Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του 25 νέες καταλήξεις!

03 Ιουνίου 2014, από

junetlds

Ο Ιούνιος αυξάνει τις ευκαιρίες ονοματοδοσίας για τους ιδιοκτήτες website, τους bloggers και όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν την παρουσία τους στο internet! Αυτή η νέα ταξινόμηση επιτρέπει στις καταλήξεις να είναι άμεσα αναγνωρίσιμες και κατανοητές, οπότε ο χρήστης γνωρίζει ακριβώς τί είδους πληροφορίες πρόκειται να συναντήσει σε ένα website του στυλ: summer.properties ή τί προϊόντα μπορεί να αγοράσει σε ένα eshop, με το όνομα: construction.tools.

Ένα ευρύ φάσμα από 25 φρέσκες, σχετικές και ασυνήθιστες καταλήξεις διατίθενται για κατοχύρωση στο κοινό, το μήνα Ιούνιο! Εντόπισε εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα:

Ημερομηνία Διάθεσης 1/6/2014

.xyz > Τα 3 τελευταία γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου μετατρέπονται σε μια σύντομη κατάληξη, διαθέσιμη για κατοχύρωση και κατάλληλη για όσους αναζητούν την δημιουργικότητα και ευελιξία στην online παρουσία τους.

Ημερομηνία Διάθεσης 4/6/2014

.futbol >Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, με περισσότερους από 3,5 δις. οπαδούς παγκοσμίως. Η κατάληξη .futbol είναι η πιο δημοφιλής και σχετική μετάφραση της λέξης “football” και αποτελεί ιδανική επιλογή για τους οπαδούς, τις ομάδες, τους παίκτες, τις διοργανώσεις, τους αθλητικούς συνδέσμους, τους bloggers και τα forums, που έχουν ως στόχο να επεκτείνουν την online κοινότητα του ποδοσφαίρου.

.reviews > Είναι γνωστό ότιη τεχνολογία έχει επηρεάσει τις στρατηγικές marketing, που ακολουθεί μια επιχείρηση. Ωστόσο, μια απο τις παλαιότερες και πιο αποτελεσματικούς μεθόδους για να προσελκύσει νέους πελάτες είναι η τακτική του word-of-mouth! Χρησιμοποίησε το .reviews για να δημιουργήσεις μια νέα κοινότητα από χρήστες, που επιθυμούν να σχολιάσουν και να αξιολογήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρεις ή δημιούργησε ένα site/blog για να συγκεντρώσεις τους απανταχού reviewers.

.social > Το .social λειτουργεί ιδανικά για οποιοδήποτε κοινωνικό σκοπό και είναι κατάλληλο για κάθε άτομο, επιχείρηση ή ομάδα που στοχεύει στην ενίσχυση του social awareness, στην δικτύωση και επικοινωνία. Για παράδειγμα, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά για τη δημιουργία ομάδων κοινότητας (community groups), την προώθηση μιας επιχείρησης ή τη προβολή κάποιου event.

.condos > Τα condos ή condominiums είναι περίπου σαν τα γνωστά μας διαμερίσματα πολυκατοικίας και η συγκεκριμένη κατάληξη αποτελεί ιδανική επιλογή για οποιοδήποτε πρόσωπο, επιχείρηση ή οργανισμό δραστηριοποιείται στον μεσιτικό, κατασκευαστικό ή συναφή κλάδο.

.maison > Η γαλλική μετάφραση της λέξης “σπίτι” γίνεται online ευκαιρία για όσους δραστηριοποιούνται σε συναφείς κλάδους. Παράλληλα με τα άτομα ή τις επιχειρήσεις, που παρέχουν υπηρεσίες μεσιτείας, η συγκεκριμένη κατάληξη αποτελεί ιδανική επιλογή και για bloggers ή ομάδες, που ασχολούνται με ανακαινίσεις κατοικιών ή προσφέρουν online tips διακόσμησης και home design.

.properties > Ο πληθυντικός αριθμός της λέξης “property” χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια συλλογή απο διάφορα είδη ιδιοκτησίας, όπως γη, αγαθά, websites ακόμη και domain names. Αποτελεί έξυπνη επιλογή για μεσίτες και όσους δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο.

.tienda > Το “μαγαζί”, στα ισπανικά! Αποτελεί αναγνωρίσιμη επιλογή για όσους δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο και στην συγκεκριμένη χώρα.

Ημερομηνία Διάθεσης 9/6/2014

.bid > Η συγκεκριμένη κατάληξη ανοίγει το δρόμο για τον online πληστειριασμό. Το .bid δημιουργεί ένα στοχευμένο και αξιόπιστο περιβάλλον, κατάλληλο για όσους εμπλέκονται στην εν λόγω αγορά, όπως δημοπράτες (auctioneers), αγοραστές (buyers), reviewers κ.α.

.webcam > Με το συγκεκριμένο tld δημιουργείται ένας αξιόπιστος και ανοιχτός χώρος για όλες τις επιχειρήσεις και τους online χρήστες, που επικεντρώνονται στις κάμερες, τη χρήση και τα οφέλη τους. Αποτελεί ιδανική επιλογή για τις επιχειρήσεις, που προωθούν την ψηφιακή επικοινωνία (π.χ. video calling) και για όσες πωλούν κάμερες ή ψηφιακό λογισμικό για τη λειτουργία τους.

.trade > Η συγκεκριμένη κατάληξη δημιουργεί ένα χώρο αποκλειστικό και στοχευμένο για όλες τις επιχειρήσεις, ιδιώτες, κοινότητες ή groups δραστηριοποιούνται και θέλουν να επεκτείνουν τις εμπορικές συναλλαγές τους.

