Νέο έτος, νέα δεκαετία, νέο website, νέα γραφεία, νέες χώρες υποστήριξης, νέα…

24 Δεκεμβρίου 2014, από

Papaki_team_xmas

Ένας χρόνος γεμάτος αλλαγές οδεύει προς το τέλος του. Πριν πούμε “Καλά Χριστούγεννα & Καλή Πρωτοχρονιά”, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας όλες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στο Papaki το 2014. Στιγμές άλλοτε αστείες, χαρούμενες, κι άλλοτε συγκινητικές. Στιγμές ανθρώπινες, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να γίνουμε μία Ομάδα με Σκοπό να κάνουμε εσάς Happy.People.Online!

To 2014 ήταν μια χρονιά κατά την οποία επικεντρωθήκαμε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, αλλά και στο καλύτερο user experience των χρηστών μας. Αυτό σημαίνει ότι δε βγήκαν νέες υπηρεσίες, με εξαίρεση το SiteLock, αλλά διατέθηκαν προς κατοχύρωση πολλά νέα gTLDs, ξεκίνησε η αλλαγή της “εμφάνισης” μας με τις πρώτες πινελιές σε βασικά σημεία και πραγματοποιούνται συνέχεια ενέργειες που θα δεις να γίνονται πράξη στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή….

Η χρονιά είχε μπει δυναμικά κι εμείς, ως άλλα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου συσκευάζαμε “Τροφή για Ιδέες”! Ο λόγος ήταν το πρώτο TEDxHeraklion event στο οποίο το Papaki ήταν μεγάλος χορηγός, γιατί πιστεύουμε στις ιδέες που γίνονται πράξη και μπορούν να αλλάξουν από την καθημερινότητά μας, μέχρι όλο τον κόσμο. Εξάλλου, δίνουμε τη λύση στις online ιδέες σου, παρέχοντας εκατοντάδες καταλήξεις domain names για να ξεκινήσεις. Να διευκρινίσω ότι, σαφώς, δεν συσκευάσαμε εμείς τα 1000 σακουλάκια τροφής για σκέψη, είχαμε όμως όλη την καλή διάθεση!
food_for_ideas

Επειδή οι ιδέες χρειάζονται ένα μέσο για να εκφραστούν και τα blogs είναι πλέον ο πιο άμεσος και αποδοτικός τρόπος, το Μάρτιο πήγαμε στις Ψηφιακές Γειτονιές για να δείξουμε πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις το WordPress blog σου. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα event που ξεκίνησε απευθυνόμενο σε γονείς bloggers, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε σε κάθε κατηγορία και κάθε ενδιαφερόμενο.

Σημείωση: Αν η ιδέα του blogging σε συναρπάζει, στο Papaki θα βρεις πολλά χρήσιμα άρθρα για αρχάριους, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία για να ξεκινήσεις εύκολα να πειραματίζεσαι.
psifiakes_geitonies

Στις αρχές Ιουνίου διαθέσαμε μία νεα υπηρεσία, το SiteLock. Η υπηρεσία αυτή σκανάρει το site σου, κάνει ελέγχους για πιθανούς κινδύνους ασφάλειας και προτείνει λύσεις. Δίνει επίσης ένα seal που επισφραγίζει ότι το site είναι ελεγμένο και ασφαλές!

To υπόλοιπο καλοκαίρι πέρασε με πυρετώδεις εργασίες για όσα ετοιμάζαμε για το Φθινόπωρο. Μόνο μας διάλειμμα, το καθιερωμένο beach party της Enartia που φέτος αποφασίσαμε να γίνει θεματικό: 60΄s!
papaki_beach_party

Παίρνοντας δύναμη από τον απολαυστικό καλοκαιρινό ήλιο, το Σεπτέμβριο γίναμε ο πρώτος πιστοποιημένος καταχωρητής ICANN στην Ελλάδα. Η ICANN είναι το επίσημο διοικητικό όργανο για το συντονισμό των συστημάτων του παγκόσμιου διαδικτύου. Για να πάρουμε την πιστοποίηση περάσαμε από μια διαδικασία 12 μηνών και μετά από πολλούς και αυστηρούς ελέγχους μπορούμε πλέον να παρέχουμε υπηρεσίες κατοχύρωσης όλων των Generic Domain Names (όπως το .com, .net, .org κλπ.) άμεσα και απευθείας από τα αντίστοιχα μητρώα, χωρίς τη μεσολάβηση ενδιάμεσου μέρους.

Και επιτέλους, τον Οκτώβριο γιορτάσαμε τα γενέθλια μας! Γίναμε 10 ετών :)
Θελήσαμε να γίνεις κι εσύ μέρος της γιορτής μας, γι’ αυτό κάναμε προσφορές, εκπλήξεις και έναν διαγωνισμό με δώρα που επέλεξαν οι νικητές από τη γκάμα των υπηρεσιών μας. Επειδή, 10 χρόνια τώρα ονειρευόμαστε, καινοτομούμε, δημιουργούμε μαζί… φτιάξαμε ένα video για να σε ευχαριστήσουμε για όλα αυτά τα χρόνια που μας εμπιστεύεσαι και μας υποστηρίζεις.

