Security boost στο λογαριασμό σου στο Papaki με two-level authentication login

05 Δεκεμβρίου 2013, από

 

Μπορείς να έχεις έναν πολύπλοκο κωδικό, με κεφαλαία, μικρά, γράμματα σύμβολα και αριθμούς που θυμάσαι μόνο εσύ, τι θα έλεγες όμως για κάτι ισχυρότερο και ασφαλέστερο; Τι θα έλεγες για ένα 2ο δυναμικό κωδικό, ο οποίος αλλάζει κάθε λεπτό, που αμέσως σημαίνει ότι και να τον ανακτήσει κάποιος μετά από 60 secs θα είναι άχρηστος! Now we are talking!

2-level authentication for Papaki

Η ασφάλεια είναι νούμερο 1 συζήτηση γενικότερα οnline με διάσημες πλατφόρμες όπως Twitter, Buffer κτλ. να έχουν υιοθετήσει two-level authetication login processes, μετά από χακάρισμα accounts πελατών τους.

Στο Papaki θέλουμε τα στοιχεία σου, τα domains σου και ότι άλλο περιλαμβάνει ο λογαριασμός σου να είναι 100% ασφαλή, για το λόγο αυτό σου προτείνουμε να ενεργοποίησεις άμεσα το two-level authentication! Είναι πολύ απλό, προαιρετικό και το μόνο extra που χρειάζεσαι είναι το smartphone σου. Επίσης, υπάρχει επιλογή ώστε σε προσωπικές συσκευές όπως το laptop σου, να μην επαναλαμβάνεις τη διαδικασία!

Ενεργοποίηση two-level authentication

Κάνε Login στο λογαριασμό σου στο Papaki από το μενού “Ο λογαριασμός μου”, “Διαχείριση Προφίλ” και πήγαινε στην καρτέλα “Ασφάλεια”. Επέλεξε το bullet ενεργοποίηση

Papaki two level authentication login
Αμέσως από κάτω θα σου εμφανίσει 3 βήματα για να ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση. Κράτα τη σελίδα ανοιχτή και πάμε να δούμε βήμα-βήμα τη διαδικασία παρακάτω.

twoLevel21: Εγκατέστησε το Google Authenticator App

Κάνε αναζήτηση του app Google Authenticator στο App Store ή Android Market και εγκατέστησε το (εικόνα 1). Μόλις “κατέβει” στο κινητό σου άνοιξε την εφαρμογή και επέλεξε “Scan Barcode” (είναι το πιο εύκολο – εικόνα 2).

Google Authenticator     Google Authenticator

 

2: Σκάναρε το QR Code

Στη σελίδα που άφησες ανοιχτή από πριν, στο λογαριασμό σου (εικόνα 3) σκάναρε με το κινητό σου το QR Code. Αμέσως θα σου εμφανίσει έναν κωδικό response.

Google Authenticator    Google Authenticator
 

3: Πληκτρολόγησε τον κωδικό

Στο πεδίο, στο τρίτο βήμα μέσα στο λογαριασμό σου, πληκτρολόγησε το response code και πάτησε στο πορτοκαλί κουμπί “Ενεργοποίηση”. Το two-level authentication έχει ενεργοποιηθεί! Πάμε να το τεστάρουμε!

3a) Κάνε αποσύνδεση από το λογαριασμο σου. Θα σε μεταφέρει στη σελίδα Login. Κάνε κανονικά Login με το email και τον κωδικό σου.

step1

3β) Θα μεταφερθείς στο 2ο βήμα του Login, όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσεις το respose που σου εμφανίζει το Google Authenticator App. Ο κωδικός ανανεώνεται κάθε λεπτό, οπότε ανοίγεις το app και πληκτρολογείς τον κωδικό που βλέπεις στην οθόνη του smatphone σου.

Εάν είσαι στο προσωπικό σου laptop, μπορείς να επιλέξεις το κουτάκι κάτω από το Login, ώστε να μη σου ζητήσει ξανά κωδικό σε αυτήν τη συσκευή =)

step2

 

Τέλος! Πλέον κάνεις Login στο λογαριασμό σου με απόλυτη ασφάλεια! Έτσι, μπορείς να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες του control panel σου χωρίς κανένα φόβο. Μπορείς να αποθηκεύσεις μια κάρτα σου για να κάνεις εύκολα ανανεώσεις και να ενεργοποιήσεις την αυτόματη ανανέωση για σημαντικά σου domains και υπηρεσίες!

Αν έχεις κάτι να προτείνεις επιπλέον για την ασφάλεια του λογαριασμού σου στο Papaki μη διστάσεις να το μοιραστείς μαζί μας! Be happy, stay safe!

 

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!