Ημερομηνία Διάθεσης 11/6/2014

.dating > Ιδανική κατάληξη όχι μόνο για τα προφανή, δηλαδή για dating websites. Μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά από bloggersπου θέλουν να αφηγηθούν σχετικές εμπειρίες ή απο ρομαντικούς χώρους και εστιατόρια που στοχεύουν σε συγκεκριμένο κοινό.

.events > Πολιτιστικά δρώμενα, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, parties, εικαστικά, εκθέσεις και οποιαδήποτε εκδήλωση μπορεί να προωθηθεί στοχευμένα μέσω της συγκεκριμένη κατάληξης.

.partners > Πρόκειται για έναν όρο, που χρησιμοποιείται ευρέως στις επιχειρήσεις (business partners). Ωστόσο, εμφανίζεται κατάλληλος και για συνεργασίες μεταξύ πόλεων (αδελφοποιήσεις) ή συνεργασίες για κάποιο project.

.productions > Ευέλικτη και δημιουργική επιλογή, που μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα είτε από επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα (πχ. car.productions) είτε από άτομα που επιθυμούν να προβάλλουν το έργο τους (πχ. movie makers, συγγραφείς, ηθοποιούς, τραγουδιστές, κα.).

Ημερομηνία Διάθεσης 18/6/2014

.cards > Κάρτες επαγγελματικές, ευχετήριες, κάρτες για παιχνίδια, σε όποια συναφή κατηγορία ανήκει η επιχείρησή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την συγκεκριμένη κατάληξη για να προωθήσεις αποτελεσματικά τον στόχο σου.

.catering > Όποιο event κι αν καλύπτεις, από γάμο μέχρι business lunch και εταιρικά events, η κατάληξη .catering είναι ιδανική για να συνδέσει εστιατόρια, επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης με το κατάλληλο κοινό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και από bloggers, που θέλουν να σχολιάσουν κάποιο event ή ακόμη και από όσους ασχολούνται με την ευρύτερη έννοια του όρου και θέλουν να καλύψουν την ανάγκη κάποιου άλλου (cater to the needs of somebody).

.cleaning > Είναι η ιδανική επιλογή για όσα άτομα ή επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον χώρο της καθαριότητας. Είτε προσφέρεις υπηρεσίες καθαρισμού κατοικιών ή αυτοκινήτων, είτε “καθαρίζεις” PCs από ιούς ή είσαι blogger και μοιράζεσαι συμβουλές καθαριότητας για το σπίτι, τα ρούχα, τον κήπο, αυτή η κατάληξη αποτελεί χρήσιμη επιλογή.

.community > Καθένας αποτελεί μέλος μιας κοινότητας, είτε πρόκειται για την οικογένεια, την πόλη, την χώρα που μένει είτε είναι μέλος μιας ομάδας ανθρώπων με τις ίδιες αντιλήψεις, hobby, ενδιαφέροντα, στόχους. Χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη κατάληξη για να αναδείξεις, να προστατεύσεις, να προβάλεις την δική σου κοινότητα.

Ημερομηνία Διάθεσης 23/6/2014

.ink > Μπορεί να αποτελέσει τον χώρο έκφρασης και προβολής των tattoo artists, των προμηθευτών τους και όσων δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Παράλληλα, αποτελεί έμπνευση και για καλλιτέχνες, υποστηρικτές, θαυμαστές, blogs και forums της τέχνης του μελανιού.

Ημερομηνία Διάθεσης 25/6/2014

.industries > Πρόκειται για έναν ευρύ και γενικό όρο, που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων. Χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη κατάληξη εάν το website σου επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη τεχνολογία (π.χ. aviation.industries) ή στοχεύεις σε συγκεκριμένη αγορά (niche market).

.parts > Τα πάντα ταιριάζουν με την συγεκριμένη κατάληξη! Είτε εμπορεύεσαι μέρη αυτοκινήτου ή μηχανής είτε είσαι φιλόλογος blogger και αναλύεις τα μέρη του λόγου είτε είσαι επιστήμονας και επεξηγείς τα μέρη του οικοσυστήματος, αυτή η κατάληξη σου ταιριάζει.

.supplies & .supply > Η ίδια κατάληξη σε ενικό και πληθυντικό, κατάλληλη να προβάλει τα προϊόντα που προμηθεύει μια επιχείρηση, είτε αφορούν ένα γραφείο (πχ. αναλώσιμα) ένα σπίτι (home supplies) ή ακόμη και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ένας καλλιτέχνης.

.tools > Εάν αναζητάς εργαλεία online, τώρα γίνεται πιο εύκολο από ποτέ! Η συγκεκριμένη κατάληξη καλύπτει μια πολυδιάστατη έννοια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές λειτουργίες. Για παράδειγμα, είναι κατάλληλο για websites με εργαλεία για το αυτοκίνητο ή σχετικά με crafting και χειροτεχνίες αλλά επίσης, αντιπροσωπεύει επάξια και websites που αναφέρονται σε online tools ή συμβουλεύουν για εργαλεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Το domain name είναι το πρώτο πράγμα, που βλέπει ο χρήστης όταν εντοπίζει το website σου και, άρα η πρώτη εντύπωση για την επιχείρησή σου, το blog σου, εσένα. Φρόντισε να είναι θετική και το όνομα όσο γίνεται πιο σχετικό με την δραστηριότητα σου.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!