Καμία εταιρία δεν θεωρείται επιτυχημένη, εάν πρωτίστως δεν είναι οι πελάτες της ευτυχισμένοι με τις υπηρεσίες που τους παρέχονται. Στο Papaki βάζουμε νέους στόχους για τη νέα 10ετία που ακολουθεί, γι’ αυτό προετοιμάσου για περισσότερες αλλαγές και βελτιώσεις.

Αλλαγές έγιναν, όμως, και στα κτίρια μας. Μετακομίσαμε! Η ομάδα είχε αρχίσει να μεγαλώνει “επικίνδυνα”, μέσα στο 2014 προστέθηκαν 4 νέα άτομα, και αποφασίσαμε ότι δεν χωράμε πλέον στα παλιά γραφεία. Το νέο μας εργασιακό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από άνετους χώρους, υπέροχη θέα και transparency μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων. Στο Papaki υποστηρίζουμε έμπρακτα το Happy People at the office, για να μπορέσουμε να πετύχουμε το Happy People Online!
papaki_new_office

Ο Νοέμβριος ήταν γεμάτος με νέα πράγματα που θα κάνουν το site μας και τις υπηρεσίες μας περισσότερο φιλικές για εσένα! Έχουμε ξεκινήσει μία σειρά από How To Videos, στα οποία η Δέσποινα από το Τμήμα Marketing εξηγεί βήμα-βήμα πώς γίνονται διάφορες ενέργειες στο Papaki, όπως η ανανέωση domain, η ενημέρωση των name servers, κα. Στο εξής 2 νέα How To’s θα ανεβαίνουν κάθε μήνα στο Youtube channel μας, όπου μπορείς να κάνεις “subscribe” για να μην χάσεις κανένα. Αν θέλεις να δεις κάτι συγκεκριμένο σε αυτά τα video, μπορείς να αφήσεις comment στο τέλος του post ή να μας το στείλεις στο FB ή το Twitter ;)

Εκτός από τα How To’s, ξεκινήσαμε να προβάλουμε και Interview videos από πελάτες μας. Αξιόλογες ιδέες και όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, τα παρουσιάζουμε για να σε γεμίσουν με έμπνευση και αυτοπεποίθηση να τολμήσεις ό,τι πραγματικά ονειρεύεσαι! Κάθε μήνα θα ανεβαίνει ένα Interview, μήπως είσαι εσύ ο επόμενος;
Αλήθεια, αν πιστεύεις ότι κι εσύ έκανες την ιδέα σου πράξη χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, επικοινώνησε με το Τμήμα Μάρκετινγκ και θα χαρούμε να γίνεις ο επόμενος πρωταγωνιστής μας!

http://youtu.be/KTBPYmgV_PY?list=PL2mPz9fQjDmbIqJRxi2Qtvf4Q92jXSSgz

Λίγο πριν ντυθούμε τα γιορτινά μας για να υποδεχτούμε το μήνα της χρυσόσκονης… ξεκινήσαμε να πραγματοποιούμε μία σειρά από αλλαγές στο site μας, με σκοπό να έχουν όλοι οι χρήστες μας το καλύτερο user experience και να απλοποιηθεί τόσο το design όσο και οι διαδιακασίες. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή έχουν αλλάξει στο site τα εξής: header, footer, menu και homepage. Αλήθεια, εσένα πως σου φάνηκε;
papaki_home

Παράλληλα, για να κάνουμε την εμπειρία σου καλύτερη, εντοπίσαμε τις 10 χώρες με το μεγαλύτερο αριθμό πελατών μας και ξεκινήσαμε να παρέχουμε τοπικές τηλεφωνικές γραμμές. Έτσι, ακόμη κι αν βρίσκεσαι στην Ολλανδία, το Βέλγιο ή τη Βουλγαρία μπορείς να καλέσεις στο Papaki δωρεάν! Οι αλλαγές στο site δε σταματούν εδώ… γι’ αυτό να ελέγχεις τακτικά το inbox σου και το blog μας, ίσως κάποια σημαντική ενημέρωση να σε περιμένει.

Όλο το χρόνο η ομάδα του Papaki εργάζεται ασταμάτητα για να παρέχει τις καλύτερες online υπηρεσίες, με το πιο φιλικό support! Μετατρέπουμε κάθε πρόβλημα σε αντικείμενο έρευνας και το χρησιμοποιούμε για να πάρουμε μαθήματα και να γινόμαστε εμείς, αλλά και οι υποδομές μας ολοένα και καλύτεροι. Για παράδειγμα και χωρίς να τα πηγαίνω πολύ καλά με τους τεχνικούς όρους, ξέρω ότι στο Papaki παίρνουμε backup σε 8 διαφορετικά σημεία – σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες του Τεχνικού μας Τμήματος – και επειδή μου κάνει εντύπωση θέλω να το μοιραστώ μαζί σας (μα δεν είναι πολλά τα 8 σημεία; Όχι ε; ). Το σίγουρο είναι ότι η συνεχής επένδυση στις υποδομές μας είναι ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2015!

Από εμένα και όλη την ομάδα του Papaki… Καλές Γιορτές, με υγεία και δημιουργικότητα! :)

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!