Docker αγάπη (και νέα)

Papaki loves Docker

07 Μαρτίου 2016, από

Papaki loves Docker

Θυμάσαι που λέγαμε για το Docker και το 1ο Crete Docker Meetup στα γραφεία μας; Η αγάπη μας για το Docker μεγαλώνει όσο καλύτερα το μαθαίνουμε και όσο αυτό εξελίσσεται! To πρωτοπόρο ανοιχτό λογισμικό -με σήμα τη φαλαινίτσα και τα containers- έχει γίνει το δεξί χέρι των developers και των sysadmins παγκοσμίως. Φέτος, γίνεται τριών χρονών και γιορτάζει με πάρτυ και εκπαιδευτικά workshop! Μάθε τώρα όλα τα νέα του Docker και πώς μπορείς κι εσύ να το γνωρίσεις.

Ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω infographic που φτιάξαμε, για να δεις πόσο και πώς έχει εξελιχθεί το Docker από… την αρχή της ζωής του!

Docker Infografic

DockerCon EU – Βαρκελώνη: ήμασταν εκεί!

Το Docker είναι ένα καταπληκτικό open source πολύ-εργαλείο. Με τη βοήθεια των container, περίπλοκα application “σπάνε” σε μικρότερα και ευκολότερα να διαχειριστούν. 

Δεν μπορεί ένα παρόμοιο, πρωτοπόρο λογισμικό να μην έκανε ένα φανταστικό Docker-ο-συνεδριο-πάρτυ! Το DockerCon έγινε στη Βαρκελώνη τον περασμένο Νοέμβριο και κράτησε δυο μέρες. Είχαμε τη χαρά να παρευρεθούμε, να μάθουμε και να ενημερωθούμε από τους ίδιους τους ιδρυτές και contributors του Docker.

Docker-people
Dockerάδες

Μερικά πράγματα που δε θα ξεχάσουμε από το DockerCon:

  • Το event ξεκίνησε με ένα συγκινητικό λεπτό σιγής για το Παρίσι, συνδυάζοντας το φοβερό Pale Blue Dot – Carl Sagan.
  • Στην έκθεση του DockerCon είχε γύρω στα 30 περίπτερα και, μεταξύ των άλλων, γνωρίσαμε από κοντά ανθρώπους από την Amazon, την Tutum και την Atlassian.
docker-event
Τα περίπτερα
  • Jerome Petazzoni, ένας από τους βασικούς contributors του Docker, δίνει τις καλύτερες και πιο ξεκάθαρες ομιλίες και παρουσιάσεις. Βρες τον και “κλέψε” δημιουργικά από τις αμέτρητες παρουσιάσεις του στο Slideshare σχετικά με το Docker. Ο ίδιος εξηγεί όλο αυτό το υλικό με τη φράση «μου αρέσει να εξηγώ πράγματα στους άλλους»!
20151116_123634
Ο Jerome Petazzoni με το Φρανκ
  • Ένα γρήγορο face to face chat με τον δημιουργό του Docker (και πολύ προσιτό) Solomon Hykes, είναι αρκετό για να πάρεις μια ιδέα σχετικά με το πώς δουλεύει η ομάδα του Docker. Ο Solomon, με μεγάλη μας έκπληξη, αφιέρωσε αρκετό χρόνο στο να μας εξηγήσει πως όταν έρθει μια νέα ιδέα στην εταιρεία, μικρές ομάδες (3-5 ατόμων) αναλαμβάνουν να την προετοιμάσουν, στήνουν prototypes (quick prototyping) και στη συνέχεια την παρουσιάζουν σε άλλες ομάδες. Εάν η ιδέα αγαπηθεί από τους υπόλοιπους, αναπτύσσεται και μπαίνει στην παραγωγή με επόμενους στόχους το security και το scalling (cool). Στόχος είναι να γίνονται συνεχώς πράγματα και να εξελίσσονται. Επίσης, στο Docker χρησιμοποιούν Scrum αλλά και αυτοί -όπως και εμείς- χρειάστηκε να κάνουν αρκετές αλλαγές για να ταιριάξει με την ομάδα τους :)

    Ο Solomon
  • Μην ξεχάσουμε τις φάλαινες που χόρευαν παντού!
whales-dancing
Dancing whales
  • Είδαμε πολλούς φίλους και ανταλλάξαμε νέες ιδέες (θυμάστε το Manel, από το 1ο Docker Crete Meetup;) 
20151117_131619
O Δημήτρης με το Manel
  • Δε θα μπορούσε να λείπει το Star Wars και πολύ Lego Serious Play!

20151117_114553

lego

  • Φυσικά, το event έκλεισε με εξαιρετική διεθνή κουζίνα και ένα σούπερ πάρτι -α λα Docker- στο ναυτικό μουσείο της πόλης!

party1

party

20151116_211631

Η DockerCon στη Βαρκελώνη ήταν εκπληκτική, αν όμως δεν κατάφερες να έρθεις, θα βρεις εδώ όλες τις παρουσιάσεις που είδαμε.

Εάν πάλι θέλεις κι εσύ να βρεθείς -να μιλήσεις ή να παρακολουθήσεις- στο επόμενο και μεγαλύτερο DockerCon 2016, στο Seattle, δες εδώ πως μπορείς να το κάνεις.

Το Docker γίνεται τριών!

docker3

Τα Docker-o-γενέθλια έφτασαν και γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο με… εκπαιδευτικά προγράμματα για πρωτάρηδες! Στο Papaki αγαπάμε το Docker και θέλουμε να του ευχηθούμε χρόνια πολλά, γι’ αυτό σημείωσε την ημερομηνία στα τεφτέρια σου.

Σε προσκαλούμε, με χαρά, στα γραφεία μας στο Ηράκλειο,
την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 στο Docker Birthday #3 Celebration, για να πάρεις μέρος σε μια ανοιχτή και fun Dockerο-εκπαίδευση!

welcome-aboard

Είσαι νέος χρήστης; Μπορείς να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς το Docker και να τρέχεις εύκολα και γρήγορα τις εφαρμογές σου με τη βοήθεια των container. Είσαι έμπειρος στο Docker; Τέλεια! Σε περιμένουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, γνώση και να… φάμε τούρτα!

Αν πάλι έχασες το 1ο Docker Meetup ή εάν δε νιώθεις έτοιμος να δουλέψεις πάνω σε Docker, έλα να μας επισκεφτείς στα γραφεία μας, να γνωριστούμε από κοντά και να τα πούμε.

 

Σε περιμένουμε :)

Ετικέτες

Μπες στη συζήτηση

Πες μας τη γνώμη σου!