1ο Docker Crete Meetup και Docker Global Hack Day #3 από το Papaki & την TopHost

Docker_Meetup_Crete

27 Αυγούστου 2015, από

Docker_Meetup_Crete

Είσαι developer, engineer, web designer, scientist και δεν ξέρεις τι είναι το Docker κι όλα αυτά περί meetup, hackday, κλπ; Ωραία! Αυτό το άρθρο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. Ίσως μετά να θέλεις να έρθεις από εδώ για να μάθεις περισσότερα. Κι αυτό γίνεται!

Το Papaki μαζί με την TopHost διοργανώνουν το 1ο Docker Meetup στην Κρήτη και παράλληλα συμμετέχουν στο Docker Global Hack Day #3. Save the date:
tick Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 17:00

Docker_logoΤι είναι το Docker;

Το Docker είναι μία πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού, όπου μπορείς να δημιουργήσεις, να μοιραστείς και να τρέξεις εφαρμογές τοπικά, αλλά και στο production έχοντας ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Είναι η “εργαλειοθήκη” των developers και των devOps που περίμεναν πάντα! ???? Λειτουργεί με όλες τις γλώσσες, όλες τις βάσεις και όλα τα λειτουργικά συστήματα, τρέχει σε οποιοδήποτε μηχάνημα (physical, virtual…), μειώνει τα κόστη και τον πονοκέφαλο. Πως τα κάνει όλα αυτά; Μα φυσικά με την χρήση Containers! Απλά βάζεις την εφαρμογή σου μέσα σε containers και στην συνέχεια τρέχεις αυτούς τους containers όπου θέλεις. Cool!

Τι είναι το Docker Meetup και το Docker Global Hack Day;

Το Docker Meetup είναι μία συνάντηση με σύντομες παρουσιάσεις και ανταλλαγή απόψεων που αφορούν το Docker. Επειδή πρόκειται για το 1ο Docker Meetup που θα γίνει στην Κρήτη, το επίπεδο θα είναι εισαγωγικό για να γνωρίσουμε το Docker καλύτερα, πως λειτουργεί και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του. Εάν έχεις ήδη εμπειρία με το Docker, μπορείς να τη μοιραστείς μαζί μας εκείνη την ημέρα!

Την ημέρα του Meetup θα ξεκινήσει και το Docker Global Hack Day #3. Πρόκειται για ένα μικρό μαραθώνιο ανάπτυξης project! Όπως λέει και το όνομα του, είναι κάτι που τρέχει ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκείνη την ημέρα δημιουργούνται μικρές ομάδες, έως τριών ατόμων, που δουλεύουν πάνω σε ένα project που οι ίδιες αποφασίζουν. Οι ομάδες μπορούν να ολοκληρώσουν τα projects και να καταθέσουν τις ιδέες τους έως και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 ώρα Ελλάδας. Το Docker έχει ορίσει τρεις κατηγορίες για τα projects, από τις οποίες θα πρέπει κάθε ομάδα να επιλέξει:

1) Docker Plugins
2) Docker Plumbing – runC, Notary, κλπ.
3) Docker Freestyle – πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα features από τη version Docker 1.8 και μετά.

Δεν σου έρχεται κάποια ιδέα; Μπορείς να δεις εδώ μερικές ιδέες από το προηγούμενο Hackathon. Με την ολοκλήρωση και τελική κατάθεση των projects, το community ψηφίζει τα καλύτερα και μεγάλα δώρα περιμένουν τους νικητές. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο Docker.com

Γιατί να συμμετέχω;
  • Κατ’ αρχήν γιατί θα έχει πλάκα!
  • Επίσης, αν δεν γνωρίζεις ήδη το Docker, θα μάθεις κάτι νέο! Κι όπως έχει πει ο Kofi Annan “Η γνώση είναι δύναμη. Η πληροφόρηση είναι απελευθερωτική. Η εκπαίδευση είναι η προϋπόθεση της προόδου, σε κάθε κοινωνία, σε κάθε οικογένεια.” Στο Papaki αυτό το ρητό το υποστηρίζουμε με πάθος!
  • Εάν ήδη ασχολείσαι με το Docker θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά άλλα άτομα από το community, να μοιραστείς τις απόψεις σου, να ακούσεις τις απόψεις των άλλων και που ξέρεις, μπορεί να προκύψει κάποια συνεργασία.
  • Εφόσον συμμετέχεις στο Hack Day, έχεις πιθανότητες να είσαι ένας από τους μεγάλους νικητές, να κερδίσεις τη συμμετοχή στο Dockercon Europe και να πας ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη!
  • Σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίσεις από κοντά την ομάδα του Papaki και της TopHost. Έχουμε ετοιμάσει και μικρές εκπλήξεις που μπορείς να πάρεις μαζί σου φεύγοντας!
  • Κι αν όλα αυτά δεν αρκούν για να σε πείσουν… θα έχουμε πίτσες και μπύρες (χτύπημα κάτω από τη μέση).
Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Μπες στο 1st Docker Crete Meetup & Docker Global Hack Day #3 και κάνε attend στο event με το Meetup account σου (εάν δεν έχεις, δημιούργησε ένα από εδώ). Η συμμετοχή είναι δωρεάν! Επίσης, δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετέχεις και στο Meetup και στο Hack Day. Δες το πρόγραμμα που έχουμε αναρτήσει στο event και απλά έλα στο Enartia Venue στην ώρα σου. ????

How about this place to Hack your code?
How about this place to Hack your code?
Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;

Εάν θέλεις να συμμετέχεις στο Hack Day, φρόντισε να έχεις μαζί σου το laptop σου. Μπορεί να μην είμαστε η Apple για να σε εξοπλίσουμε με hardware, όμως έχουμε φροντίσει να υπάρχει ένα Dockerized Amazon EC2 instance διαθέσιμο για κάθε ομάδα. Επίσης, για την καλύτερη λειτουργία των ομάδων του Hack Day, το Enartia Venue θα είναι στη διάθεσή σου και τις υπόλοιπες ημέρες από την Πέμπτη 17/09 (event day) έως και τη Δευτέρα 21/09. Λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στο event.

Εάν θα έρθεις μόνο για το Docker Meetup, το μόνο που χρειάζεσαι είναι το πιο φιλικό χαμόγελό σου. ????

Κι αν σε τρόμαξαν οι παραπάνω πληροφορίες, να σε ενημερώσω ότι το ίδιο έπαθα κι εγώ την πρώτη φορά που άκουσα για το Docker – άνθρωπος του Marketing που ασχολείται με στρατηγική, στατιστικά, UX, design, κλπ. Είναι συναρπαστικό, όμως, να συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν τέτοιες τεχνολογίες που κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας, προάγουν την ανάπτυξη ιδεών, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, μα κυρίως το γεγονός ότι μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε από αυτές.

Δήλωσε συμμετοχή άμεσα και σου υπόσχομαι ότι θα φύγεις από το event με λίγη περισσότερη γνώση. ???? 

Εάν έχεις οποιαδήποτε απορία, άφησε το σχόλιο σου εδώ, ή μέσα στο Meetup Event εάν έχεις κάνει ήδη attend.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!