7 νέα tlds έτοιμα για κατοχύρωση από σήμερα!

05 Φεβρουαρίου 2014, από

7_newtlds

Είναι πραγματικό γεγονός! Τα πρώτα 7 νέα tlds βγαίνουν live και από σήμερα 5/2/2014 θα μπορεί ο καθένας να κατοχυρώσει την κατάληξη που επιθυμεί! Πρόκειται για την μεγαλύτερη επέκταση domain names στην ιστορία του internet και οι πρώτες διαθέσιμες καταλήξεις είναι οι εξής: .BIKE, .CLOTHING, .GURU, .HOLDINGS, .PLUMBING, .VENTURES, και .SINGLES.

 

Ποιά είναι η διαδικασία κατοχύρωσης των 7 νέων tlds;

1. Από σήμερα 5/2/2014 μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι μπορείτε να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα από εδώ το domain name με τη νέα κατάληξη, που σας ενδιαφέρει και να προχωρήσετε σε προ-παραγγελία. Η προ-παραγγελία καταχωρείται όταν ολοκληρώσετε την πληρωμή του ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε νέα κατάληξη. Με αυτό τον τρόπο μπαίνετε στην λίστα με τα domain names που θα κατοχυρώσει το Papaki.gr για εσάς στην συνέχεια.

2. Σήμερα, 5/2/2014, στις 18.00 θα λειτουργήσει ο μηχανισμός κατοχύρωσης και θα προσπαθήσουμε να κατοχυρώσουμε τα domain names που έχουν καταχωρηθεί ως προ-παραγγελίες και υπάρχουν στη σχετική λίστα που αναφέρουμε παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και για τις προκατοχυρώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί μέσα από το Control Panel σας. Αφήστε το πάνω μας!

3. Αύριο, 6/2/2014, θα ειδοποιηθούν με email όσοι ολοκλήρωσαν την προπαραγγελία τους για να τους ενημερώσουμε εάν κατοχυρώθηκε ή όχι, το domain name με τη νέα κατάληξη. Οι ιδιοκτήτες των κατοχυρωμένων domain names θα μπορούν να τα διαχειρίζονται μέσα από το Control Panel τους ενώ σε όσους δεν πραγματοποιήθηκε η κατοχύρωση θα επιστραφεί το σχετικό ποσό.

 

Ο καθένας μας μπορεί να κατοχυρώσει ένα νέο tld, είτε πρόκειται για ιδιώτη, είτε για start up επιχείρηση, είτε για μεγάλους οργανισμούς κι επιχειρήσεις. Βρείτε την κατάληξη που σας αντιπροσωπεύει και προχωρήστε σε κατοχύρωση! Σημαντικό ενδιαφέρον εμφανίζεται για την κατάληξη .guru, οπότε εάν θεωρείς τον εαυτό σου expert σε κάποιο αντικείμενο (π.χ. iphone.guru, wordpress.guru, photoshop.guru, κτλ.) ή  κλάδο (π.χ. socialmedia.guru, health.guru, cars.guru, κτλ.) ήρθε η στιγμή να το γνωστοποιήσεις online!

Μπες στη συζήτηση

  • “Αφήστε το πάνω μας!” ?
    Αυτό έκανα και δεν είδα να κατωχυρώνεται το domain που ζήτησα…
    Μήπως θα πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για νέο καταχωρητή;

    • Ευχαριστούμε για το feedback!
      Η έκφραση “Αφήστε το πάνω μας” μπήκε ως σχήμα λόγου και ίσως τελικά να έπρεπε να το είχαμε γράψει διαφορετικά για να μην δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, με δεδομένο ότι, χθες μόλις άνοιξε το σύστημα του μητρώου, έγιναν χιλιάδες αιτήσεις παγκοσμίως για αυτά τα πρώτα 7 νέα tlds.
      Στο Papaki.gr σημειώσαμε ποσοστό επιτυχίας 62,2% το οποίο είναι αρκετά υψηλό. Θα συνεχίσουμε όμως να βελτιώνουμε τον μηχανισμό προκατοχυρώσεων, καθώς για τους επόμενους μήνες, κάθε εβδομάδα θα βγαίνουν νέες καταλήξεις.
      Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, στην σελίδα http://www.papaki.gr/new-tlds-search.htm μπορείς να ελέγξεις την διαθεσιμότητα και να κατοχυρώσεις Live πλέον κάποιο άλλο domain από τα new tlds που βγήκαν χθες.

    • Καλή σου μέρα!
      Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την διαθεσιμότητα του .web.
      Ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για την sunrise period θα βρεις εδώ: http://www.papaki.gr/new-tld/web/index.htm
      και σύντομα, θα μπορείς να ενημερώνεσαι για τις ημερομηνίες που ανακοινώνονται για κάθε tld
      από σχετική σελίδα που ετοιμάζουμε στο Papaki.gr. Μείνε συντονισμένος! :)

      • Ευχαριστω για την απαντηση.Ειναι πολυ χρησιμο οντως να ανακοινωνετε ημερομηνιες “διαθεσιμοτητας” ανα tld

Πες μας τη γνώμη σου!