκες με ένα website και βρήκες λόγο να γραφτείς στο newsletter, να επικοινωνήσεις με την εταιρεία ή να προχωρήσεις σε online αγορά; Η υψηλή ταχύτητα, η φιλική και λειτουργική ιστοσελίδα, το αξιόπιστο περιεχόμενο, η ασφάλεια των συναλλαγών για τα eshops και άλλοι παράμετροι συμβάλλουν στην θετική εμπειρία του χρήστη.

Δημιούργησέ την προσφέροντας κάποιες από τις πολύτιμες συμβουλές σου δωρεάν σε ένα ebook ή για τους χρήστες που βρίσκονται ένα βήμα πριν την αγορά στο eshop σου, η εγγύηση επιστροφής χρημάτων, η δωρεάν παράδοση του προϊόντος ή μια δοκιμή για 30 ημέρες δωρεάν σίγουρα μειώνει το ρίσκο για τον χρήστη και δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας. Η θετική εμπειρία θα οδηγήσει σε υψηλό engagement, retention και conversions, γι αυτό φρόντισε να την κάνεις εξαιρετική!

5. Υιοθέτησε ρόλο publisher

Το content marketing έχει χαρακτηριστεί ως η νέα, εξελιγμένη μορφή seo.. για κάποιους εξακολουθεί να είναι buzzword ενώ για άλλους αποτελεί το νέο mainstream στην online marketing στρατηγική.. Σίγουρα τα αποτελέσματα θα φανούν σε βάθος χρόνου, ωστόσο εάν αξιοποιηθεί έξυπνα και αποτελεσματικά θα λειτουργήσει προς όφελος της μάρκας, θα ενισχύσει την διαφάνεια και την αυθεντικότητα της επιχείρησης και θα οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό.

Δημιούργησε ένα blog, εστίασε την θεματολογία και το ενδιαφέρον σου σε αυτό που γνωρίζεις και ξέρεις να κάνεις καλύτερα και διαμόρφωσε μέσα από τα άρθρα σου την προσωπικότητα του brand! Δεν αρκεί να παράγεις συνεχώς περιεχόμενο, είναι σημαντικό το περιεχόμενο που δημιουργείς να είναι φρέσκο, μη επαναλαμβανόμενο και σωστά ενημερωμένο από editors που ξέρουν να επικοινωνούν στην καρδιά και το μυαλό των αναγνωστών.. οπότε μήπως ήρθε η στιγμή να εξελιχθούν και οι θέσεις εργασίας στην επιχείρησή σου;

6. Εξέλιξε την social παρουσία σου

Είναι σημαντικό για κάθε επιχείρηση να τεστάρει ποιά social πλατφόρμα λειτουργεί καλύτερα και αποτελεσματικά για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της. Παρατηρείται το φαινόμενο να δημιουργούν οι επιχειρήσεις social profiles σε όλες τις πλατφόρμες χωρίς να γνωρίζουν ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τις αξιοποιήσουν προς όφελός τους. Είναι σημαντικό να εντοπίσεις πού συχνάζει το κοινό σου και εκεί να αναπτύξεις ουσιαστική επικοινωνία μαζί του. Εάν το κοινό σου δεν συχνάζει στο Pinterest, για ποιό λόγο να καταναλώσεις χρόνο και ουσία για να δημιουργήσεις ένα επιπλέον profile εκει;

Ωστόσο, ένα πλήρες social profile από μόνο του αρκεί για να μετατρέψει τους χρήστες σε followers και πόσο μάλλον, σε πελάτες.. Φαντάσου 2 άτομα με το ίδιο προϊόν στην ίδια τιμή, όπου ο ένας είναι βαρετός, σοβαρός και απρόσωπος και ο δεύτερος ένα άτομο γοητευτικό και ενδιαφέρον, που σε κάνει να νιώθεις καλά.. Ποιόν θα επέλεγες; Είναι σημαντικό να είσαι αυθεντικός, αληθινός, χρήσιμος, να ανταποκρίνεσαι σε απορίες ή ερωτήσεις και γενναιόδωρος στον χρόνο και την προσοχή σου! Το κοινό σου σίγουρα θα το εκτιμήσει :)

Τα παραπάνω tips θα σε βοηθήσουν να ανταποκριθείς στις εξελίξεις του 2014, οι οποίες θα είναι σίγουρα συναρπαστικές!

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!