4 λόγοι για να εμπιστευθεί το Cloud Hosting μια μικρή online επιχείρηση

09 Φεβρουαρίου 2015, από

blogimages_cloud

Το Cloud Hosting είναι η τελευταία μορφή τεχνολογίας στην φιλοξενία websites και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Ρίξε μια ματιά σε μερικά στατιστικά:

  • Το 87% των επιχειρήσεων παγκοσμίως χρησιμοποιούν Cloud τεχνολογία,
  • Το 51% των επιχειρήσεων που λειτουργούν σε Cloud έχουν μειώσει το χρόνο διαχείρισης σε θέματα IT,
  • Το 70% των επιχειρήσεων επένδυσε τα χρήματα που εξοικονόμησε από τη μετάβαση στο Cloud σε νέους πόρους,
  • Οι μικρές επιχειρήσεις (<20 άτομα) χρησιμοποιούν το Cloud κυρίως για web & email hosting,
  • 3 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) υπολογίζεται ότι θα υιοθετήσουν την τεχνολογία Cloud την επόμενη 5ετία.

(πηγή: PCWorld.com)

Η κύρια ιδέα του cloud hosting βασίζεται στην εξής λογική: Οι υπολογιστικοί πόροι που απαιτούνται για τη διατήρηση ενός site, όπως αποθηκευτικός χώρος, μνήμη, bandwidth δικτύου, επεξεργασία, είναι κατανεμημένοι σε περισσότερους από έναν web servers και διαμοιράζονται σύμφωνα με τις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε site. Συνεπώς, το site σου δε βασίζεται μόνο σε ένα server αλλά σε ένα σύμπλεγμα από servers που συνεργάζονται μεταξύ τους και αποτελούν το  “Cloud”.

Η τεχνολογία Cloud αναφέρεται σε μια κεντρική τοποθεσία στο internet, που αποθηκεύει δεδομένα. Αυτό το γεγονός, καθιστά το Cloud προσιτό ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή. Για να κατανοήσεις καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του Cloud, φέρε στο νου σου τη Google. Η Google έχει εξαπλώσει τους υπολογιστικούς της πόρους σε εκατοντάδες servers στο Cloud, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην αντιμετωπίζει προβλήματα καθυστερήσεων (slowdown) ή διακοπών (downtime) στα sites της.

Εκτός από τη Google, αμέτρητες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν αγκαλιάσει το Cloud hosting, επειδή προσφέρει μια σειρά από σημαντικά οφέλη:

1. Χαμηλό Κόστος

Με το cloud hosting πληρώνεις ότι χρησιμοποιείς, που σημαίνει ότι χρεώνεσαι μόνο για την κίνηση που λαμβάνεις και το ύψος των πόρων που δεσμεύεις. Αυτό το σύστημα τιμολόγησης σε βοηθάει να ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας ελάχιστους πόρους στην αρχή και να επεκτείνεις άμεσα τους πόρους εάν χρειαστεί, διευρύνοντας τις δυνατότητες του  cloud hosting. Για παράδειγμα, τα sites που εμφανίζουν μεταβλητό traffic δεν χρειάζεται να επενδύσουν υψηλά ποσά σε dedicated λύσεις, όπως υψηλό bandwidth και μεγαλύτερο χώρο σε server.

2. Εύκολη διαχείριση

Το Cloud είναι απλό στην εφαρμογή και διαχείριση και δεν υπάρχουν κενά στο set up, με  όλες τις ενέργειες να είναι αυτοματοποιημένες. Χρησιμοποιείς το λογισμικό χωρίς να προβληματίζεσαι για την ενημέρωσή του, τη συντήρηση ή τη διατήρηση της ασφάλειάς του,  καθώς όλα τα παραπάνω είναι αρμοδιότητες του service provider. Αυτό το γεγονός σου επιτρέπει να “βγεις” online γρήγορα. Επιπλέον, η κεντρική διαχείριση του δικτύου και των servers, στην οποία βασίζεται το cloud, εξασφαλίζει την άψογη λειτουργία και ποιότητα.

3. Ασφαλές back up δεδομένων

Με το cloud απλοποιείται η διαδικασία δημιουργίας back up των δεδομένων σου. Καθώς εργάζεται στον υπολογιστή, τα δεδομένα σου αποθηκεύονται αυτόματα και παράλληλα δημιουργούνται αντίγραφά τους off-site, που είναι ασφαλή από τυχόν φυσική καταστροφή, κλοπή ή δυσλειτουργία.

4. Εύκολη ανταλλαγή δεδομένων (data transfer)

Εάν θέλεις να μοιραστείς αρχεία με τους συναδέλφους σου που βρίσκονται στο γραφείο ή με μια εξωτερική ομάδα, το cloud κάνει την ανταλλαγή δεδομένων εύκολη και σίγουρη. Η κοινή χρήση αρχείων είναι εύκολη υπόθεση καθώς στέλνεις απλά ένα link στον αποδέκτη. Έτσι, μπορείς εύκολα να μοιραστείς μεγάλα αρχεία με όσα άτομα επιθυμείς, αποφεύγοντας τη χρήση email για την αποστολή τους ή την αποθήκευσή τους σε hard drives.


Κάθε μικρή online επιχείριση, που θέλει να μειώσει τα κόστη χωρίς να θυσιάσει την αξιοπιστία της και παράλληλα να ανταγωνιστεί με μεγαλύτερες εταιρείες, μπορεί να εμπιστευθεί το Cloud Hosting. Ρίξε μια ματιά σε περισσότερες πληροφορίες και μοιράσου στα σχόλια παρακάτω τα πλεονεκτήματα του Cloud Hosting που έχεις αξιολογήσει για τη δική σου επιχείρηση.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!