Το Papaki.gr χορηγός του 1ου TEDxHeraklion event!

30 Ιανουαρίου 2014, από

Papaki Platinum Partner

 

Θέλετε να φανταστούμε μαζί ένα νέο μέλλον για την Ελλάδα και τον κόσμο;

Όλα ξεκίνησαν όταν το 1984 ο αρχιτέκτονας και γραφίστας Richard Saul Wurman παρατήρησε μια σύγκλιση στους τομείς της τεχνολογίας (Technology), της ψυχαγωγίας (Entertainment) και του σχεδιασμού (Design). Ποιος θα φανταζόταν τότε ότι, 30 χρόνια αργότερα, μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες καινοτομίας θα αποτελούσε κινητήριο δύναμη έμπνευσης μεγάλων ιδεών, άξιων να διαδοθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύντομα δημιουργήθηκε η ανάγκη έκφρασης και έμπνευσης σε περιφερειακό επίπεδο, οπότε και τοπικές ομάδες υποστηρικτών της ιδέας TED ανέλαβαν την διοργάνωση ανεξάρτητων εκδηλώσεων, των TEDx events. “Ideas Worth Spreading” είναι η αποστολή τους και στις 8/2/2014 θα καλωσορίσουμε τέτοιες πολύτιμες ιδέες στο νησί μας!

 

TEDxHeraklion Live @ 8/2/2014

Τα TEDx events επιδιώκουν να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν την εμπειρία TEDx και στην χώρα μας, σε Αθήνα (TEDxAthens), Θεσσαλονίκη (TEDxThessaloniki), Καλαμάτα (TEDxKalamata) και τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης (TEDxHeraklion). Το Papaki.gr, platinum χορηγός του 1ου TEDxHeraklion, σας προσκαλεί να εμπνευστείτε και να κάνετε τις ιδέες σας πράξη! Θα είμαστε στο Ενυδρείο Κρήτης το Σάββατο, 8/2 για να ζήσουμε μαζί παρόμοιες συγκλονιστικές ομιλίες.

Δείτε το venue teaser και πάρτε λίγη από την μαγεία του Cretaquarium, του χώρου που θα φιλοξενήσει το TEDxHeraklion!

Ομιλίες με νόημα

Οι ομιλίες στα TED και TEDx events καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο πλαίσιο της έρευνας και την πρακτική της επιστήμης  και του πολιτισμού, συχνά μέσω της αφήγησης. Στα πρώτα TEDx events, οι ομιλητές προέρχονταν από τομείς σχετικούς με το αρκτικόλεξο TED (Technology – Entertainment – Design), αλλά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 η γκάμα των παρουσιαστών διευρύνθηκε προκειμένου να συμπεριλάβει επιστήμονες, φιλόσοφους, μουσικούς, θρησκευτικούς ηγέτες, φιλάνθρωπους και πολλούς άλλους.

Μέσα σε 18 λεπτά, οι ομιλητές καλούνται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους με τον πιο καινοτόμο και ελκυστικό τρόπο, με στόχο να εμπνεύσουν και να χαράξουν τον δρόμο για ένα καλύτερο, λαμπρό μέλλον. Παρόμοιο ρόλο ανέλαβαν σε προηγούμενα TEDx events οι: Bill Clinton, Jane Goodall, Malcolm Gladwell, Al Gore, Gordon Brown, Richard Dawkins, Bill Gates, Bono, ιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin καθώς και πολλοί κάτοχοι βραβείων Νόμπελ.

Πολλές και λαμπρές ομιλίες άφησαν εποχή παγκοσμίως, όπως το 2006, ο Ken Robinson αναφέρθηκε με αστείο και καυστικό τρόπο στο εκπαιδευτικό σύστημα, ισχυριζόμενος ότι το σχολείο σκοτώνει την δημιουργικότητα, και ο Simon Sinek με την ομιλία του για το πώς μερικοί από τους μεγαλύτερους ηγέτες έχουν εμπνεύσει τους γύρω τους, όπως ο Martin Luther King, οι ιδρυτές της Apple και οι αδερφοί Wright και την ισχυρή φράση: “People don’t buy what you do, they buy why you do it”.

Αξίζει να αναφερθώ και στην συγκλονιστική ομιλία του φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη το 2013, η οποία χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες των 5 τελευταίων ετών στο TEDxAthens, ξεκινώντας με την φράση: “.. τα πιο αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται μέσα στην ψυχή μας”.

 

Εμείς θα είμαστε εκεί!

Σας προσκαλούμε το Σάββατο, 8/2, στον υπέροχο χώρο του Ενυδρείου Κρήτης να θαυμάσουμε σημαντικές ομιλίες από ξεχωριστές προσωπικότητες, να προβληματιστούμε μαζί και να χαράξουμε τον δρόμο για ένα νέο, λαμπρό μέλλον για την χώρα μας και τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του TEDxHeraklion.

 

Ετικέτες

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!