Αλλαγές στην ημερομηνία λήξης των .EU domains

08 Σεπτεμβρίου 2014, από

blogimages_eu

Tη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 η Eurid, το επίσημο Μητρώο για τις .eu καταλήξεις, πρόκειται να εγκαινιάσει μια νέα πλατφόρμα κατοχυρώσεων. Για το λόγο αυτό, από το Σάββατο, 13/9, 01:00 π.μ. ώρα Ελλάδος έως και τη Δευτέρα, 15/9 10:00 π.μ. ώρα Ελλάδος, το μητρώο θα είναι offline και δεν θα μπορεί να επεξεργαστεί καμία ενέργεια κατοχύρωσης, ανανέωσης, μεταφοράς ή ενημέρωσης για τα .EU domain names.

Κατά την περίοδο μετάβασης στην νέα πλατφόρμα δεν θα είναι εφικτή η κατοχύρωση, ανανέωση / μεταφορά ή ενημέρωση στοιχείων (DNS, επαφές, κτλ.) στα .eu domains. Όλα τα αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2014, που το .eu μητρώο θα είναι και πάλι online.

Τι θα αλλάξει στην πολιτική κατοχύρωσης των .eu domains μετά τις 15 Σεπτέμβρη 2014

Με το λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας, οι κατοχυρώσεις .eu domains που θα γίνουν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσουν ένα διαφορετικό κύκλο ζωής, παρόμοιο με τις .GR και .COM καταλήξεις.

Συγκεκριμένα, η πολιτική της λήξης κατοχύρωσης που ισχύει τώρα στα .EU domain names είναι η τελευταία ημέρα του μήνα λήξης. Αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για όλα τα domains που έχουν κατοχυρωθεί πριν τις 15/9/2014. Για παράδειγμα, ένα domain που έχει κατοχυρωθεί για ένα έτος, την 1 Μαρτίου 2014, θα έχει ημερομηνία Λήξης του την 31η Μαρτίου 2015.

Για τις κατοχυρώσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 15/9, η ημερομηνία λήξης θα συμπίπτει με την ημερομηνία κατοχύρωσης, στη λήξη της περιόδου κατοχύρωσης.

Παράδειγμα κατοχύρωσης διάρκειας ενός έτους:

Ημερομηνία Κατοχύρωσης: 15 Νοεμβρίου 2015

Ημερομηνία Λήξης: 15 Νοεμβρίου 2016

Για οποιαδήποτε απορία μπορεί να αφήσετε σχόλιο σε αυτό το post ή να επικοινωνήσετε με το τμήμα υποστήριξης του Papaki.gr.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!