7 βασικοί κανόνες για να σχεδιάσεις επιτυχημένες mobile landing pages! [Infographic]

26 Σεπτεμβρίου 2014, από

Όταν έρθει η στιγμή να τεστάρεις διαφορετικό design και layout για το site σου και να δημιουργήσεις την κατάλληλη landing page, μην αμελήσεις τους mobile users. Με τη χρήση του mobile internet να αυξάνεται συνεχώς, είναι σημαντικό να προσαρμόσεις αναλόγως τη στρατηγική του site σου.

Ακολούθησε 7 βασικούς κανόνες για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική mobile landing page και κατέκτησε τους online στόχους σου:

1. Η Google προτιμά το responsive design, προτίμησέ το κι εσύ για τους παρακάτω λόγους:

  • έχεις ένα και μοναδικό domain name για όλες τις συσκευές.
  • το περιεχόμενο και το layout της σελίδας προσαρμόζεται αυτόματα σε κάθε mobile συσκευή.
  • προσφέρεις καλύτερη εμπειρία στον χρήστη.

2. Φρόντισε η mobile landing page να είναι ορατή σε όλους

  • Προτίμησε HTML5, jQuery, αρχεία εικόνων σε JPG και GIF format.
  • Απέφυγε τα flash αρχεία και τις PNG εικόνες γιατί δεν υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές.

3. Πες τα όλα συνοπτικά και με ακρίβεια

Χρησιμοποίησε μικρά headlines, 3 ή 4 λέξεων, που θα δελεάσουν το ενδιαφέρον του χρήστη. Επέλεξε μία στήλη στο site σου, στην οποία θα εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες.

4. Κλήση με ένα κλικ – Click to call button

Χρησιμοποίησε ένα click to call button και βοήθησε τους users να σε καλέσουν με ένα κλικ. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 70% των χρηστών, που αναζητούν πληροφορίες από το κινητό τους, χρησιμοποιούν το  click to call button.

5. Μέγεθος Κουμπιών

Για να μην “παλεύει” κάθε φορά ο χρήστης να κάνει κλικ σε buttons στη μικρή οθόνη, ρύθμισε την clickable περιοχή στα 38×38 pixels για android και 44×44 pixels για apple συσκευές.

6. Γεωγραφικό Σημείο

Εντόπισε τους χρήστες που επισκέπτονται το site σου από mobile συσκευές και δημιούργησε προσωποποιημένα μηνύματα ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται. Βάλε ένα link στο κοντινότερο κατάστημα και οδήγησε τον χρήστη που βρίσκεται κοντά, απευθείας εκεί.

7. Κάνε τα όλα απλά και γρήγορα

Ο χρήστης mobile συσκευής κάνει αναζητήσεις στο internet με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που χρησιμοποιεί desktop/laptop. Απλοποίησε τις διαδικασίες με στόχο ένα καλύτερο mobile user experience:

  • Μείωσε τα πεδία στην φόρμα επικοινωνίας.
  • Βελτίωσε το upload time της σελίδας: Η χωρητικότητα των δεδομένων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20kb (data > 20kb) και το upload time να μην διαρκεί περισσότερο από 5’’ (upload time < 5’’).

Είναι σημαντικό να τεστάρεις συνεχώς τι λειτουργεί καλύτερα και ποιες ενέργειες αποδίδουν περισσότερο για εσένα. Προσδιόρισε τους στόχους σου και φρόντισε να συμβαδίζουν με το προφιλ του κοινού που απευθύνεσαι. Στο τέλος, ρίξε μια ματιά στο ποσοστά μετατροπών (conversions) στο Google Analytics. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

infografic-mobiledesign

Ενσωματώστε αυτό το infographic στο δικό σας site

Κάντε Copy/paste τον παρακάτω κώδικα μέσα στο δικό σας blog ή ιστοσελίδα:

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!