WordPress Plugin για κατοχύρωση Domain (Simple Reseller)

15 Ιανουαρίου 2016, από

Domain-wordpress-plugin

Το website σου είναι σε WordPress; Είσαι ή θέλεις να γίνεις Simple Reseller στο Papaki; Τώρα έχεις ένα ακόμη εργαλείο για να πουλάς domains. Με το WordPress Plugin που παρέχουμε στους Simple Resellers μπορείς σε μερικά απλά βήματα να ξεκινήσεις τη μεταπώληση domains μέσω της σελίδας σου. Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς ο τελικός πελάτης σου αναζητά online το domain της επιλογής του και εφόσον το domain είναι ελεύθερο προς κατοχύρωση συμπληρώνει τα στοιχεία ιδιοκτήτη και ολοκληρώνει την παραγγελία του. Εσύ θα λάβεις ένα email με τα πλήρη στοιχεία της παραγγελίας και θα πραγματοποιήσεις την κατοχύρωση για λογαριασμό του πελάτη σου μέσω του Papaki Control Panel.

Πώς γίνεται η εγκατάσταση του WordPress Plugin;

Για να εγκαταστήσεις το Plugin στο WordPress site σου, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

1. Κατέβασε το WordPress Plugin σε μορφή “.zip” που θα βρεις στο GitHub

new1

2. Ανέβασέ το στο WordPress site σου από την επιλογή “Plugins” → “Add New”  “Upload Plugin”. Στη συνέχεια για να το εγκαταστήσεις πάτησε στο “Install Now”.

new2

3. Στο επόμενο βήμα πάτησε στην επιλογή “Activate Plugin” για να το ενεργοποιήσεις.

new3

4. Μόλις τελειώσεις με τα παραπάνω πήγαινε στο “Settings”  “Domain Registration”

new4

Σε αυτό το σημείο συμπληρώνεις τα πεδία ως εξής:

Papaki Reseller API Key: εισάγεις το δικό σου API Key, το οποίο μπορείς να βρεις μέσω του Papaki Control Panel σου από την επιλογή “Ο λογαριασμός μου”Ρυθμίσεις Μεταπωλητών”.

Papaki Admin Email: εισάγεις έναν λογαριασμό email της επιλογής σου, στον οποίο θα λαμβάνεις τις ειδοποιήσεις για τις παραγγελίες που πραγματοποιούν οι πελάτες σου.

Allowed TLDs:  επιλέγεις τις καταλήξεις domain που επιθυμείς να είναι διαθέσιμες προς κατοχύρωση στη σελίδα σου.

Έτοιμο! Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, αν το website σου είναι π.χ. www.myperfectdomain.eu, θα δημιουργηθεί αυτομάτως η σελίδα www.myperfectdomain.eu/domains από όπου οι πελάτες σου θα μπορούν να πραγματοποιούν τις παραγγελίες τους.

Επιπλέον, μπορείς σε οποιαδήποτε σελίδα επιθυμείς να ενσωματώσεις με drag and drop το widget της κατοχύρωσης domain από την επιλογή “Appearance”  “Widgets”.

new5

Ποιες καταλήξεις διατίθενται προς κατοχύρωση μέσα από το WordPress plugin;

Οι καταλήξεις που υποστηρίζονται είναι οι: .GR, .EU, .COM, .NET, .ORG, .INFO, .MOBI, .COM.GR, .NET.GR, .EDU.GR, .ORG.GR, .GOV.GR, .LA, .NAME, .CC, .AC, .IO, .SH, .TV, .BZ, .WS, .DE, .MS, .GS, .IN, .FM

Μερικές χρήσιμες ιδέες marketing που μπορείς να αξιοποιήσεις:

  • Παρουσίασε στο site σου τη δυνατότητα κατοχύρωσης domain ως μία δική σου υπηρεσία.
  • Δημιούργησε τον δικό σου τιμοκατάλογο και δημοσίευσέ τον στο website σου, σε μία νέα ξεχωριστή σελίδα.
  • Ενημέρωσε τους πελάτες σου με κάποιο Newsletter ότι πλέον παρέχεις υπηρεσίες κατοχύρωσης domain.
  • Μείνει συντονισμένος με το Papaki! Συχνά ανακοινώνουμε προσφορές σε TLDs από τις οποίες μπορείς κι εσύ να επωφεληθείς ;) Δες όλες τις προσφορές που τρέχουν εδώ.
  • Τις προσφορές αυτές μπορείς κι εσύ να τις προωθήσεις στο website σου, με διαφημίσεις ή με email newsletter.

Ακόμα κι αν δεν έχεις WordPress site, μπορείς πάντα να ενσωματώσεις στον κώδικα του site σου τα διαθέσιμα scripts αναζήτησης domain και WHOIS. Επιπλέον, αν το site σου είναι σε Joomla, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Joomla Module που παρέχουμε. Τι, δεν είσαι ακόμα reseller του Papaki; Κανένα πρόβλημα. Εδώ θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την αίτηση για να αρχίσεις να μεταπωλείς domains.

Εάν δεν έχεις ακόμα WordPress site, αλλά ενδιαφέρεσαι να φτιάξεις το δικό σου, ξεκίνα τώρα με ένα Managed WordPress Hosting πακέτο από το Papaki.

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!